Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.645 vizualizări
1.122 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Mâncărică de ficat cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
6. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
7. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
9. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
11. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
12. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
14. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
16. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Sos de hrean fiert (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
25. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
27. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Sos de iaurt de soia (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.