Tartă cu brânză şi dovlecei - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă cu brânză şi dovlecei

Tartă cu brânză şi dovlecei

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 rulou de aluat foetaj, 250 g telemea de oi rasa (pe razatoarea mare), 3 dovlecei, 5 linguri de untdelemn de masline, cimbru proaspat, sare, piper.

Mod de preparare: Porniti cuptorul si scoateti-i tava. Curatati dovleceii si dati-i pe razatoarea mare.
Puneti untdelemnul sa se infierbante intr-o tigaie, adaugati dovleceii si lasati-i sa se caleasca vreme de 5 minute.
Derulati foile de placinta pe o hartie de pergament, intinsa pe tava cuptorului de la aragaz. Intepati-o cu furculita din loc in loc si ridicati marginile aluatului peste cele ale tavii, umezindu-le usor ca sa se lipeasca.
Intindeti branza rasa si pasta de dovlecei peste aluat, sarati, piperati, stropiti cu untdelemn si bagati tava la cuptor pentru 25 de minute. Dupa 10 minute de coacere, coborati temperatura cuptorului la treapta trei.
Serviti tarta fierbinte sau calduta, presarata deasupra cu cimbru tocat. Pentru o savoare in plus, pudrati tarta cu parmezan ras. Se potriveste bine cu un vin rosé.
3.777 vizualizări
742 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme)
2. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Castraveţi muraţi la soare (covăsiţi) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
4. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
5. Salată italienească (Salate > Salate de legume)
6. Tartă cu prune (I) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată orientală de iarnă (Salate > Salate de legume)
8. Salată iepurică (Salate > Salate cu ouă)
9. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
12. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
15. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Pîinişoare cu măsline şi migdale (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Quiche cu ceapă şi vin (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Borş cu perişoare de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Salată Cobb (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Farfalle cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată de conopidă cu iaurt şi usturoi (Salate > Salate de legume)
29. Tort cu nucă şi vanilie (Dulciuri > Torturi)
30. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.