Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.601 vizualizări
1.113 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
4. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
7. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri)
10. Scrumbii cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
12. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
16. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
18. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
20. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
22. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
25. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
26. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
27. Muşchiuleţ de viţel cu sos de ardei copţi (Mâncăruri > Fripturi)
28. Sos de căpşuni cu găluşte de albuş (Dulciuri > Creme)
29. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Limbă cu măsline în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.