Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.639 vizualizări
1.120 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos Feta (Sosuri > Sosuri reci)
2. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
4. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
7. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
8. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
9. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos de muştar cu tarhon (I) (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
20. Sos de hrean fiert (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
23. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
27. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
29. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.