Vită cu ghimbir - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu ghimbir

Vită cu ghimbir

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 linguri sos de soia, 3 lingurite zahar, 3 linguri ulei de susan, 1 lingura ghimbir proaspat tocat, 500 g pulpa de vita taiata felii subtiri (7-10 mm), 5 lingurite ulei de susan, 1 ceapa tocata, 2 catei usturoi tocati, 2 lingurite ghimbir proaspat dat prin razatoare, 1 cana morcov ras, 1 ardei rosu fara seminte taiat fasii subtiri, 2 lingurite amidon, 1 lingura apa.

Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas ingredientele de marinata ( 3 linguri ulei de susan, zahar, ghimbir tocat, sos de soia) si feliile de carne. Se unge bine carnea cu marinata si se lasa peste noapte (sau, cel putin o ora, la temperatura camerei).
Intr-o tigaie, se incalzesc 2 lingurite ulei susan, la foc mediu. Se adauga carnea si marinata si se lasa cateva minute, pana se rumeneste putin. Se scoate carnea din tigaie si se pune deoparte.
In tigaie se adauga celelalte 3 lingurite de ulei de susan, morcovii, ceapa, usturoiul si ghimbirul ras si selasa pe foc 2 minute. Se adauga carnea si se lasa alte 2-3 minute. Se amesteca amidonul cu apa si se adauga in tigaie. Se lasa sa fiarba inabusit, pana cr sosul se ingroasa.
Se serveste cu taitei din orez sau cu orez jasmine.
11.736 vizualizări
1.278 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană bulgărească de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
3. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
5. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri)
8. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)
10. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
11. Îngheţată cu urdă (Dulciuri > Îngheţate)
12. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
13. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
15. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
16. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
18. Muşchi de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
20. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Şniţel de vită cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
27. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
28. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Muşchi de vită Wellington (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.