Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.619 vizualizări
1.116 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
3. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe)
13. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
14. Sos de lămâie (rece) (Sosuri > Sosuri reci)
15. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
23. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
24. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
27. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Sos Best (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
29. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.