Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.577 vizualizări
1.112 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
4. Sos de iaurt (Sosuri > Sosuri albe)
5. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
8. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Rulade de viţel în sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
11. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Şniţel cu sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
13. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme)
16. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
17. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
19. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Carne de vacă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Sos salsa verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
23. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
26. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.