Vită cu ghimbir - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu ghimbir

Vită cu ghimbir

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 linguri sos de soia, 3 lingurite zahar, 3 linguri ulei de susan, 1 lingura ghimbir proaspat tocat, 500 g pulpa de vita taiata felii subtiri (7-10 mm), 5 lingurite ulei de susan, 1 ceapa tocata, 2 catei usturoi tocati, 2 lingurite ghimbir proaspat dat prin razatoare, 1 cana morcov ras, 1 ardei rosu fara seminte taiat fasii subtiri, 2 lingurite amidon, 1 lingura apa.

Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas ingredientele de marinata ( 3 linguri ulei de susan, zahar, ghimbir tocat, sos de soia) si feliile de carne. Se unge bine carnea cu marinata si se lasa peste noapte (sau, cel putin o ora, la temperatura camerei).
Intr-o tigaie, se incalzesc 2 lingurite ulei susan, la foc mediu. Se adauga carnea si marinata si se lasa cateva minute, pana se rumeneste putin. Se scoate carnea din tigaie si se pune deoparte.
In tigaie se adauga celelalte 3 lingurite de ulei de susan, morcovii, ceapa, usturoiul si ghimbirul ras si selasa pe foc 2 minute. Se adauga carnea si se lasa alte 2-3 minute. Se amesteca amidonul cu apa si se adauga in tigaie. Se lasa sa fiarba inabusit, pana cr sosul se ingroasa.
Se serveste cu taitei din orez sau cu orez jasmine.
9.543 vizualizări
740 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Biftec de vită (Mâncăruri > Fripturi)
3. Îngheţată cu urdă (Dulciuri > Îngheţate)
4. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Calamar cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
9. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Mâncare de conopidă (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Muşchi de vită cu piper şi arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
17. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
18. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
19. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
20. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
22. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
24. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Bureţi de fag conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
27. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
28. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Piept de vită cu morcovi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.