Telemea pane cu garnitură de ceapă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Telemea pane cu garnitură de ceapă

Telemea pane cu garnitură de ceapă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Telemeaua pane: 50 g nuci macinate, 50 g cascaval (sau parmezan) ras, o lingurita cimbru uscat, un ou, 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare), 4 linguri ulei.
Garnitura: 250 g ceapa, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri zahar, 100 ml otet, 200 ml vin rosu, o foaie de dafin, 3 crengute cimbru, sare, piper, o para.

Mod de preparare: Se curata ceapa si se caleste in ulei, pana ce devine sticloasa.
Se presara deasupra zahar si se lasa sa se caramelizeze.
Se adauga vinul rosu, otetul, foaia de dafin si cimbrul si se lasa sa fiarba la foc potrivit (fara capac) 20 de minute. Se sareaza si se pipereaza (puternic).
Se spala para, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si apoi se taie felii mai groase.
Se introduce in cratita cu ceapa caramelizata, se lasa sa mai dea intr-un clocot si se pune deoparte sa se raceasca.
Se amesteca intr-o farfurie nucile cu parmezanul si cimbrul uscat. In alta, se bate bine oul cu piper.
Se dau feliile de branza mai intai prin ou, pe urma prin amestecul de nuci + parmezan si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.
Se servesc cu garnitura de ceapa caramelizata in sos de vin si otet.
6.396 vizualizări
904 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Pastă de jumări cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
4. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
7. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
8. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
9. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Quiche cu ceapă şi vin (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Şniţel de vită cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Conopidă pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Turtă de carne tocată, cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Antricoate cu ceapă prăjită (Mâncăruri > Fripturi)
26. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Supă de orez cu ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.