Tartă cu brânză şi dovlecei - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă cu brânză şi dovlecei

Tartă cu brânză şi dovlecei

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 rulou de aluat foetaj, 250 g telemea de oi rasa (pe razatoarea mare), 3 dovlecei, 5 linguri de untdelemn de masline, cimbru proaspat, sare, piper.

Mod de preparare: Porniti cuptorul si scoateti-i tava. Curatati dovleceii si dati-i pe razatoarea mare.
Puneti untdelemnul sa se infierbante intr-o tigaie, adaugati dovleceii si lasati-i sa se caleasca vreme de 5 minute.
Derulati foile de placinta pe o hartie de pergament, intinsa pe tava cuptorului de la aragaz. Intepati-o cu furculita din loc in loc si ridicati marginile aluatului peste cele ale tavii, umezindu-le usor ca sa se lipeasca.
Intindeti branza rasa si pasta de dovlecei peste aluat, sarati, piperati, stropiti cu untdelemn si bagati tava la cuptor pentru 25 de minute. Dupa 10 minute de coacere, coborati temperatura cuptorului la treapta trei.
Serviti tarta fierbinte sau calduta, presarata deasupra cu cimbru tocat. Pentru o savoare in plus, pudrati tarta cu parmezan ras. Se potriveste bine cu un vin rosé.
3.976 vizualizări
814 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
4. Salată rusească (I) (Salate > Salate de legume)
5. Orez cu porumb şi ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
7. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
8. Chicken satay (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de macaroane cu suc de roşii (Salate > Salate de legume)
12. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
14. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de post (Salate > Salate de legume)
16. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de castraveţi şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
24. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Saramură de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Cremă-spumă din brânză de vacă (Dulciuri > Spume)
27. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
28. Jumări cu ton şi vermut (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
30. Suc de soc şi vişine (Băuturi > Sucuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.