Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Telemea pane cu garnitură de ceapă |
Telemea pane cu garnitură de ceapă
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie Ingrediente: Telemeaua pane: 50 g nuci macinate, 50 g cascaval (sau parmezan) ras, o lingurita cimbru uscat, un ou, 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare), 4 linguri ulei. Garnitura: 250 g ceapa, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri zahar, 100 ml otet, 200 ml vin rosu, o foaie de dafin, 3 crengute cimbru, sare, piper, o para. Mod de preparare: Se curata ceapa si se caleste in ulei, pana ce devine sticloasa. Se presara deasupra zahar si se lasa sa se caramelizeze. Se adauga vinul rosu, otetul, foaia de dafin si cimbrul si se lasa sa fiarba la foc potrivit (fara capac) 20 de minute. Se sareaza si se pipereaza (puternic). Se spala para, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si apoi se taie felii mai groase. Se introduce in cratita cu ceapa caramelizata, se lasa sa mai dea intr-un clocot si se pune deoparte sa se raceasca. Se amesteca intr-o farfurie nucile cu parmezanul si cimbrul uscat. In alta, se bate bine oul cu piper. Se dau feliile de branza mai intai prin ou, pe urma prin amestecul de nuci + parmezan si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc. Se servesc cu garnitura de ceapa caramelizata in sos de vin si otet.
6.103 vizualizări
Versiunea printabilă838 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Calamar pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 5. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte) 7. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Omletă cu telemea de oaie si mărar (Aperitive > Aperitive cu ouă) 10. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 11. Supă de orez cu ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Fripturi) 14. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi) 16. Tarte cu dovlecei şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume) 17. Creier pane cu sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 18. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume) 19. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi) 20. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate) 21. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 22. Plăcintă franţuzească cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă) 24. Somon cu garnitură de cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi) 26. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume) 27. Mâncărică de ficat cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 28. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Şniţel cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi) 30. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |