Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.669 vizualizări
1.123 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de căpşuni cu găluşte de albuş (Dulciuri > Creme)
2. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)
7. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Conopidă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
15. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
17. Sos Blue Cheese (Sosuri > Sosuri reci)
18. Iepure cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.