Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.644 vizualizări
1.121 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
8. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Sos grecesc de usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Pârjoale de ou cu sos alb (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Sos de iaurt de soia (Sosuri > Sosuri albe)
13. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
19. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
22. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
24. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Creveţi Balti în sos iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Tăiţei cu sos rece de iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Sos de usturoi (mujdei) rece (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.