Pulpe de pui cu usturoi și busuioc 
    
    Rețetă semi-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 1 h 
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
     
    Ingrediente: 4 pulpe de pui, 1 lingură ulei de măsline, 1 ceapă, 12 căței de usturoi, 1 linguriță rozmarin uscat, 100 ml vin alb sec, 100 ml bulion, 200 g roșii, 100 g măsline negre, 50 g busuioc verde sau 15 g busuioc uscat.
    
  Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o cratiță, în care se adaugă pulpele sărate și piperate; se prăjesc pe toate părțile, la foc potrivit. Se scot și se pun deoparte. În grăsimea din cratiță se pun ceapa tăiată mărunt și cățeii de usturoi curățați, dar lăsați întregi. Se reduce focul pentru ca legumele să se călească încet, amestecând din când în când. Când ceapa s-a înmuiat, după cca 5 minute, se adaugă rozmarinul și vinul și se lasă să fiarbă 3 minute. Se adaugă apoi bulionul, roșiile tăiate în bucăți, măslinele fără sâmburi, eventual tăiate în feliuțe și pulpele de pui. Se lasă să fiarbă toate, la foc potrivit, 20-25 de minute. Se ia cratița de pe foc și, cu ajutorul unei furculițe, se zdrobește usturoiul. Se adaugă piper, dacă mai este nevoie, se presară busuiocul tăiat mărunt și se mai pun pe foc încă 10 minute. Această mâncare are o aromă deosebită, datorită usturoiului care a fost călit întreg și apoi zdrobit, după ce s-a pătruns carnea.
     
     |