Sparanghel cu parmezan - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Sparanghel cu parmezan

Sparanghel cu parmezan

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 5

Ingrediente: 1 kg sparanghel, 1 ceapa mare taiata, 4 catei de usturoi tocati, 3 linguri ulei, 1 lingura sare, 1/4 lingurita sos Tabasco, 1/2 kg rosii din conserva, 1/2 lingurita cimbru, 300 ml sos de tomate din conserva, 250 gr mozzarella taiata in felii subtiri, 2-3 linguri parmezan ras.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Sparanghelul se spala si se taie capetele inferioare, care ii dau un gust amarui. Se leaga intr-un "buchet" cu o ata sau sforicica alba (daca este colorata, coloreaza apa si legumele). Se pun in apa cu sare si se lasa sa fiarba timp de 12-15 minute (daca este sparanghel alb) sau 8-12 minute (daca este sparanghel verde). Se scot cu grija, ca sa nu se rupa, si se pun intr-un vas pentru cuptor.
Ceapa si usturoiul se calesc intr-o tigaie, pana capata o culoare aurie. Se adauga sarea, sosul Tabasco si rosiile. Se lasa sa fiarba, fara sa acoperiti vasul, timp de 10-12 minute.
Se adauga cimbrul si sosul de tomate, se mai lasa sa fiarba 20 de minute.
Se preincalzeste cuptorul.
Acest amestec se toarna deasupra sparanghelului, in vasul pentru cuptor.
Deasupra se aranjeaza feliile de mozzarella, se presara parmezanul ras.
Se pune la cuptor timp de 30 de minute.
6.324 vizualizări
749 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
6. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
7. Sparanghel în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Sparanghel măcelăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Sparanghel cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Stea de sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sparanghel cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Sparanghel gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Rondele cu parmezan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Sufleu de parmezan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
19. Sparanghel cu pastă de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Şniţel cu crustă de parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
22. Tartă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Andive cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
27. Conopidă cu parmezan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
29. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
30. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.