Tartă cu sparanghel - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Tartă cu sparanghel

Tartă cu sparanghel

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 200 g făină integrală, 3 ouă, 120 g unt, 350 g sparanghel alb, 100 ml lapte, 100 ml smântână, 20 g pătrunjel frunze, 4 roşii cherry, 50 g gorgonzola, sare, piper.

Mod de preparare: Se amestecă făina cu un ou, sare şi 100 g unt moale, din care se face un aluat moale. Se înveleşte cu folie şi se lasă la frigider 30 min.

Se curăţă sparanghelul şi se dă la fiert în apă cu sare şi restul de unt 10 min. Se scurge.

Se unge o formă de tort cu unt şi se presară făină. Se întinde aluatul şi se aşează în formă, ridicând o margine de două degete. Se înţeapă cu furculiţa. Se acoperă cu hârtie de copt şi se aşează deasupra alune în coajă sau fasole. Se coace la cuptorul încălzit la 200 grade Celsius 15 min., pe raftul al doilea de jos.

Se taie sparanghelul în bucăţi de 5-7 cm. Se amestecă laptele cu smântâna, pătrunjelul tocat şi cu cele 2 ouă rămase. Se piurează cu mixerul. Se săreaza şi se piperează după gust.

Se înlătură hârtia de copt şi se dispune sparanghelul şi roşiile tăiate în jumătăţi. Se toarnă sosul şi se dă la cuptor încă 25 min.

Se sfărâmă brânza şi se repartizează pe tartă. Se mai dă la cuptor 10 min.

Este delicioasă şi rece.
4.382 vizualizări
847 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
2. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
4. Biftec tartar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
7. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Tartă cu caş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri)
14. Sos tartar (Sosuri > Sosuri reci)
15. Sparanghel gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Sparanghel cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tartă gasconă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
23. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
25. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
29. Tartă cu ananas (Dulciuri > Prăjituri)
30. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.