Vită cu ghimbir - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu ghimbir

Vită cu ghimbir

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 linguri sos de soia, 3 lingurite zahar, 3 linguri ulei de susan, 1 lingura ghimbir proaspat tocat, 500 g pulpa de vita taiata felii subtiri (7-10 mm), 5 lingurite ulei de susan, 1 ceapa tocata, 2 catei usturoi tocati, 2 lingurite ghimbir proaspat dat prin razatoare, 1 cana morcov ras, 1 ardei rosu fara seminte taiat fasii subtiri, 2 lingurite amidon, 1 lingura apa.

Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas ingredientele de marinata ( 3 linguri ulei de susan, zahar, ghimbir tocat, sos de soia) si feliile de carne. Se unge bine carnea cu marinata si se lasa peste noapte (sau, cel putin o ora, la temperatura camerei).
Intr-o tigaie, se incalzesc 2 lingurite ulei susan, la foc mediu. Se adauga carnea si marinata si se lasa cateva minute, pana se rumeneste putin. Se scoate carnea din tigaie si se pune deoparte.
In tigaie se adauga celelalte 3 lingurite de ulei de susan, morcovii, ceapa, usturoiul si ghimbirul ras si selasa pe foc 2 minute. Se adauga carnea si se lasa alte 2-3 minute. Se amesteca amidonul cu apa si se adauga in tigaie. Se lasa sa fiarba inabusit, pana cr sosul se ingroasa.
Se serveste cu taitei din orez sau cu orez jasmine.
11.751 vizualizări
1.281 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
3. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Fasole verde conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Şniţel de vită cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
11. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
12. Biftec de vită (Mâncăruri > Fripturi)
13. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
16. Mititei de vită (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
20. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Somn fript (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. File de vită cu ulei de trufe negre (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Bureţi de fag conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Sushi de somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ardei copţi conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.