http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pui cu cimbru şi conopidă
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 copănele de pui, 200 g făină, 1 kg conopidă, 1 ceapă, 1 ardei iute mic, 3 căţei de usturoi, 3 linguri miere, 2 linguri pastă de tomate, 1 lămîie, boia dulce, sare, piper, ulei, cimbru uscat, unt, smîntînă.

Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se pun într-un castronel. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în cubuleţe.
Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se adaugă le­gumele tocate şi se călesc timp de cinci minute la foc iute.
Se adaugă trei linguri de miere, două linguri de pastă de tomate, sucul de lămâie şi un praf de boia dulce.
Se condimentează, se pun o cană de apă, cimbru după gust şi se lasă să fiarbă pînă cînd sosul format scade la jumătate.
Copănelele de pui se spală, se înţeapă din loc în loc cu vîrful unui cuţit, se şterg cu un şervet de hârtie şi se condimentează. Se prăjesc în ulei încins, se scot, se pun într-un castron şi se ţin la cald.
Conopida se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se serveşte alături de copănelele de pui şi sosul picant.
Conopida se poate pregăti şi sub formă de piure, în care se adaugă puţin unt şi smîntînă.