Tartă cu sparanghel - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Tartă cu sparanghel

Tartă cu sparanghel

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 200 g făină integrală, 3 ouă, 120 g unt, 350 g sparanghel alb, 100 ml lapte, 100 ml smântână, 20 g pătrunjel frunze, 4 roşii cherry, 50 g gorgonzola, sare, piper.

Mod de preparare: Se amestecă făina cu un ou, sare şi 100 g unt moale, din care se face un aluat moale. Se înveleşte cu folie şi se lasă la frigider 30 min.

Se curăţă sparanghelul şi se dă la fiert în apă cu sare şi restul de unt 10 min. Se scurge.

Se unge o formă de tort cu unt şi se presară făină. Se întinde aluatul şi se aşează în formă, ridicând o margine de două degete. Se înţeapă cu furculiţa. Se acoperă cu hârtie de copt şi se aşează deasupra alune în coajă sau fasole. Se coace la cuptorul încălzit la 200 grade Celsius 15 min., pe raftul al doilea de jos.

Se taie sparanghelul în bucăţi de 5-7 cm. Se amestecă laptele cu smântâna, pătrunjelul tocat şi cu cele 2 ouă rămase. Se piurează cu mixerul. Se săreaza şi se piperează după gust.

Se înlătură hârtia de copt şi se dispune sparanghelul şi roşiile tăiate în jumătăţi. Se toarnă sosul şi se dă la cuptor încă 25 min.

Se sfărâmă brânza şi se repartizează pe tartă. Se mai dă la cuptor 10 min.

Este delicioasă şi rece.
4.434 vizualizări
862 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tartă cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
3. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartă cu ananas (Dulciuri > Prăjituri)
6. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Tartă gasconă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tartă de praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
12. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Tartă cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
15. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tartă suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
17. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
18. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Sparanghel măcelăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
23. Sparanghel cu pastă de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Sparanghel cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Biftec tartar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
29. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri)
30. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.