Vită cu ghimbir - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu ghimbir

Vită cu ghimbir

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 linguri sos de soia, 3 lingurite zahar, 3 linguri ulei de susan, 1 lingura ghimbir proaspat tocat, 500 g pulpa de vita taiata felii subtiri (7-10 mm), 5 lingurite ulei de susan, 1 ceapa tocata, 2 catei usturoi tocati, 2 lingurite ghimbir proaspat dat prin razatoare, 1 cana morcov ras, 1 ardei rosu fara seminte taiat fasii subtiri, 2 lingurite amidon, 1 lingura apa.

Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas ingredientele de marinata ( 3 linguri ulei de susan, zahar, ghimbir tocat, sos de soia) si feliile de carne. Se unge bine carnea cu marinata si se lasa peste noapte (sau, cel putin o ora, la temperatura camerei).
Intr-o tigaie, se incalzesc 2 lingurite ulei susan, la foc mediu. Se adauga carnea si marinata si se lasa cateva minute, pana se rumeneste putin. Se scoate carnea din tigaie si se pune deoparte.
In tigaie se adauga celelalte 3 lingurite de ulei de susan, morcovii, ceapa, usturoiul si ghimbirul ras si selasa pe foc 2 minute. Se adauga carnea si se lasa alte 2-3 minute. Se amesteca amidonul cu apa si se adauga in tigaie. Se lasa sa fiarba inabusit, pana cr sosul se ingroasa.
Se serveste cu taitei din orez sau cu orez jasmine.
11.295 vizualizări
1.165 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
2. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
3. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
5. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
8. Coaste de porc cu miere şi ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
9. Sushi de somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Calamar cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
12. Mazăre cu carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
16. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Piept de vită cu morcovi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
20. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
21. Biftec de vită (Mâncăruri > Fripturi)
22. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Muşchi de vită Wellington (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
25. Fasole verde conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Bureţi de fag conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.