Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.629 vizualizări
1.119 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
4. Iepure cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
8. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
11. Sos alb dietetic (Sosuri > Sosuri albe)
12. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
13. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Sos de usturoi (mujdei) rece (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
16. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
18. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
19. Sos brun (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Friptură de jambon cu sos de măceşe (Mâncăruri > Fripturi)
21. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
26. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Sos de zmeură (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
28. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
30. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.