![]()  | 
    
     
     | 
  
| Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact | 
| Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare | 
| Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Telemea pane cu garnitură de ceapă | 
| 
     
    Telemea pane cu garnitură de ceapă
    
     
     
    
    Reţetă tradiţională din Italia 
    
    Timp de preparare: 1 h 
     
    Complexitate: medie Ingrediente: Telemeaua pane: 50 g nuci macinate, 50 g cascaval (sau parmezan) ras, o lingurita cimbru uscat, un ou, 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare), 4 linguri ulei. Garnitura: 250 g ceapa, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri zahar, 100 ml otet, 200 ml vin rosu, o foaie de dafin, 3 crengute cimbru, sare, piper, o para. Mod de preparare: Se curata ceapa si se caleste in ulei, pana ce devine sticloasa. Se presara deasupra zahar si se lasa sa se caramelizeze. Se adauga vinul rosu, otetul, foaia de dafin si cimbrul si se lasa sa fiarba la foc potrivit (fara capac) 20 de minute. Se sareaza si se pipereaza (puternic). Se spala para, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si apoi se taie felii mai groase. Se introduce in cratita cu ceapa caramelizata, se lasa sa mai dea intr-un clocot si se pune deoparte sa se raceasca. Se amesteca intr-o farfurie nucile cu parmezanul si cimbrul uscat. In alta, se bate bine oul cu piper. Se dau feliile de branza mai intai prin ou, pe urma prin amestecul de nuci + parmezan si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc. Se servesc cu garnitura de ceapa caramelizata in sos de vin si otet. 
    6.550 vizualizări
    
     
    960 tipăriri 1 trimitere   Versiunea printabilă  Trimite reţeta unui prieten  Trimite pe Twitter
     | 
  
| Alte reţete | 
| 
    
     |