Vită cu ghimbir - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu ghimbir

Vită cu ghimbir

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 linguri sos de soia, 3 lingurite zahar, 3 linguri ulei de susan, 1 lingura ghimbir proaspat tocat, 500 g pulpa de vita taiata felii subtiri (7-10 mm), 5 lingurite ulei de susan, 1 ceapa tocata, 2 catei usturoi tocati, 2 lingurite ghimbir proaspat dat prin razatoare, 1 cana morcov ras, 1 ardei rosu fara seminte taiat fasii subtiri, 2 lingurite amidon, 1 lingura apa.

Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas ingredientele de marinata ( 3 linguri ulei de susan, zahar, ghimbir tocat, sos de soia) si feliile de carne. Se unge bine carnea cu marinata si se lasa peste noapte (sau, cel putin o ora, la temperatura camerei).
Intr-o tigaie, se incalzesc 2 lingurite ulei susan, la foc mediu. Se adauga carnea si marinata si se lasa cateva minute, pana se rumeneste putin. Se scoate carnea din tigaie si se pune deoparte.
In tigaie se adauga celelalte 3 lingurite de ulei de susan, morcovii, ceapa, usturoiul si ghimbirul ras si selasa pe foc 2 minute. Se adauga carnea si se lasa alte 2-3 minute. Se amesteca amidonul cu apa si se adauga in tigaie. Se lasa sa fiarba inabusit, pana cr sosul se ingroasa.
Se serveste cu taitei din orez sau cu orez jasmine.
11.718 vizualizări
1.269 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de vită cu morcovi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
3. Muşchi de vită cu piper şi arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
4. Vită cu pastă verde de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ardei copţi conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
11. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
13. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Îngheţată cu urdă (Dulciuri > Îngheţate)
15. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
18. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Muşchi de vită Wellington (Mâncăruri > Fripturi)
20. Fasole păstăi conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Mititei de vită (Mâncăruri > Fripturi)
22. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
23. Coaste de porc cu miere şi ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
24. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
27. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.