Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.654 vizualizări
1.122 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel cu sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
2. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sos de busuioc (Sosuri > Sosuri albe)
4. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
5. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci)
6. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
7. Sos de măcriş (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos Best (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
9. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
11. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci)
12. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
15. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
21. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
22. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
23. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
28. Sos rusesc (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
29. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.