Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Prăjitură pufoasă cu pere și migdale
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 pere, 100 g migdale (stifturi), 3 oua, 150 g zahar, 150 g faina, 30 g amidon, o lingurita cu varf de praf de copt, 200 g unt moale, o lamaie, o lingura rachiu de pere (sau alte fructe).
Pentru forma: 20 g unt, o lingura faina, o lingura zahar.

Mod de preparare: Se unge cu unt o forma de tort (preferabil detasabila) si se tine 10 minute la frigider. Apoi se tapeteaza cu o lingura de faina amestecata cu o lingura de zahar. Se scutura si se presara (pe fund) jumatate din stifturile de migdale.
Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Intr-un castron, se amesteca untul cu zaharul pana ce se face crema. Apoi, se adauga ouale unul cate unul (asteptand cu urmatorul ou, pana ce crema devine omogena si neteda).
Se cerne deasupra faina, impreuna cu amidonul si praful de copt, se amesteca bine si pe urma se incorporeaza alcoolul si coaja rasa de lamaie.
Perele, curatate de coaja si seminte, se taie cubulete.
Se toarna in forma jumatate din aluat, peste care se imprastie bucatele de para. Urmeaza restul de aluat si deasupra migdalele ramase.
Se coace prajitura 50 de minute (se incearca cu o scobitoare), se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.