Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.563 vizualizări
1.106 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
8. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
14. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
16. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
19. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
20. Peşte cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Sos de lămâie (rece) (Sosuri > Sosuri reci)
24. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. File de peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
30. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.