http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu peşte"

Calcan gratinat cu scoici
Reţetă tradiţională din Thailanda
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1,2 kg calcan, 1/2 l vin alb, 1/2 cana smantana, 3 galbenusuri de ou, 1/2 kg scoici, 40 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb scoicile timp de 7-8 minute, amestecand continuu. Se scot din cochilii dupa ce se racesc. Se pune intr-o tava calcanul, se presara cu sare si piper, foi de dafin si vin alb. Se introduce la cuptor la foc potrivit 30 minute. Se scoate din cuptor si se muta calcanul pe un platou tinut la cald.Se filtreaza sucul rezultate din prepararea pestelui si se pune intr-o cratita pe foc la scazut, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca pana se obtine un sos cremos. La sfarsit se adauga si smantana, amestecand bine. Se acopera calcanul cu acest sos si se orneaza cu scoici decorticate.
Se serveste cu garnitura orez thai.