Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.570 vizualizări
1.110 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos brun (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
3. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Sos de hrean cu smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Sos de hrean cu iaurt (Sosuri > Sosuri reci)
8. Sos alb dietetic (Sosuri > Sosuri albe)
9. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
14. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sos rusesc (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
17. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
18. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
23. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
25. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Sos Feta (Sosuri > Sosuri reci)
27. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
28. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
29. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
30. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.