Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.537 vizualizări
1.101 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
2. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Sos pentru piure (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
9. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
11. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
12. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
13. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Conopidă cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sos Feta (Sosuri > Sosuri reci)
17. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Carne de vacă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Sos vânătoresc (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
28. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.