Tartă cu sparanghel - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Tartă cu sparanghel

Tartă cu sparanghel

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 200 g făină integrală, 3 ouă, 120 g unt, 350 g sparanghel alb, 100 ml lapte, 100 ml smântână, 20 g pătrunjel frunze, 4 roşii cherry, 50 g gorgonzola, sare, piper.

Mod de preparare: Se amestecă făina cu un ou, sare şi 100 g unt moale, din care se face un aluat moale. Se înveleşte cu folie şi se lasă la frigider 30 min.

Se curăţă sparanghelul şi se dă la fiert în apă cu sare şi restul de unt 10 min. Se scurge.

Se unge o formă de tort cu unt şi se presară făină. Se întinde aluatul şi se aşează în formă, ridicând o margine de două degete. Se înţeapă cu furculiţa. Se acoperă cu hârtie de copt şi se aşează deasupra alune în coajă sau fasole. Se coace la cuptorul încălzit la 200 grade Celsius 15 min., pe raftul al doilea de jos.

Se taie sparanghelul în bucăţi de 5-7 cm. Se amestecă laptele cu smântâna, pătrunjelul tocat şi cu cele 2 ouă rămase. Se piurează cu mixerul. Se săreaza şi se piperează după gust.

Se înlătură hârtia de copt şi se dispune sparanghelul şi roşiile tăiate în jumătăţi. Se toarnă sosul şi se dă la cuptor încă 25 min.

Se sfărâmă brânza şi se repartizează pe tartă. Se mai dă la cuptor 10 min.

Este delicioasă şi rece.
4.331 vizualizări
832 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Stea de sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tartă cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
4. Ouă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Tartă fină cu caşcaval şi pere (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Tartă de fructe (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
17. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tartă cu ananas (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tartă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Tartă cu cocos (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri)
23. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
25. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartă suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Tartă de varză acră cu praz şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.