Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.667 vizualizări
1.123 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
3. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Sos de lămâie (rece) (Sosuri > Sosuri reci)
6. Sos salsa verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)
9. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
12. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Sos Best (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
15. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
30. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.