File de şalău cu sos de smântână şi şofran - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » File de şalău cu sos de smântână şi şofran

File de şalău cu sos de smântână şi şofran

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8-12 fileuri de salau (a 100 g fiecare), zeama de la doua lamai, cateva picaturi de sos Worcester, sare, piper, ulei sau unt pentru prajit, 1/4 l vin alb, 3/8 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), 1 ceapa (impanata cu 3-4 cuisoare), 1 ceasca de otet, faina pentru legat sosul, 1 pahar de smantana, 1 varf de cutit sofran, 1 varf de cutit piper de Cayenne, 1 varf de cutit zahar, 1 legatura marar verde.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala fileurile sub jetul de apa, se zvanta cu un servet, se stropesc cu zeama de lamaie si sos Worcester, se sareaza, se pipereaza si se tin la frigider circa 10-15 minute, ca sa se patrunda. Apoi se prajesc in ulei sau unt, se scot din tigaie si se tin la cald. Intr-o craticioara se pun la fiert vinul cu zeama de legume. Cand au clocotit, se adauga ceapa si otetul si se lasa sa fiarba incet, la foc potrivit, 10 minute. Se leaga sosul cu faina si se trece printr-o sita. Se adauga smantana, se pune pe foc iute si se fierbe pana ce mai scade putin. Se incorporeaza sofranul, piperul, sarea, zeama de lamaie, putin sos Worcester si mararul verde tocat marunt.
Se toarna sosul peste fileurile asezate pe farfurii, se garnisesc si se servesc calde.
2.111 vizualizări
697 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Cod file (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
19. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
30. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.