Tartă cu sparanghel - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Tartă cu sparanghel

Tartă cu sparanghel

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 200 g făină integrală, 3 ouă, 120 g unt, 350 g sparanghel alb, 100 ml lapte, 100 ml smântână, 20 g pătrunjel frunze, 4 roşii cherry, 50 g gorgonzola, sare, piper.

Mod de preparare: Se amestecă făina cu un ou, sare şi 100 g unt moale, din care se face un aluat moale. Se înveleşte cu folie şi se lasă la frigider 30 min.

Se curăţă sparanghelul şi se dă la fiert în apă cu sare şi restul de unt 10 min. Se scurge.

Se unge o formă de tort cu unt şi se presară făină. Se întinde aluatul şi se aşează în formă, ridicând o margine de două degete. Se înţeapă cu furculiţa. Se acoperă cu hârtie de copt şi se aşează deasupra alune în coajă sau fasole. Se coace la cuptorul încălzit la 200 grade Celsius 15 min., pe raftul al doilea de jos.

Se taie sparanghelul în bucăţi de 5-7 cm. Se amestecă laptele cu smântâna, pătrunjelul tocat şi cu cele 2 ouă rămase. Se piurează cu mixerul. Se săreaza şi se piperează după gust.

Se înlătură hârtia de copt şi se dispune sparanghelul şi roşiile tăiate în jumătăţi. Se toarnă sosul şi se dă la cuptor încă 25 min.

Se sfărâmă brânza şi se repartizează pe tartă. Se mai dă la cuptor 10 min.

Este delicioasă şi rece.
4.108 vizualizări
757 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Biftec tartar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
3. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
6. Crap cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri)
8. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tartă de fructe (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartă cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
14. Sparanghel măcelăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tartă cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
17. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Tartă parfumată cu măsline verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
28. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
29. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.