Telemea pane cu garnitură de ceapă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Telemea pane cu garnitură de ceapă

Telemea pane cu garnitură de ceapă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Telemeaua pane: 50 g nuci macinate, 50 g cascaval (sau parmezan) ras, o lingurita cimbru uscat, un ou, 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare), 4 linguri ulei.
Garnitura: 250 g ceapa, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri zahar, 100 ml otet, 200 ml vin rosu, o foaie de dafin, 3 crengute cimbru, sare, piper, o para.

Mod de preparare: Se curata ceapa si se caleste in ulei, pana ce devine sticloasa.
Se presara deasupra zahar si se lasa sa se caramelizeze.
Se adauga vinul rosu, otetul, foaia de dafin si cimbrul si se lasa sa fiarba la foc potrivit (fara capac) 20 de minute. Se sareaza si se pipereaza (puternic).
Se spala para, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si apoi se taie felii mai groase.
Se introduce in cratita cu ceapa caramelizata, se lasa sa mai dea intr-un clocot si se pune deoparte sa se raceasca.
Se amesteca intr-o farfurie nucile cu parmezanul si cimbrul uscat. In alta, se bate bine oul cu piper.
Se dau feliile de branza mai intai prin ou, pe urma prin amestecul de nuci + parmezan si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.
Se servesc cu garnitura de ceapa caramelizata in sos de vin si otet.
6.550 vizualizări
960 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Mâncărică de ficat cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Quiche cu ceapă şi vin (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
12. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
13. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Şniţele cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
19. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
20. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Inele de ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Ruladă cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
28. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
29. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
30. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.