Vită cu ghimbir - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu ghimbir

Vită cu ghimbir

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 linguri sos de soia, 3 lingurite zahar, 3 linguri ulei de susan, 1 lingura ghimbir proaspat tocat, 500 g pulpa de vita taiata felii subtiri (7-10 mm), 5 lingurite ulei de susan, 1 ceapa tocata, 2 catei usturoi tocati, 2 lingurite ghimbir proaspat dat prin razatoare, 1 cana morcov ras, 1 ardei rosu fara seminte taiat fasii subtiri, 2 lingurite amidon, 1 lingura apa.

Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas ingredientele de marinata ( 3 linguri ulei de susan, zahar, ghimbir tocat, sos de soia) si feliile de carne. Se unge bine carnea cu marinata si se lasa peste noapte (sau, cel putin o ora, la temperatura camerei).
Intr-o tigaie, se incalzesc 2 lingurite ulei susan, la foc mediu. Se adauga carnea si marinata si se lasa cateva minute, pana se rumeneste putin. Se scoate carnea din tigaie si se pune deoparte.
In tigaie se adauga celelalte 3 lingurite de ulei de susan, morcovii, ceapa, usturoiul si ghimbirul ras si selasa pe foc 2 minute. Se adauga carnea si se lasa alte 2-3 minute. Se amesteca amidonul cu apa si se adauga in tigaie. Se lasa sa fiarba inabusit, pana cr sosul se ingroasa.
Se serveste cu taitei din orez sau cu orez jasmine.
11.514 vizualizări
1.230 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
4. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Mâncare de conopidă (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Ardei copţi conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
12. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
13. Mititei de vită (Mâncăruri > Fripturi)
14. Chec aperitiv de morcovi cu mirodenii (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
19. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
21. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
22. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Vită cu pastă verde de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri)
29. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
30. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.