Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale

Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 pere, 100 g migdale (stifturi), 3 oua, 150 g zahar, 150 g faina, 30 g amidon, o lingurita cu varf de praf de copt, 200 g unt moale, o lamaie, o lingura rachiu de pere (sau alte fructe).
Pentru forma: 20 g unt, o lingura faina, o lingura zahar.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se unge cu unt o forma de tort (preferabil detasabila) si se tine 10 minute la frigider. Apoi se tapeteaza cu o lingura de faina amestecata cu o lingura de zahar. Se scutura si se presara (pe fund) jumatate din stifturile de migdale.
Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Intr-un castron, se amesteca untul cu zaharul pana ce se face crema. Apoi, se adauga ouale unul cate unul (asteptand cu urmatorul ou, pana ce crema devine omogena si neteda).
Se cerne deasupra faina, impreuna cu amidonul si praful de copt, se amesteca bine si pe urma se incorporeaza alcoolul si coaja rasa de lamaie.
Perele, curatate de coaja si seminte, se taie cubulete.
Se toarna in forma jumatate din aluat, peste care se imprastie bucatele de para. Urmeaza restul de aluat si deasupra migdalele ramase.
Se coace prajitura 50 de minute (se incearca cu o scobitoare), se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.
1.916 vizualizări
541 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.