Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă

Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg), sare, 2-3 foi de dafin, 2 morcovi, 1 tulpina subtire de praz, 2 tulpini de telina, 1 patrunjel (radacina), 6 frunze de salata verde, 50 g orez cu bobul lung, piper macinat, 1 varf de cutit ardei iute pisat, 2 oua, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura patrunjel verde.

Mod de preparare: Se spala puiul cu apa rece, se curata grasimea si se pune pe foc intr-o oala de supa (mai mica) cu o lingurita cu varf de sare, foile de dafin si 1 1/2 l de apa. Cand incepe sa clocoteasca apa, se culege spuma, se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba 45 de minute la foc mic. Se scoate puiul din zeama, se lasa sa se raceasca, se desface carnea de pe oase si se taie bucati potrivite.
Se curata zarzavatul si salata si se taie bucatele si fasii mai late. Se pune zeama pe foc si, cand da in clocot, se introduce orezul si se lasa 10 minute sa fiarba. Urmeaza legumele si salata verde, care se fierb si ele - cu capac - inca 10 minute.
Se pune carnea in supa, se da iar intr-un clocot, se condimenteaza cu sare, piper si ardei iute pisat, se drege cu ouale batute cu zeama de lamaie (supa nu mai trebuie sa dea in fiert!) si, la sfarsit, se incorporeaza patrunjelul verde tocat marunt.
Supa se serveste fierbinte, cu bagheta proaspata.
4.441 vizualizări
798 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme)
2. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
3. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
10. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
12. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume)
14. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Salată de gulii (Salate > Salate de legume)
16. Ruladă cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
18. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată asortată de varză acră (Salate > Salate de legume)
20. Heringi pe spumă de lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Prăjiturele cu miere, curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
22. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Supă de mazăre boabe cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
25. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
29. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Prăjitură caramelizată cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.