Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.602 vizualizări
1.113 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
10. Sos de hrean cu iaurt (Sosuri > Sosuri reci)
11. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
14. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
20. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
23. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi)
26. Conopidă cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
30. Sos roşu (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.