Tartă cu brânză şi dovlecei - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă cu brânză şi dovlecei

Tartă cu brânză şi dovlecei

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 rulou de aluat foetaj, 250 g telemea de oi rasa (pe razatoarea mare), 3 dovlecei, 5 linguri de untdelemn de masline, cimbru proaspat, sare, piper.

Mod de preparare: Porniti cuptorul si scoateti-i tava. Curatati dovleceii si dati-i pe razatoarea mare.
Puneti untdelemnul sa se infierbante intr-o tigaie, adaugati dovleceii si lasati-i sa se caleasca vreme de 5 minute.
Derulati foile de placinta pe o hartie de pergament, intinsa pe tava cuptorului de la aragaz. Intepati-o cu furculita din loc in loc si ridicati marginile aluatului peste cele ale tavii, umezindu-le usor ca sa se lipeasca.
Intindeti branza rasa si pasta de dovlecei peste aluat, sarati, piperati, stropiti cu untdelemn si bagati tava la cuptor pentru 25 de minute. Dupa 10 minute de coacere, coborati temperatura cuptorului la treapta trei.
Serviti tarta fierbinte sau calduta, presarata deasupra cu cimbru tocat. Pentru o savoare in plus, pudrati tarta cu parmezan ras. Se potriveste bine cu un vin rosé.
4.144 vizualizări
864 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume)
3. Salată exotică de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Salată de cicoare de frunze (Salate > Salate de legume)
6. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Broccoli cu slăninuţă şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de varză şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
12. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
17. Omletă cu raci sau cu langustă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Brânză feta coaptă cu oregano (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
24. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume)
26. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
27. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
30. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.