Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu ghimbir |
Vită cu ghimbir
Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 6 linguri sos de soia, 3 lingurite zahar, 3 linguri ulei de susan, 1 lingura ghimbir proaspat tocat, 500 g pulpa de vita taiata felii subtiri (7-10 mm), 5 lingurite ulei de susan, 1 ceapa tocata, 2 catei usturoi tocati, 2 lingurite ghimbir proaspat dat prin razatoare, 1 cana morcov ras, 1 ardei rosu fara seminte taiat fasii subtiri, 2 lingurite amidon, 1 lingura apa. Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas ingredientele de marinata ( 3 linguri ulei de susan, zahar, ghimbir tocat, sos de soia) si feliile de carne. Se unge bine carnea cu marinata si se lasa peste noapte (sau, cel putin o ora, la temperatura camerei). Intr-o tigaie, se incalzesc 2 lingurite ulei susan, la foc mediu. Se adauga carnea si marinata si se lasa cateva minute, pana se rumeneste putin. Se scoate carnea din tigaie si se pune deoparte. In tigaie se adauga celelalte 3 lingurite de ulei de susan, morcovii, ceapa, usturoiul si ghimbirul ras si selasa pe foc 2 minute. Se adauga carnea si se lasa alte 2-3 minute. Se amesteca amidonul cu apa si se adauga in tigaie. Se lasa sa fiarba inabusit, pana cr sosul se ingroasa. Se serveste cu taitei din orez sau cu orez jasmine.
11.213 vizualizări
Versiunea printabilă1.140 tipăriri 12 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ardei copţi conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 2. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 3. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 4. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi) 5. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Fasole păstăi conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 7. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi) 9. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi) 10. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi) 11. Sushi de somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi) 13. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 14. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume) 15. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi) 16. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 17. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi) 18. Îngheţată cu urdă (Dulciuri > Îngheţate) 19. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume) 21. Fasole verde conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 22. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi) 23. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi) 24. Chec aperitiv de morcovi cu mirodenii (Aperitive > Aperitive cu legume) 25. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi) 26. Mititei de vită (Mâncăruri > Fripturi) 27. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme) 28. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 29. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 30. Mâncare de conopidă (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |