Clătite umplute cu carne şi spanac - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Clătite umplute cu carne şi spanac

Clătite umplute cu carne şi spanac

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 150 g carne tocată (din resturi de friptură sau carne fiartă), 1/2 kg spanac, 100 g brînză telemea, 100-200 ml smîntînă, un ou, 50 g parmezan sau caşcaval ras, 150 ml suc de roşii, 50 g unt.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Spanacul fiert, trecut prin maşina de tocat împreună cu carnea, se amestecă cu brînza rasă, smîntîna, oul întreg, un vîrf de cuţit cu piper sau mărar şi cu pătrunjel. Cu această compoziţie, se vor umple clătitele, împachetîndu-le ca sarmalele şi aşezîndu-le într-un vas rezistent la foc; se stropesc cu sucul de roşii şi se presară caşcavalul. Clătitele se prepară astfel: la compoziţia menţionată la început, se adaugă făina si se freacă cu dosul lingurii pe marginea oliţei, pînă cînd compoziţia nu mai are cocoloaşe. Se diluează apoi cu laptele rece sau cu jumătate din cantitatea de lapte şi jumătate din cantitatea de sifon sau numai cu sifon; se adaugă cîte puţin la început şi, amestecînd de fiecare dată, pînă cînd se omogenizează compoziţia. Albuşurile se bat spumă şi apoi se deşartă în compoziţie, amestecînd puţin cu un polonic, cu care se va lucra pînă la sfîrşit. Romul va face să rămînă compoziţia spumoasă, pînă cînd se termină de copt. Clătitele se coc în tigaie obişnuită sau în tigaie de teflon. Într-o caniţă se pun 2-3 linguri cu untdelemn, în care se ţine o pensulă, dar nu pe sobă. Tigaia se înfierbîntă goală, 3-4 minute, la foc mijlociu (la aragaz se pune un disc subţire peste flacără, sub tigaie). Apoi tigaia se ridică şi se unge repede cu pensula pe toată suprafaţa şi se mai pune o secundă pe foc; în acel moment, se ia din compoziţie cu polonicul cca 50 ml (pentru tigaie mijlocie) cu mîna dreaptă şi cu mîna stîngă se ridică tigaia. Se toarnă compoziţia în tigaie, acoperind-o cu un strat subţire (înclinînd-o printr-o mişcare de rotire, ca să curga compoziţia pe toată suprafaţa ei). Dacă nu s-a acoperit bine, se ia încă puţină compoziţie şi se completează golurile. Compoziţia va fi mai densă, dar nu se mai subţiază. Tigaia se aşează pe foc, lăsînd-o pînă se încheagă bine compoziţia şi se rumeneşte pe margini; se trece, apoi, cu cuţitul pe sub clătită, de jur împrejur (sau cu lopăţica de lemn, la tigaia din teflon ca să nu se zgîrie), desprinzînd-o de tigaie pînă la mijloc. După ce s-a rumenit pe partea de dedesubt, se introduce lama cuţitului sau lopăţica din lemn sub clătită, chiar la mijlocul ei, şi, printr-o mişcare rapidă, se întoarce pe partea cealaltă care se va coace pînă cînd se va rumeni. Dacă clătita s-a prins de tigaie, se va trece pensula pe marginea tigăii, pe lîngă clătită, ca să se scurgă puţin untdelemn sub ea, unde este necesar să se dezlipească. Pe măsură ce s-au copt, clătitele se pun într-o cratiţă (potrivită cu mărimea lor), acoperită, care se aşează pe un vas cu apă fierbinte, păstrîndu-le calde. Clătitele se înfierbîntă cu 15 minute înainte de servire.
2.541 vizualizări
734 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
10. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Curmale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
24. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Choux-uri umplute cu icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
30. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.