Pîinişoare cu măsline şi migdale - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Pîinişoare cu măsline şi migdale

Pîinişoare cu măsline şi migdale

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 20 g drojdie, 1 lingura miere, 400 g faina, 4 catei de usturoi, 3 linguri ulei de masline, 1/2 lingurita sare iodata, 1 lingura condimente pentru pizza, faina pentru planseta.
Pentru umplutura: 80 g masline negre fara samburi, 50 g migdale decojite, 2 catei de usturoi, 200 g salata verde creata, 1 lingura miere, 2 linguri ulei de masline, 1-2 lingurite otet aromat, 80 g branza Roquefort sau cascaval, piper macinat, 2 linguri smantana.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Aluatul: Se dizolva drojdia si mierea intr-un sfert de litru de apa calduta, dupa care se amesteca cu faina si se framanta bine (cu mixerul) circa 10 minute. Se acopera vasul cu un stergar si se lasa aluatul sa creasca - la caldura, pana ce volumul se dubleaza. Se curata usturoiul, se taie (nu prea marunt) si se caleste in putin ulei, pana ce devine sticlos. Se incorporeaza in aluatul dospit usturoiul, restul de ulei, sarea si condimentele si se imparte in 4 portii. Se intind, pe rand, pe planseta infainata, toate cele 4 bucati, formandu-se dreptunghiuri cu lungimea de aprox. 35 cm, care se asaza apoi pe o tava tapetata cu faina.
Umplutura: Se toaca marunt maslinele scurse bine si migdalele; usturoiul se taie mai mare, iar salata - fasii.
Dreptunghiurile de aluat se baga in cuptorul incins si se coc circa 6 minute la 200 grade C. Se-nfierbanta uleiul si se dunstuiesc putin usturoiul, maslinele, migdalele, salata si mierea, se adauga otetul si se gusta de sare si piper. Apoi se incorporeaza branza sfaramata (sau taiata cubulete) si smantana, si compozitia astfel preparata se intinde pe painisoarele coapte. Se baga din nou la cuptor, se mai coc 6-8 minute si se servesc fierbinti.
2.424 vizualizări
707 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.