Marmeladă de dovleac - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Conserve de fructe » Marmelade » Marmeladă de dovleac

Marmeladă de dovleac

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 8

Ingrediente: 1,5 kg dovleac, 3 portocale, 100 ml apă, 3 batoane de vanilie, 900 g zahăr (dacă se poate, zahăr special pentru dulceaţă).
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curăţă dovleacul de coajă şi se taie cubuleţe de circa 1,5 cm. Se spală portocalele, se şterg şi se cojesc. Cojile se taie ştifturi subţiri, se lasă 1 min. în apă clocotită, apoi se scurg.

Se storc portocalele şi se taie batoanele de vanilie în câte 3-4 bucăţi fiecare (după ce au fost despicate pe lung, ca să iasă aroma).

Se pune zahărul într-o cratiţă cu fundul gros, se toarnă deasupra apa şi sucul de portocală şi se lasă să fiarbă la foc mic până ce se îngroaşă ca un sirop.

Se introduc cubuleţele de dovleac, vanilia şi coaja de portocală şi se lasă să fiarbă până ce dovleacul devine sticlos. Din când în când, se ia spuma.

Se pun în borcane bostanul, vanilia şi coaja de portocală, se lasă siropul să mai fiarbă circa 5 min., după care se toarnă în borcane.

Se închid cu capac, se răstoarnă cu gura-n jos şi se lasă să se răcească bine.
2.903 vizualizări
365 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Dovleac prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă ardelenească de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Ratatouille cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Pizza cu creveţi şi dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Risotto cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
17. Sarmale cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
19. Prăjitură de dovleac cu glazură (Dulciuri > Prăjituri)
20. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
21. Supă de dovleac cu morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de dovleac cu curry (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Velouté de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Spirale crocante de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Turte de dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
27. Ravioli cu dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Mălai moldovenesc cu dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
29. Farfalle cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.