Paella clasică - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Paella clasică

Paella clasică

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1-2 linguri ulei de masline, 4 pulpe de pui (dezosate si taiate in cate 4 bucati), 1 ardei gras rosu (sau gogosar) taiat marunt, 1 lingura patrunjel verde tocat, 2 cesti orez cu bobul lung, inca 1-2 linguri ulei, 2 catei de usturoi presati, o ceapa potrivita taiata rondele, 1 l zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ceasca mazare congelata, 125 g salam taiat felii subtiri, 1 lamaie taiata in 6 bucati.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie de fonta (tuci) si se prajesc bucatile de carne circa 2-3 minute, la foc potrivit, intorcandu-le o singura data. Se scot din tigaie si se lasa la scurs pe hartie absorbanta.
Se inmoaie orezul 10 minute in apa rece, se clateste sub jetul de apa (tot rece) si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare.
Se incinge si restul de ulei si se calesc in el, circa un minut, ceapa si usturoiul, pana ce se ingalbenesc si devin sticloase. Se adauga orezul, se amesteca avand grija sa fie acoperit de ulei, se stinge cu zeama de carne si se acopera tigaia cu un capac.
Cand da in clocot, se mai amesteca o data, se face focul mai mic si se lasa sa fiarba incet, circa 8-10 minute. Se pune puiul peste orez si se fierbe - tot cu capac - alte 10 minute.
Se adauga mazarea, feliile de salam, sarea si piperul si se fierb toate inca 8-10 minute, pana ce orezul absoarbe aproape toata zeama.
Se ia paella de pe foc si se lasa 5 minute sa se odihneasca. Se amesteca cu o furculita ca sa fie mai afanata, se rastoarna pe un platou si se serveste garnisita cu bucatile de lamaie.
11.151 vizualizări
1.132 tipăriri
6 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Paella (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Paella (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Paella de marisco (de fructe de mare) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.