Pui cu legume şi salvie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Pui cu legume şi salvie

Pui cu legume şi salvie

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pui (de 1,5 kg), 500 g ardei gras (rosu, verde, galben), 1 vanata mica (300 g), 2 dovlecei (350 g), 2 cepe albe, 2 catei de usturoi, 2-3 fire de salvie, 2 linguri ulei de masline, 1 cutie mica de rosii decojite, 100 ml vin alb sec (sau rosu, sau zeama concentrata de pui), 1 lingurita zahar, sare, piper alb macinat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se taie puiul in 8-12 bucati si se freaca cu sare si piper. Ardeii spalati si curatati se taie fasii, vanata si dovleceii (cu coaja) se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar salvia se spala si se zvanta. Intr-o tigaie de fonta se pune la-ncins o lingura de ulei, in care se prajesc bucatile de pui, pana ce se rumenesc si devin crocante. Se scot din tigaie si in uleiul ramas se calesc - pe rand - vanata, ardeii si dovleceii (care se scot, tot pe rand, din tigaie). La urma, se calesc ceapa, usturoiul si salvia, se adauga rosiile, vinul, zaharul, sarea si piperul. Se amesteca bine, se introduc bucatile de carne, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba incet, 20 de minute, la foc potrivit. Apoi se-ncorporeaza si legumele, se gusta de sare si piper si se mai lasa pe foc - tot cu capac - inca 20 de minute.
2.094 vizualizări
699 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.