Pui cu cimbru şi conopidă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Pui cu cimbru şi conopidă

Pui cu cimbru şi conopidă

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 copănele de pui, 200 g făină, 1 kg conopidă, 1 ceapă, 1 ardei iute mic, 3 căţei de usturoi, 3 linguri miere, 2 linguri pastă de tomate, 1 lămîie, boia dulce, sare, piper, ulei, cimbru uscat, unt, smîntînă.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se pun într-un castronel. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în cubuleţe.
Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se adaugă le­gumele tocate şi se călesc timp de cinci minute la foc iute.
Se adaugă trei linguri de miere, două linguri de pastă de tomate, sucul de lămâie şi un praf de boia dulce.
Se condimentează, se pun o cană de apă, cimbru după gust şi se lasă să fiarbă pînă cînd sosul format scade la jumătate.
Copănelele de pui se spală, se înţeapă din loc în loc cu vîrful unui cuţit, se şterg cu un şervet de hârtie şi se condimentează. Se prăjesc în ulei încins, se scot, se pun într-un castron şi se ţin la cald.
Conopida se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se serveşte alături de copănelele de pui şi sosul picant.
Conopida se poate pregăti şi sub formă de piure, în care se adaugă puţin unt şi smîntînă.
2.292 vizualizări
451 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Conopidă cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
10. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.