Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.439 vizualizări
1.080 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
4. Chiftele de zarzavat cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Sos de vin (I) (Sosuri > Sosuri reci)
6. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
7. Sos tartar (Sosuri > Sosuri reci)
8. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Sos de usturoi (Aioli) (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
21. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
22. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Şniţel cu sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
24. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
29. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.