Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.632 vizualizări
1.119 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Sos de mărar cu iaurt (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
4. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Ton cu sos de capere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Conopidă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Sos de iaurt cu mentă (Sosuri > Sosuri albe)
13. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Sos pentru spaghete (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
15. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Pârjoale de ou cu sos alb (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
20. Sos cu porumb (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
22. Sos Tabasco cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.