Vită cu ghimbir - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu ghimbir

Vită cu ghimbir

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 linguri sos de soia, 3 lingurite zahar, 3 linguri ulei de susan, 1 lingura ghimbir proaspat tocat, 500 g pulpa de vita taiata felii subtiri (7-10 mm), 5 lingurite ulei de susan, 1 ceapa tocata, 2 catei usturoi tocati, 2 lingurite ghimbir proaspat dat prin razatoare, 1 cana morcov ras, 1 ardei rosu fara seminte taiat fasii subtiri, 2 lingurite amidon, 1 lingura apa.

Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas ingredientele de marinata ( 3 linguri ulei de susan, zahar, ghimbir tocat, sos de soia) si feliile de carne. Se unge bine carnea cu marinata si se lasa peste noapte (sau, cel putin o ora, la temperatura camerei).
Intr-o tigaie, se incalzesc 2 lingurite ulei susan, la foc mediu. Se adauga carnea si marinata si se lasa cateva minute, pana se rumeneste putin. Se scoate carnea din tigaie si se pune deoparte.
In tigaie se adauga celelalte 3 lingurite de ulei de susan, morcovii, ceapa, usturoiul si ghimbirul ras si selasa pe foc 2 minute. Se adauga carnea si se lasa alte 2-3 minute. Se amesteca amidonul cu apa si se adauga in tigaie. Se lasa sa fiarba inabusit, pana cr sosul se ingroasa.
Se serveste cu taitei din orez sau cu orez jasmine.
11.703 vizualizări
1.268 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Şniţel de vită cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri)
5. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
9. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
13. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Ardei copţi conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
18. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Biftec de vită (Mâncăruri > Fripturi)
24. Mititei de vită (Mâncăruri > Fripturi)
25. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
26. Fasole păstăi conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
28. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
29. Bureţi de fag conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.