Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.665 vizualizări
1.123 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
2. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
3. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tăiţei cu sos rece de iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
15. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Păstrăvi în sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
18. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
19. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
25. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Spaghete cu sos la cuptor (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Peşte cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.