Clătite cu cremă de unt şi căpşuni - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Clătite » Clătite cu cremă de unt şi căpşuni

Clătite cu cremă de unt şi căpşuni

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 120 g faina, 2 oua, 1 varf de cutit sare, 50 g ulei de floarea-soarelui, 30 g zahar, 1/4 l lapte.
Pentru crema si prajit: 500 g capsuni, coaja rasa si zeama unei jumatati de lamaie, 2 linguri lichior de portocale, 100 g unt moale, 70 g zahar pudra, 20 g ulei de floarea-soarelui.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se amesteca cu mixerul ingredientele pentru aluat (mai putin laptele), adaugandu-se laptele putin cate putin. Se lasa aluatul sa se umfle circa o jumatate de ora.
Se spala capsunile (intr-un vas cu apa, nu direct sub jet), se indeparteaza coditele si se pun deoparte 200 g. Restul se taie bucatele. Jumatate din ele se zdrobesc si se amesteca cu coaja, zeama de lamaie si lichiorul. Separat, se freaca bine untul cu 60 g zahar pudra si se incorporeaza in crema astfel preparata piureul de capsuni.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de teflon si se fac 10 clatite, care se aseaza una peste alta.
Se ia, pe rand, cate-o clatita, se unge - pe jumatate din suprafata - cu crema de unt si capsuni, se presara cateva capsuni taiate bucatele si se impatureste in patru. Se pun intr-o forma rezistenta la foc, se presara cu zahar pudra si se rumenesc 2-4 minute in cuptor.
Se garnisesc cu capsunile puse deoparte (taiate in patru) si se servesc imediat.
2.307 vizualizări
517 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.