Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.579 vizualizări
1.112 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Creveţi Balti în sos iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sos de mărar cu iaurt (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
10. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
11. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
14. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci)
20. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
21. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
26. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
27. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
28. Sos de lămâie (rece) (Sosuri > Sosuri reci)
29. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
30. Surimi de crab cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.