Peşte cu lămâie şi ierburi aromate - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Peşte cu lămâie şi ierburi aromate

Peşte cu lămâie şi ierburi aromate

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 800 g file de şalău, 2 lămîi, 1 crenguţă busuioc, 1 fir de mentă, 2 linguriţe ulei de măsline, 50 g unt, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Spălaţi şi ştergeţi lămîile şi curăţaţi de coajă una dintre ele. Tăiaţi-le pe amîndouă în jumătăţi şi îndepărtaţi sîmburii cu vîrful unui cuţit.
Spălaţi, zvîntaţi şi tăiaţi în 4 fileurile de peşte.
Tăiaţi cu cuţitul 12 frunze de mentă şi cu foarfeca 12 frunzuliţe de busuioc.
Aşezaţi lămîile tăiate rondele pe fundul unei forme termorezistente şi presăraţi peste ele jumătate din frunzele de mentă.
Puneţi deasupra feliile de peşte, stropiţi-le cu ulei, săraţi, piperaţi şi presăraţi peste ele frunzele de mentă rămase.
Acoperiţi vasul cu folie de plastic şi ţineţi-l 2 ore la frigider.
Încingeţi cuptorul la 210 grade C, îndepărtaţi folia şi lăsaţi peştele să se pătrundă 15-20 de minute.
Între timp, topiţi untul într-un bol aşezat pe baie de aburi, săraţi-l, piperaţi-l şi adăugaţi busuiocul tăiat.
Serviţi peştele fierbinte, cu sosul de unt şi busuioc alături.
1.740 vizualizări
605 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
28. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.