Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.650 vizualizări
1.122 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
9. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
13. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
14. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
17. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Sos de usturoi (mujdei) rece (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
24. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Sos Tabasco cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
29. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.