Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.615 vizualizări
1.114 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
3. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Sos brun (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Limbă cu măsline în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
7. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
8. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ştiucă cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
13. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
18. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
21. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
25. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
27. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
28. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.