Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.597 vizualizări
1.113 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
2. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Sos Guacamole (I) (Sosuri > Sosuri reci)
5. Rulade de viţel în sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
6. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
11. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
14. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
15. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
17. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Peşte cu sos la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Curcan cu sos de măruntaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
23. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
24. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
26. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
29. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.