Plăcintă cu ceapă (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Plăcintă cu ceapă (II)

Plăcintă cu ceapă (II)

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluatul: 1/2 cub de drojdie proaspata, 1/2 lingurita zahar, 500 g faina, 300 ml apa calduta, 1 1/2 lingurita sare, 2 linguri de untdelemn.
Umplutura: 1 kg ceapa de apa, 150 g slaninuta afumata (kaiser sau bacon), 150 g smantana acrisoara, 3 oua, 1 lingurita chimen, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se sfarama drojdia si se pune intr-un castronel. Se amesteca zaharul, 1 lingura de faina si 4 linguri de apa calduta. Se acopera si se lasa 15 minute, la temperatura camerei.
Restul de faina si sare se pune in alt castron, amestecandu-se cu drojdia, restul de apa si untdelemn. Se amesteca bine cu mixerul sau cu o lingura de lemn, pana se obtine un aluat omogen. La sfarsit, se framanta cu mana pe tabla de prajituri, circa 5 minute. Se acopera si se lasa sa creasca 45 de minute.
Pentru umplutura, se curata cepele si se taie in cubulete marunte. Se taie si slaninuta in cubulete si se prajesc 5 minute, intr-o tigaie mare. Se adauga si ceapa si se lasa circa 10 minute, la foc potrivit, sa se caleasca.
Se pune aluatul pe tabla infainata de prajituri, se framanta putin cu mana, apoi se intinde cu sucitorul. Se intinde in tava de prajituri, usor unsa cu grasime. Marginile se ridica in sus, apoi se acopera tava cu un servet si se mai lasa aluatul sa dospeasca 15 minute.
Se amesteca ouale cu smantana, cu compozitia de ceapa si slaninuta si cu chimenul. Se pipereaza si se sareaza bine.
Se intinde uniform umplutura peste foaia de aluat. Se da la cuptor si se coace circa 40 de minute, pe prima scara a cuptorului (nu pe fund). Se scoate placinta si se lasa sa se raceasca.
Se serveste calduta, ca aperitiv.
1.783 vizualizări
687 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
18. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de ceapă cu şvaiţer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de ceapă cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.