Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.595 vizualizări
1.113 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Limbă cu sos Remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
6. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
7. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
15. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sos grecesc de usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Sos Blue Cheese (Sosuri > Sosuri reci)
18. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
21. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
23. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
25. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
29. Muşchi la cuptor cu sos de muştar (Mâncăruri > Fripturi)
30. Conopidă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.