Vită cu ghimbir - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu ghimbir

Vită cu ghimbir

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 linguri sos de soia, 3 lingurite zahar, 3 linguri ulei de susan, 1 lingura ghimbir proaspat tocat, 500 g pulpa de vita taiata felii subtiri (7-10 mm), 5 lingurite ulei de susan, 1 ceapa tocata, 2 catei usturoi tocati, 2 lingurite ghimbir proaspat dat prin razatoare, 1 cana morcov ras, 1 ardei rosu fara seminte taiat fasii subtiri, 2 lingurite amidon, 1 lingura apa.

Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas ingredientele de marinata ( 3 linguri ulei de susan, zahar, ghimbir tocat, sos de soia) si feliile de carne. Se unge bine carnea cu marinata si se lasa peste noapte (sau, cel putin o ora, la temperatura camerei).
Intr-o tigaie, se incalzesc 2 lingurite ulei susan, la foc mediu. Se adauga carnea si marinata si se lasa cateva minute, pana se rumeneste putin. Se scoate carnea din tigaie si se pune deoparte.
In tigaie se adauga celelalte 3 lingurite de ulei de susan, morcovii, ceapa, usturoiul si ghimbirul ras si selasa pe foc 2 minute. Se adauga carnea si se lasa alte 2-3 minute. Se amesteca amidonul cu apa si se adauga in tigaie. Se lasa sa fiarba inabusit, pana cr sosul se ingroasa.
Se serveste cu taitei din orez sau cu orez jasmine.
11.252 vizualizări
1.156 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
3. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
4. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
5. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
6. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Fasole verde conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Mâncare de conopidă (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Vită cu pastă verde de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Şniţel de vită cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Calamar cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
23. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
24. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Fasole păstăi conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Muşchi de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Muşchi de vită Wellington (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.