Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.588 vizualizări
1.113 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Sos de vin (I) (Sosuri > Sosuri reci)
3. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
4. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
6. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
8. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
9. Sos tartar (Sosuri > Sosuri reci)
10. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
11. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Sos Tabasco cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
16. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
20. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
21. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
27. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
30. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.