Telemea pane cu garnitură de ceapă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Telemea pane cu garnitură de ceapă

Telemea pane cu garnitură de ceapă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Telemeaua pane: 50 g nuci macinate, 50 g cascaval (sau parmezan) ras, o lingurita cimbru uscat, un ou, 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare), 4 linguri ulei.
Garnitura: 250 g ceapa, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri zahar, 100 ml otet, 200 ml vin rosu, o foaie de dafin, 3 crengute cimbru, sare, piper, o para.

Mod de preparare: Se curata ceapa si se caleste in ulei, pana ce devine sticloasa.
Se presara deasupra zahar si se lasa sa se caramelizeze.
Se adauga vinul rosu, otetul, foaia de dafin si cimbrul si se lasa sa fiarba la foc potrivit (fara capac) 20 de minute. Se sareaza si se pipereaza (puternic).
Se spala para, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si apoi se taie felii mai groase.
Se introduce in cratita cu ceapa caramelizata, se lasa sa mai dea intr-un clocot si se pune deoparte sa se raceasca.
Se amesteca intr-o farfurie nucile cu parmezanul si cimbrul uscat. In alta, se bate bine oul cu piper.
Se dau feliile de branza mai intai prin ou, pe urma prin amestecul de nuci + parmezan si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.
Se servesc cu garnitura de ceapa caramelizata in sos de vin si otet.
6.494 vizualizări
943 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
4. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
8. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
13. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Creier pane cu sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Brânză telemea la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
24. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
27. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Plăcintă de ceapă a la Stuttgart (Stuttgarter Zwiebelkuchen) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.