Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.598 vizualizări
1.113 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
3. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Sos Tabasco cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
13. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
17. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
18. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme)
21. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
23. Sos tartar (Sosuri > Sosuri reci)
24. Sos rusesc (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
25. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
26. Ficat de gâscă cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
28. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
29. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.