http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Tartă cu brânză şi dovlecei
Reţetă tradiţională din Franţa
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 rulou de aluat foetaj, 250 g telemea de oi rasa (pe razatoarea mare), 3 dovlecei, 5 linguri de untdelemn de masline, cimbru proaspat, sare, piper.

Mod de preparare: Porniti cuptorul si scoateti-i tava. Curatati dovleceii si dati-i pe razatoarea mare.
Puneti untdelemnul sa se infierbante intr-o tigaie, adaugati dovleceii si lasati-i sa se caleasca vreme de 5 minute.
Derulati foile de placinta pe o hartie de pergament, intinsa pe tava cuptorului de la aragaz. Intepati-o cu furculita din loc in loc si ridicati marginile aluatului peste cele ale tavii, umezindu-le usor ca sa se lipeasca.
Intindeti branza rasa si pasta de dovlecei peste aluat, sarati, piperati, stropiti cu untdelemn si bagati tava la cuptor pentru 25 de minute. Dupa 10 minute de coacere, coborati temperatura cuptorului la treapta trei.
Serviti tarta fierbinte sau calduta, presarata deasupra cu cimbru tocat. Pentru o savoare in plus, pudrati tarta cu parmezan ras. Se potriveste bine cu un vin rosé.