Telemea pane cu garnitură de ceapă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Telemea pane cu garnitură de ceapă

Telemea pane cu garnitură de ceapă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Telemeaua pane: 50 g nuci macinate, 50 g cascaval (sau parmezan) ras, o lingurita cimbru uscat, un ou, 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare), 4 linguri ulei.
Garnitura: 250 g ceapa, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri zahar, 100 ml otet, 200 ml vin rosu, o foaie de dafin, 3 crengute cimbru, sare, piper, o para.

Mod de preparare: Se curata ceapa si se caleste in ulei, pana ce devine sticloasa.
Se presara deasupra zahar si se lasa sa se caramelizeze.
Se adauga vinul rosu, otetul, foaia de dafin si cimbrul si se lasa sa fiarba la foc potrivit (fara capac) 20 de minute. Se sareaza si se pipereaza (puternic).
Se spala para, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si apoi se taie felii mai groase.
Se introduce in cratita cu ceapa caramelizata, se lasa sa mai dea intr-un clocot si se pune deoparte sa se raceasca.
Se amesteca intr-o farfurie nucile cu parmezanul si cimbrul uscat. In alta, se bate bine oul cu piper.
Se dau feliile de branza mai intai prin ou, pe urma prin amestecul de nuci + parmezan si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.
Se servesc cu garnitura de ceapa caramelizata in sos de vin si otet.
6.600 vizualizări
979 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
4. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Iepure cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă de orez cu ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
10. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
12. Plăcintă franţuzească cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
14. Quiche cu ceapă şi vin (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
20. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
21. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Garnitură de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
25. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)
27. Garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
28. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.