Brioşe cu ciocolată şi mac - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Brioşe cu ciocolată şi mac

Brioşe cu ciocolată şi mac

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 400 g făină, 3 ouă, 100 g unt, 170 ml lapte dulce, 15 g drojdie, 100 g zahăr tos, 150 g ciocolată neagră, 2 pliculeţe de zahăr vanilinat, esenţă de rom, sare, seminţe de mac, mentă, coajă de portocală confiată.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Drojdia se dizolvă într-un castron cu o ceşcuţă de lapte şi doua linguri de făină. Se acoperă castronul cu un şervet şi se lasă la dospit.
În restul de lapte, se adaugă zahărul tos, zahărul vanilinat, esenţa de rom, puţină sare şi 2 ouă. Se amestecă, se pune drojdia dospită şi se toarnă peste făina cernută.
Untul se topeşte, se lasă să se răcească şi, cînd e călduţ, se toarnă peste aluat şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat moale, nelipicios. Se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit 20 de minute.
Din aluat, se întinde o foaie, se rade ciocolata neagră deasupra şi se rulează strîns.
Se taie în felii egale ca dimensiuni, se aşează în forme de brioşe unse cu ulei şi se lasă să dospească 15 minute.
Se ung cu oul rămas, se presară seminţe de mac, se introduc în cuptorul încins din timp şi se coc, la foc mediu, 20-25 de minute.
Peste ciocolată, se mai poate presăra coajă de portocală confiată sau mentă tocată.
2.805 vizualizări
589 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
10. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ceai de măceşe (Băuturi > Ceaiuri)
22. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
23. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Macrou boulonnaise (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
29. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.