Supă aurie de ceapă - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Supe cu legume » Supă aurie de ceapă

Supă aurie de ceapă

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g ceapa de marimea unui ou de gaina, 1,5 l apa, 2 linguri faina, 6 linguri ulei, 1 morcov mic, 1 patrunjel mic, putin patrunjel verde tocat fin, sare, piper, cateva bucatele de unt - facultativ.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ceapa necuratata se spala in mai multe ape, apoi se curata. Foile exterioare de ceapa nu se arunca, ci se introduc intr-un saculet din tifon.
La fiecare ceapa se scot cu ajutorul unui cutit ascutit foile centrale (bulbul). In fiecare ceapa se introduce putin ulei si putina sare, avand grija sa nu folosim sarea in exces. Intr-o tava unsa cu putin ulei se aseaza cepele si se introduc la cuptor, la foc mijlociu pentru 50 de minute, pana cand ceapa se inmoaie si devine usor caramelizata. Intr-o craticioara aurim usor faina fara grasime si apoi o desfacem cu putina apa fierbinte, cu grija sa nu ramana cocoloase. Punem apa la fiert impreuna cu morcovul si patrunjelul taiat cubulete foarte fine. Adaugam saculetul cu foile de ceapa. Toate legumele se fierb impreuna cu foile de ceapa aproximativ 20 de minute, dupa care se inlatura saculetul din supa. Se adauga ceapa caramelizata si se continua fierberea inca 5 minute. Adaugam faina si restul de ulei. Se adauga piper si sare numai daca mai este nevoie. Ceapa nu trebuie sa se desfaca la fiert. Se asezoneaza cu patrunjel verde tocat marunt. Cine doreste poate adauga si cateva bucatele de unt proaspat.
Este o supa excelenta pentru zilele friguroase.
2.565 vizualizări
470 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă cu pătrăţele de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.