Shepherd`s Pie (Turta ciobanului) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne tocată » Shepherd`s Pie (Turta ciobanului)

Shepherd`s Pie (Turta ciobanului)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 750 g carne de manzat sau de miel fiarta, 25 g unt, 2 cepe potrivite (taiate marunt), 1/4 ceasca faina, 1/2 lingurita faina de mustar, 1 1/2 cesti zeama concentrata de pasare, 1/4 ceasca menta taiata fasii, 1/4 ceasca patrunjel verde tocat, 1/2 lingurita piper macinat, sare, 2-3 linguri sos Worcester.
Pentru stratul de cartofi: 4 cartofi (mari) fainosi, fierti si presati, 1/4 ceasca lapte fierbinte, 30 g unt, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se unge o cratita sau o forma de budinca (de 2 l) cu unt topit sau cu ulei si se-ncinge cuptorul la 210 °C. Se taie carnea cubulete ori se da prin masina de tocat. Se-ncinge untul intr-o tigaie mai mare si se caleste ceapa, pana ce devine maronie. - Se presara deasupra faina si mustarul praf, se adauga zeama de carne - putin cate putin - si se amesteca bine. Se pune sosul pe foc si se lasa sa fiarba incet, circa 3 minute. Se incorporeaza carnea, menta, patrunjelul, piperul si sarea, se amesteca din nou, se lasa sa se incalzeasca si se toarna in cratita sau forma unsa.- Pentru stratul de cartofi: se amesteca laptele, cartofii, untul, sarea si piperul, se intinde compozitia astfel preparata peste carne, se da budinca la cuptor si se coace 40-45 de minute, pana ce se rumeneste frumos la suprafata.
8.869 vizualizări
877 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate)
6. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
7. Piept de viţel umplut (III) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
14. Clătite chinezeşti cu piept de raţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
18. Piept de pui cu oregano (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Piept de gâscă tocat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Piept de gâscă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Piept de gâscă fondanat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
25. Piept de pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
29. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
30. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.