Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă |
Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg), sare, 2-3 foi de dafin, 2 morcovi, 1 tulpina subtire de praz, 2 tulpini de telina, 1 patrunjel (radacina), 6 frunze de salata verde, 50 g orez cu bobul lung, piper macinat, 1 varf de cutit ardei iute pisat, 2 oua, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura patrunjel verde. Mod de preparare: Se spala puiul cu apa rece, se curata grasimea si se pune pe foc intr-o oala de supa (mai mica) cu o lingurita cu varf de sare, foile de dafin si 1 1/2 l de apa. Cand incepe sa clocoteasca apa, se culege spuma, se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba 45 de minute la foc mic. Se scoate puiul din zeama, se lasa sa se raceasca, se desface carnea de pe oase si se taie bucati potrivite. Se curata zarzavatul si salata si se taie bucatele si fasii mai late. Se pune zeama pe foc si, cand da in clocot, se introduce orezul si se lasa 10 minute sa fiarba. Urmeaza legumele si salata verde, care se fierb si ele - cu capac - inca 10 minute. Se pune carnea in supa, se da iar intr-un clocot, se condimenteaza cu sare, piper si ardei iute pisat, se drege cu ouale batute cu zeama de lamaie (supa nu mai trebuie sa dea in fiert!) si, la sfarsit, se incorporeaza patrunjelul verde tocat marunt. Supa se serveste fierbinte, cu bagheta proaspata.
4.247 vizualizări
Versiunea printabilă726 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Rasol de şalău cald (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Roşii umplute cu cârnat (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume) 5. Salată de ouă cu avocado (Salate > Salate cu ouă) 6. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Pui la capac (Mâncăruri > Fripturi) 8. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi) 9. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 10. Penne cu fileuri de sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume) 12. Salată de ciuperci cu legume şi maioneză (Salate > Salate de legume) 13. Roşii umplute cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume) 14. Tort cu migdale şi mascarpone (Dulciuri > Torturi) 15. Salată de icre imitate (Salate > Salate cu peşte) 16. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi) 17. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre) 18. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne) 19. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi) 20. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 21. Supă de viţel cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 22. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme) 23. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 24. Cebiche (salată de peşte crud marinat) (Salate > Salate cu peşte) 25. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi) 26. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi) 27. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 29. Salată festivă de citrice (Dulciuri > Salate de fructe) 30. Salată cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) |