Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.637 vizualizări
1.120 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
4. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
6. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Sos de urzici (Sosuri > Sosuri cu legume)
12. Curcan cu sos de măruntaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Conopidă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Sos de lămâie (rece) (Sosuri > Sosuri reci)
16. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
17. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Sos de praz (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Sos salsa verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
22. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
25. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
26. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
28. Sos de căpşuni cu găluşte de albuş (Dulciuri > Creme)
29. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
30. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.