Chec cu rahat (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Cozonaci şi checuri » Chec cu rahat (I)

Chec cu rahat (I)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 350 g faina, 200 g unt sau untdelemn, 200 ml sau 150 ml lapte, 200 g zahar, 6 oua, 20 ml rom, 50 g stafide, 150 g rahat rosu si verde, o lingurita gem de portocale,o lingurita praf de copt, o lamiie, un plic cu zahar vanilat,1/2 lingurita sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se ung doua forme cu margarina solida si se tapeteaza cu faina. Faina se pune pe o foaie de nailon si rahatul se taie direct in faina (in bucati mici, cit bobul de porumb), ca bucatile sa nu se lipeasca intre ele. Daca gemul din coji de portocale este mai vechi si intarit, de asemenea, se taie in faina.Daca este cu sirop (deci mai proaspat), se pune odata cu untul topit, pe un vas cu apa calda si apoi se lasa sa se raceasca. Tot in faina se amesteca praful de copt, sarea si vanilia. Stafidele se inmoaie in rom 30 minute. Cind toate sint pregatite, se bat albusurile spuma tare, se adauga tot zaharul si o lingura cu zeama de lamiie (15 ml ) si se bat in continuare pina cind se intaresc din nou. Dupa aceea, se pun toate galbenusurile, untul fluid (si gemul, daca nu s-a pus in faina ), smintina sau laptele, stafidele cu romul, se amesteca prin rasturnare de 4-5 ori usor, cu telul si se adauga faina cu toate celelalte ingrediente, inclusiv praful de copt. Se amesteca usor cu telul, numai prin rasturnare, pina cind se incorporeaza toate(dar nu prea mult).Compozitia se desarta repede in tavi si se coace ca si precedentele. In compozitie sint doua substante acre:smintina si zeama de lamiie din albus care se combina cu praful de copt; deci trebuie sa se lucreze repede.
7.077 vizualizări
649 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
4. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.