Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.621 vizualizări
1.116 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
2. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
5. Peşte cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
16. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
17. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos de lămâie (rece) (Sosuri > Sosuri reci)
19. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
20. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sos brun (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
25. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sos de măcriş (Sosuri > Sosuri cu legume)
27. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
30. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.