Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.511 vizualizări
1.095 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
9. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
10. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
13. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sos Teriyaki (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
15. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
17. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Sos de iaurt de soia (Sosuri > Sosuri albe)
19. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
25. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
26. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Mâncărică de ficat cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.