Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc

Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 pulpe de pui, 1 lingură ulei de măsline, 1 ceapă, 12 căţei de usturoi, 1 linguriţă rozmarin uscat, 100 ml vin alb sec, 100 ml bulion, 200 g roşii, 100 g măsline negre, 50 g busuioc verde sau 15 g busuioc uscat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o cratiţă, în care se adaugă pulpele sărate şi piperate; se prăjesc pe toate părţile, la foc potrivit. Se scot şi se pun deoparte. În grăsimea din cratiţă se pun ceapa tăiată mărunt şi căţeii de usturoi curăţaţi, dar lăsaţi întregi. Se reduce focul pentru ca legumele să se călească încet, amestecând din când în când. Când ceapa s-a înmuiat, după cca 5 minute, se adaugă rozmarinul şi vinul şi se lasă să fiarbă 3 minute. Se adaugă apoi bulionul, roşiile tăiate în bucăţi, măslinele fără sâmburi, eventual tăiate în feliuţe şi pulpele de pui. Se lasă să fiarbă toate, la foc potrivit, 20-25 de minute. Se ia cratiţa de pe foc şi, cu ajutorul unei furculiţe, se zdrobeşte usturoiul. Se adaugă piper, dacă mai este nevoie, se presară busuiocul tăiat mărunt şi se mai pun pe foc încă 10 minute. Această mâncare are o aromă deosebită, datorită usturoiului care a fost călit întreg şi apoi zdrobit, după ce s-a pătruns carnea.
1.732 vizualizări
438 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Usturoi conservat iranian (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.