Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.672 vizualizări
1.123 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
2. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
3. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
7. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos de iaurt cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Sos mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
17. Păstrăvi cu sos gascon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
19. Spaghete cu sos la cuptor (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Sos de hrean cu smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
27. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
29. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
30. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.