Vită cu ghimbir - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu ghimbir

Vită cu ghimbir

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 linguri sos de soia, 3 lingurite zahar, 3 linguri ulei de susan, 1 lingura ghimbir proaspat tocat, 500 g pulpa de vita taiata felii subtiri (7-10 mm), 5 lingurite ulei de susan, 1 ceapa tocata, 2 catei usturoi tocati, 2 lingurite ghimbir proaspat dat prin razatoare, 1 cana morcov ras, 1 ardei rosu fara seminte taiat fasii subtiri, 2 lingurite amidon, 1 lingura apa.

Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas ingredientele de marinata ( 3 linguri ulei de susan, zahar, ghimbir tocat, sos de soia) si feliile de carne. Se unge bine carnea cu marinata si se lasa peste noapte (sau, cel putin o ora, la temperatura camerei).
Intr-o tigaie, se incalzesc 2 lingurite ulei susan, la foc mediu. Se adauga carnea si marinata si se lasa cateva minute, pana se rumeneste putin. Se scoate carnea din tigaie si se pune deoparte.
In tigaie se adauga celelalte 3 lingurite de ulei de susan, morcovii, ceapa, usturoiul si ghimbirul ras si selasa pe foc 2 minute. Se adauga carnea si se lasa alte 2-3 minute. Se amesteca amidonul cu apa si se adauga in tigaie. Se lasa sa fiarba inabusit, pana cr sosul se ingroasa.
Se serveste cu taitei din orez sau cu orez jasmine.
11.666 vizualizări
1.256 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
3. File de vită cu ulei de trufe negre (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
6. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
11. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Fasole păstăi conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Biftec de vită (Mâncăruri > Fripturi)
16. Muşchi de vită Wellington (Mâncăruri > Fripturi)
17. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
19. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Mazăre cu carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
23. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
29. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
30. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.