Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.589 vizualizări
1.113 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
6. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
7. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sos roşu (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Limbă cu măsline în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
12. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Sos de lămâie (rece) (Sosuri > Sosuri reci)
14. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Şniţel cu sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
18. Sos pentru spaghete (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
19. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
24. Sos de mărar (Sosuri > Sosuri albe)
25. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci)
26. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
28. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
30. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.