Romburi cu stafide şi migdale - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Romburi cu stafide şi migdale

Romburi cu stafide şi migdale

Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluatul: 375 g faina, 250 g unt rece, 3 galbenusuri, 3 linguri zahar.
Glazura: 1 baton de vanilie, 2 albusuri, sare, 250 g zahar pudra, 60 g stafide, 60 g migdale taiate (stifturi), faina pentru planseta.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Pentru aluat: Se toarna faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita, iar pe marginile ei se asaza bucatele mici de unt. La mijloc se pun galbenusurile si zaharul si se amesteca toate (dinspre interior), la-nceput cu mixerul si apoi cu mana, pana ce se obtine un aluat neted. Se acopera aluatul (ca o sfera) cu o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca in frigider cel putin o ora.
Pentru glazura: Se despica batonul de vanilie pe lung si se razuie miezul. Se bat albusurile spuma, adaugandu-se vanilia, un varf de cutit de sare si - putin cate putin - zaharul pudra. Glazura astfel obtinuta se pune la rece. Se clatesc stafidele cu apa fierbinte si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Se scoate aluatul din frigider, se imparte in portii si se intinde pe planseta infainata. (Grosimea aluatului: 2 mm.) Cu rotita dintata se taie romburi (circa 3x3 cm), se ung cu glazura si se asaza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt (calc). Se garnisesc cu stafide si felioare de migdale si se coc 10-14 minute in cuptorul incins la 175 grade C. Se lasa sa se raceasca putin, se scot cu grija din tava pe un grilaj si doar cand sunt reci de tot se asaza pe platou.
2.521 vizualizări
734 tipăriri
2.478 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.