Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.584 vizualizări
1.113 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
4. Sos Bigarad (Sosuri > Sosuri cu legume)
5. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Limbă cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
8. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Sos de busuioc (Sosuri > Sosuri albe)
12. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Sos de mărar cu ou (Sosuri > Sosuri albe)
14. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme)
15. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sos cu porumb (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
23. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
24. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
26. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Sos Blue Cheese (Sosuri > Sosuri reci)
29. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe)
30. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.