Sufleu de conopidă cu curry şi alune - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Sufleu de conopidă cu curry şi alune

Sufleu de conopidă cu curry şi alune

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg conopida (congelata sau proaspata), 4 oua, 1 lingurita praf de curry, 50 g alune prajite, 70 g unt, 50 g faina, 500 ml lapte, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Introduceti buchetelele de conopida intr-o oala cu apa clocotita, lasati-le sa fiarba foarte incet circa 10 minute si puneti-le sa se scurga intr-o strecuratoare.
Separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma, zdrobiti alunele, incingeti cuptorul la 210 grade C, ungeti cu unt o forma de budinca si tineti-o la rece.
Puneti untul ramas intr-o cratita sa se topeasca, adaugati faina, lasati-o sa se prajeasca, stingeti cu laptele turnat putin cate putin si amestecati pana ce sosul se ingroasa si devine neted. Sarati si piperati.
Luati sosul de pe foc si incorporati galbenusurile si praful de curry, amestecand bine. Adaugati conopida si alunele zdrobite si la urma de tot albusurile batute, continuand sa amestecati usor. - Turnati compozitia in forma unsa si dati-o 25-30 de minute la cuptor, fara sa deschideti usa in primele 15 minute. Cand a crescut frumos si s-a rumenit, scoateti sufleul din cuptor si serviti-l imediat.
1.353 vizualizări
348 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Conopidă cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
10. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.