Vită cu ghimbir - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu ghimbir

Vită cu ghimbir

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 linguri sos de soia, 3 lingurite zahar, 3 linguri ulei de susan, 1 lingura ghimbir proaspat tocat, 500 g pulpa de vita taiata felii subtiri (7-10 mm), 5 lingurite ulei de susan, 1 ceapa tocata, 2 catei usturoi tocati, 2 lingurite ghimbir proaspat dat prin razatoare, 1 cana morcov ras, 1 ardei rosu fara seminte taiat fasii subtiri, 2 lingurite amidon, 1 lingura apa.

Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas ingredientele de marinata ( 3 linguri ulei de susan, zahar, ghimbir tocat, sos de soia) si feliile de carne. Se unge bine carnea cu marinata si se lasa peste noapte (sau, cel putin o ora, la temperatura camerei).
Intr-o tigaie, se incalzesc 2 lingurite ulei susan, la foc mediu. Se adauga carnea si marinata si se lasa cateva minute, pana se rumeneste putin. Se scoate carnea din tigaie si se pune deoparte.
In tigaie se adauga celelalte 3 lingurite de ulei de susan, morcovii, ceapa, usturoiul si ghimbirul ras si selasa pe foc 2 minute. Se adauga carnea si se lasa alte 2-3 minute. Se amesteca amidonul cu apa si se adauga in tigaie. Se lasa sa fiarba inabusit, pana cr sosul se ingroasa.
Se serveste cu taitei din orez sau cu orez jasmine.
10.886 vizualizări
1.052 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
2. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
4. Coaste de porc cu miere şi ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
5. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Muşchi de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ardei copţi conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Calamar cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
13. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)
14. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Piept de vită cu morcovi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Muşchi de vită Wellington (Mâncăruri > Fripturi)
20. File de vită cu ulei de trufe negre (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Muşchi de vită cu piper şi arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
22. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Vită cu pastă verde de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
26. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.