Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.582 vizualizări
1.112 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
4. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Surimi cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
12. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
13. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
14. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
15. Sos de mărar cu iaurt (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi)
18. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
23. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
25. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
29. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.