Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.635 vizualizări
1.120 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Creveţi Balti în sos iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
6. Peşte cu sos de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Sos scordolea (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Şniţele cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
20. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
22. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Sos Teriyaki (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
25. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
30. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.