Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Brioșe cu ciocolată și mac
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porții: 6

Ingrediente: 400 g făină, 3 ouă, 100 g unt, 170 ml lapte dulce, 15 g drojdie, 100 g zahăr tos, 150 g ciocolată neagră, 2 pliculețe de zahăr vanilinat, esență de rom, sare, semințe de mac, mentă, coajă de portocală confiată.

Mod de preparare: Drojdia se dizolvă într-un castron cu o ceșcuță de lapte și doua linguri de făină. Se acoperă castronul cu un șervet și se lasă la dospit.
În restul de lapte, se adaugă zahărul tos, zahărul vanilinat, esența de rom, puțină sare și 2 ouă. Se amestecă, se pune drojdia dospită și se toarnă peste făina cernută.
Untul se topește, se lasă să se răcească și, cînd e călduț, se toarnă peste aluat și se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat moale, nelipicios. Se acoperă cu un șervet și se lasă la dospit 20 de minute.
Din aluat, se întinde o foaie, se rade ciocolata neagră deasupra și se rulează strîns.
Se taie în felii egale ca dimensiuni, se așează în forme de brioșe unse cu ulei și se lasă să dospească 15 minute.
Se ung cu oul rămas, se presară semințe de mac, se introduc în cuptorul încins din timp și se coc, la foc mediu, 20-25 de minute.
Peste ciocolată, se mai poate presăra coajă de portocală confiată sau mentă tocată.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.