Vită cu ghimbir - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu ghimbir

Vită cu ghimbir

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 linguri sos de soia, 3 lingurite zahar, 3 linguri ulei de susan, 1 lingura ghimbir proaspat tocat, 500 g pulpa de vita taiata felii subtiri (7-10 mm), 5 lingurite ulei de susan, 1 ceapa tocata, 2 catei usturoi tocati, 2 lingurite ghimbir proaspat dat prin razatoare, 1 cana morcov ras, 1 ardei rosu fara seminte taiat fasii subtiri, 2 lingurite amidon, 1 lingura apa.

Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas ingredientele de marinata ( 3 linguri ulei de susan, zahar, ghimbir tocat, sos de soia) si feliile de carne. Se unge bine carnea cu marinata si se lasa peste noapte (sau, cel putin o ora, la temperatura camerei).
Intr-o tigaie, se incalzesc 2 lingurite ulei susan, la foc mediu. Se adauga carnea si marinata si se lasa cateva minute, pana se rumeneste putin. Se scoate carnea din tigaie si se pune deoparte.
In tigaie se adauga celelalte 3 lingurite de ulei de susan, morcovii, ceapa, usturoiul si ghimbirul ras si selasa pe foc 2 minute. Se adauga carnea si se lasa alte 2-3 minute. Se amesteca amidonul cu apa si se adauga in tigaie. Se lasa sa fiarba inabusit, pana cr sosul se ingroasa.
Se serveste cu taitei din orez sau cu orez jasmine.
9.668 vizualizări
763 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
2. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Sushi de somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
8. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
9. File de vită cu ulei de trufe negre (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
11. Calamar cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Biftec de vită (Mâncăruri > Fripturi)
16. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
18. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
19. Piept de vită cu morcovi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
22. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
23. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Ardei copţi conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Fasole verde conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.