Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Andive gratinate cu piept de pui

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 6 andive, sare, 1 lamaie, 3 bucati piept de pui (a 250 g), piper, 1 cutie rondele de ananas (250 g), 100 g branza de burduf, 50 g samburi de nuca, 2 linguri de unt topit, 250 ml sos olandez, 2 galbenusuri, grasime pentru forma.

Mod de preparare: Se curata andivele de frunzele vestede. Se pune la fiert apa cu sarea si zeama de lamaie si cand clocoteste, se baga in ea andivele si se lasa vreme de 8 minute. Se clatesc cu apa rece, se taie in doua (pe lat) si se pun cu taietura in jos, sa se scurga.
Bucatile de pui se spala, se zvanta si se taie in doua. Li se scot pielea si oasele. Se cresteaza un buzunar in fiecare fileu (pentru a-l umple), se sareaza, se pipereaza.
Se pun la scurs feliile de ananas intr-o sita de plastic (zeama se aduna intr-un bol).
Se zdrobeste branza (sa nu fie iute) cu furculita si se amesteca bine cu nucile tocate si o lingura de suc de ananas. Se umplu fileurile de pui cu cate o felie de ananas si o lingurita de branza, se prind cu o scobitoare si se prajesc pe fiecare parte in untul incins.
Se unge o forma (cu capacitate de 2 litri) cu unt.
Se taie jumatatile de andive in feliute subtiri si se asaza un strat pe fundul formei (cotorul amar se inlatura). Deasupra se astern bucatile de pui, rondelele de ananas si jumatatile de andive ramase. Se amesteca sosul olandez cu galbenusurile de ou si 2 linguri de suc de ananas si se toarna deasupra. Se coace 30 de minute la cuptorul incins (treapta trei).
Sosul olandez (pentru 250 ml): Se pun la topit intr-o craticioara 185 g unt si se lasa sa se raceasca (sa nu se intareasca!). Intr-un alt vas, se bat 4 galbenusuri cu 2-3 linguri de apa, circa 30 de secunde, pana devin cremoase. Se pune vasul pe foc mic si se lasa 3 minute, batandu-se intruna ca sa se ingroase. Se ia de pe foc si se incorporeaza putin cate putin untul racit. Se adauga 2-3 linguri de zeama de lamaie si se gusta de sare.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.