Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.633 vizualizări
1.119 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
2. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
4. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
6. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
9. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Scrumbii cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Sos de zmeură (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
12. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
14. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
17. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
21. Iepure cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
24. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Sos de hrean cu smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Sos de hrean fiert (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.