Vită cu ghimbir - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu ghimbir

Vită cu ghimbir

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 linguri sos de soia, 3 lingurite zahar, 3 linguri ulei de susan, 1 lingura ghimbir proaspat tocat, 500 g pulpa de vita taiata felii subtiri (7-10 mm), 5 lingurite ulei de susan, 1 ceapa tocata, 2 catei usturoi tocati, 2 lingurite ghimbir proaspat dat prin razatoare, 1 cana morcov ras, 1 ardei rosu fara seminte taiat fasii subtiri, 2 lingurite amidon, 1 lingura apa.

Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas ingredientele de marinata ( 3 linguri ulei de susan, zahar, ghimbir tocat, sos de soia) si feliile de carne. Se unge bine carnea cu marinata si se lasa peste noapte (sau, cel putin o ora, la temperatura camerei).
Intr-o tigaie, se incalzesc 2 lingurite ulei susan, la foc mediu. Se adauga carnea si marinata si se lasa cateva minute, pana se rumeneste putin. Se scoate carnea din tigaie si se pune deoparte.
In tigaie se adauga celelalte 3 lingurite de ulei de susan, morcovii, ceapa, usturoiul si ghimbirul ras si selasa pe foc 2 minute. Se adauga carnea si se lasa alte 2-3 minute. Se amesteca amidonul cu apa si se adauga in tigaie. Se lasa sa fiarba inabusit, pana cr sosul se ingroasa.
Se serveste cu taitei din orez sau cu orez jasmine.
11.728 vizualizări
1.276 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
2. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Coaste de porc cu miere şi ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
5. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri)
8. Sushi de somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Vită cu pastă verde de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
12. Şniţel de vită cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Bureţi de fag conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Muşchi de vită cu piper şi arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
17. Biftec de vită (Mâncăruri > Fripturi)
18. Îngheţată cu urdă (Dulciuri > Îngheţate)
19. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
21. Chec aperitiv de morcovi cu mirodenii (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Fasole verde conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
26. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.