Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.392 vizualizări
1.064 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)
2. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
6. Rulade de viţel în sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură de jambon cu sos de măceşe (Mâncăruri > Fripturi)
8. Muşchi la cuptor cu sos de muştar (Mâncăruri > Fripturi)
9. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
11. Carne de vacă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
14. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Spaghete cu sos la cuptor (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Şniţel cu sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ficat de gâscă cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Sos roşu (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Sos de muştar cu tarhon (I) (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
27. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tăiţei in sos de lămâie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.