Tartă cu sparanghel - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Tartă cu sparanghel

Tartă cu sparanghel

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 200 g făină integrală, 3 ouă, 120 g unt, 350 g sparanghel alb, 100 ml lapte, 100 ml smântână, 20 g pătrunjel frunze, 4 roşii cherry, 50 g gorgonzola, sare, piper.

Mod de preparare: Se amestecă făina cu un ou, sare şi 100 g unt moale, din care se face un aluat moale. Se înveleşte cu folie şi se lasă la frigider 30 min.

Se curăţă sparanghelul şi se dă la fiert în apă cu sare şi restul de unt 10 min. Se scurge.

Se unge o formă de tort cu unt şi se presară făină. Se întinde aluatul şi se aşează în formă, ridicând o margine de două degete. Se înţeapă cu furculiţa. Se acoperă cu hârtie de copt şi se aşează deasupra alune în coajă sau fasole. Se coace la cuptorul încălzit la 200 grade Celsius 15 min., pe raftul al doilea de jos.

Se taie sparanghelul în bucăţi de 5-7 cm. Se amestecă laptele cu smântâna, pătrunjelul tocat şi cu cele 2 ouă rămase. Se piurează cu mixerul. Se săreaza şi se piperează după gust.

Se înlătură hârtia de copt şi se dispune sparanghelul şi roşiile tăiate în jumătăţi. Se toarnă sosul şi se dă la cuptor încă 25 min.

Se sfărâmă brânza şi se repartizează pe tartă. Se mai dă la cuptor 10 min.

Este delicioasă şi rece.
4.514 vizualizări
896 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sparanghel măcelăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
4. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Tartă cu lămâie şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
6. Tartă cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
7. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
9. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
11. Ouă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
13. Supă de sparanghel cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Sparanghel în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
18. Tartă cu ananas (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tartă suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tartă cu cacao (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
23. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
26. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.