Tartă cu brânză şi dovlecei - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă cu brânză şi dovlecei

Tartă cu brânză şi dovlecei

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 rulou de aluat foetaj, 250 g telemea de oi rasa (pe razatoarea mare), 3 dovlecei, 5 linguri de untdelemn de masline, cimbru proaspat, sare, piper.

Mod de preparare: Porniti cuptorul si scoateti-i tava. Curatati dovleceii si dati-i pe razatoarea mare.
Puneti untdelemnul sa se infierbante intr-o tigaie, adaugati dovleceii si lasati-i sa se caleasca vreme de 5 minute.
Derulati foile de placinta pe o hartie de pergament, intinsa pe tava cuptorului de la aragaz. Intepati-o cu furculita din loc in loc si ridicati marginile aluatului peste cele ale tavii, umezindu-le usor ca sa se lipeasca.
Intindeti branza rasa si pasta de dovlecei peste aluat, sarati, piperati, stropiti cu untdelemn si bagati tava la cuptor pentru 25 de minute. Dupa 10 minute de coacere, coborati temperatura cuptorului la treapta trei.
Serviti tarta fierbinte sau calduta, presarata deasupra cu cimbru tocat. Pentru o savoare in plus, pudrati tarta cu parmezan ras. Se potriveste bine cu un vin rosé.
4.092 vizualizări
842 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi)
2. Ouă umplute cu sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată de varză acră cu caise uscate şi măr (Salate > Salate de legume)
7. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată de fasole verde cu usturoi, boia şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
10. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată naturistă (Salate > Salate de legume)
13. Sufleu de brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Tocană de gogoşari pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
19. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
21. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume)
23. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
26. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
29. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.