Vită cu ghimbir - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu ghimbir

Vită cu ghimbir

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 linguri sos de soia, 3 lingurite zahar, 3 linguri ulei de susan, 1 lingura ghimbir proaspat tocat, 500 g pulpa de vita taiata felii subtiri (7-10 mm), 5 lingurite ulei de susan, 1 ceapa tocata, 2 catei usturoi tocati, 2 lingurite ghimbir proaspat dat prin razatoare, 1 cana morcov ras, 1 ardei rosu fara seminte taiat fasii subtiri, 2 lingurite amidon, 1 lingura apa.

Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas ingredientele de marinata ( 3 linguri ulei de susan, zahar, ghimbir tocat, sos de soia) si feliile de carne. Se unge bine carnea cu marinata si se lasa peste noapte (sau, cel putin o ora, la temperatura camerei).
Intr-o tigaie, se incalzesc 2 lingurite ulei susan, la foc mediu. Se adauga carnea si marinata si se lasa cateva minute, pana se rumeneste putin. Se scoate carnea din tigaie si se pune deoparte.
In tigaie se adauga celelalte 3 lingurite de ulei de susan, morcovii, ceapa, usturoiul si ghimbirul ras si selasa pe foc 2 minute. Se adauga carnea si se lasa alte 2-3 minute. Se amesteca amidonul cu apa si se adauga in tigaie. Se lasa sa fiarba inabusit, pana cr sosul se ingroasa.
Se serveste cu taitei din orez sau cu orez jasmine.
11.533 vizualizări
1.234 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Muşchi de vită Wellington (Mâncăruri > Fripturi)
3. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ardei copţi conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
6. Biftec de vită (Mâncăruri > Fripturi)
7. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
8. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
10. Sushi de somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
14. Chec aperitiv de morcovi cu mirodenii (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
16. Vită cu pastă verde de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
18. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
22. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
26. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Mâncare de conopidă (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.