Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.649 vizualizări
1.122 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe)
4. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
6. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
8. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
12. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe)
13. Ştiucă cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
16. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
19. Limbă cu măsline în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
21. Conopidă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
23. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Sos de iaurt (Sosuri > Sosuri albe)
25. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Sos de iaurt de soia (Sosuri > Sosuri albe)
28. Sos Bechamel cu bere (Sosuri > Sosuri albe)
29. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.