Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă

Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg), sare, 2-3 foi de dafin, 2 morcovi, 1 tulpina subtire de praz, 2 tulpini de telina, 1 patrunjel (radacina), 6 frunze de salata verde, 50 g orez cu bobul lung, piper macinat, 1 varf de cutit ardei iute pisat, 2 oua, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura patrunjel verde.

Mod de preparare: Se spala puiul cu apa rece, se curata grasimea si se pune pe foc intr-o oala de supa (mai mica) cu o lingurita cu varf de sare, foile de dafin si 1 1/2 l de apa. Cand incepe sa clocoteasca apa, se culege spuma, se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba 45 de minute la foc mic. Se scoate puiul din zeama, se lasa sa se raceasca, se desface carnea de pe oase si se taie bucati potrivite.
Se curata zarzavatul si salata si se taie bucatele si fasii mai late. Se pune zeama pe foc si, cand da in clocot, se introduce orezul si se lasa 10 minute sa fiarba. Urmeaza legumele si salata verde, care se fierb si ele - cu capac - inca 10 minute.
Se pune carnea in supa, se da iar intr-un clocot, se condimenteaza cu sare, piper si ardei iute pisat, se drege cu ouale batute cu zeama de lamaie (supa nu mai trebuie sa dea in fiert!) si, la sfarsit, se incorporeaza patrunjelul verde tocat marunt.
Supa se serveste fierbinte, cu bagheta proaspata.
4.613 vizualizări
851 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
2. Turnedo Rossini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
4. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Paste cu morcovi şi chili (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
12. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
13. Berbec cu praz şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Supă cu cuş-cuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
17. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
18. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată cu tofu (Salate > Salate de legume)
21. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
24. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată de crudităţi cu hrean (Salate > Salate de legume)
26. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
30. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.