Vită cu ghimbir - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu ghimbir

Vită cu ghimbir

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 linguri sos de soia, 3 lingurite zahar, 3 linguri ulei de susan, 1 lingura ghimbir proaspat tocat, 500 g pulpa de vita taiata felii subtiri (7-10 mm), 5 lingurite ulei de susan, 1 ceapa tocata, 2 catei usturoi tocati, 2 lingurite ghimbir proaspat dat prin razatoare, 1 cana morcov ras, 1 ardei rosu fara seminte taiat fasii subtiri, 2 lingurite amidon, 1 lingura apa.

Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas ingredientele de marinata ( 3 linguri ulei de susan, zahar, ghimbir tocat, sos de soia) si feliile de carne. Se unge bine carnea cu marinata si se lasa peste noapte (sau, cel putin o ora, la temperatura camerei).
Intr-o tigaie, se incalzesc 2 lingurite ulei susan, la foc mediu. Se adauga carnea si marinata si se lasa cateva minute, pana se rumeneste putin. Se scoate carnea din tigaie si se pune deoparte.
In tigaie se adauga celelalte 3 lingurite de ulei de susan, morcovii, ceapa, usturoiul si ghimbirul ras si selasa pe foc 2 minute. Se adauga carnea si se lasa alte 2-3 minute. Se amesteca amidonul cu apa si se adauga in tigaie. Se lasa sa fiarba inabusit, pana cr sosul se ingroasa.
Se serveste cu taitei din orez sau cu orez jasmine.
11.055 vizualizări
1.092 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de conopidă (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Biftec de vită (Mâncăruri > Fripturi)
10. Piept de vită cu morcovi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Muşchi de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
13. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ardei copţi conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
18. Şniţel de vită cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
20. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
21. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
22. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Fasole verde conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri)
26. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
27. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Calamar cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.