Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.586 vizualizări
1.113 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
2. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
3. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
8. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
10. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
11. Peşte cu sos de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
14. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Conopidă cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Sos de iaurt (Sosuri > Sosuri albe)
24. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Sos de hrean cu iaurt (Sosuri > Sosuri reci)
27. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
28. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii)
29. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
30. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.