Telemea pane cu garnitură de ceapă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Telemea pane cu garnitură de ceapă

Telemea pane cu garnitură de ceapă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Telemeaua pane: 50 g nuci macinate, 50 g cascaval (sau parmezan) ras, o lingurita cimbru uscat, un ou, 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare), 4 linguri ulei.
Garnitura: 250 g ceapa, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri zahar, 100 ml otet, 200 ml vin rosu, o foaie de dafin, 3 crengute cimbru, sare, piper, o para.

Mod de preparare: Se curata ceapa si se caleste in ulei, pana ce devine sticloasa.
Se presara deasupra zahar si se lasa sa se caramelizeze.
Se adauga vinul rosu, otetul, foaia de dafin si cimbrul si se lasa sa fiarba la foc potrivit (fara capac) 20 de minute. Se sareaza si se pipereaza (puternic).
Se spala para, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si apoi se taie felii mai groase.
Se introduce in cratita cu ceapa caramelizata, se lasa sa mai dea intr-un clocot si se pune deoparte sa se raceasca.
Se amesteca intr-o farfurie nucile cu parmezanul si cimbrul uscat. In alta, se bate bine oul cu piper.
Se dau feliile de branza mai intai prin ou, pe urma prin amestecul de nuci + parmezan si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.
Se servesc cu garnitura de ceapa caramelizata in sos de vin si otet.
6.433 vizualizări
920 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
2. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
6. Mămăligă cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Preparate din mălai)
7. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Şniţel cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Iepure cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
15. Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Garnitură de ceapă cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
24. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Piept de curcan cu garnitură de pere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
27. Aripioare picante cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Supă de ceapă cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.