http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă
Reţetă tradiţională din Franţa
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg), sare, 2-3 foi de dafin, 2 morcovi, 1 tulpina subtire de praz, 2 tulpini de telina, 1 patrunjel (radacina), 6 frunze de salata verde, 50 g orez cu bobul lung, piper macinat, 1 varf de cutit ardei iute pisat, 2 oua, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura patrunjel verde.

Mod de preparare: Se spala puiul cu apa rece, se curata grasimea si se pune pe foc intr-o oala de supa (mai mica) cu o lingurita cu varf de sare, foile de dafin si 1 1/2 l de apa. Cand incepe sa clocoteasca apa, se culege spuma, se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba 45 de minute la foc mic. Se scoate puiul din zeama, se lasa sa se raceasca, se desface carnea de pe oase si se taie bucati potrivite.
Se curata zarzavatul si salata si se taie bucatele si fasii mai late. Se pune zeama pe foc si, cand da in clocot, se introduce orezul si se lasa 10 minute sa fiarba. Urmeaza legumele si salata verde, care se fierb si ele - cu capac - inca 10 minute.
Se pune carnea in supa, se da iar intr-un clocot, se condimenteaza cu sare, piper si ardei iute pisat, se drege cu ouale batute cu zeama de lamaie (supa nu mai trebuie sa dea in fiert!) si, la sfarsit, se incorporeaza patrunjelul verde tocat marunt.
Supa se serveste fierbinte, cu bagheta proaspata.