Vită cu ghimbir - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu ghimbir

Vită cu ghimbir

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 linguri sos de soia, 3 lingurite zahar, 3 linguri ulei de susan, 1 lingura ghimbir proaspat tocat, 500 g pulpa de vita taiata felii subtiri (7-10 mm), 5 lingurite ulei de susan, 1 ceapa tocata, 2 catei usturoi tocati, 2 lingurite ghimbir proaspat dat prin razatoare, 1 cana morcov ras, 1 ardei rosu fara seminte taiat fasii subtiri, 2 lingurite amidon, 1 lingura apa.

Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas ingredientele de marinata ( 3 linguri ulei de susan, zahar, ghimbir tocat, sos de soia) si feliile de carne. Se unge bine carnea cu marinata si se lasa peste noapte (sau, cel putin o ora, la temperatura camerei).
Intr-o tigaie, se incalzesc 2 lingurite ulei susan, la foc mediu. Se adauga carnea si marinata si se lasa cateva minute, pana se rumeneste putin. Se scoate carnea din tigaie si se pune deoparte.
In tigaie se adauga celelalte 3 lingurite de ulei de susan, morcovii, ceapa, usturoiul si ghimbirul ras si selasa pe foc 2 minute. Se adauga carnea si se lasa alte 2-3 minute. Se amesteca amidonul cu apa si se adauga in tigaie. Se lasa sa fiarba inabusit, pana cr sosul se ingroasa.
Se serveste cu taitei din orez sau cu orez jasmine.
9.474 vizualizări
725 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
2. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
5. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Mâncare de conopidă (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
9. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
10. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Biftec de vită (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
17. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
19. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
20. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
21. Muşchi de vită Wellington (Mâncăruri > Fripturi)
22. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
23. Şniţel de vită cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
26. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
29. Mititei de vită (Mâncăruri > Fripturi)
30. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.