Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.581 vizualizări
1.112 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tăiţei cu sos rece de iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
5. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Carne de vacă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
10. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Spaghete cu sos la cuptor (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Păstrăvi cu sos gascon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Sos de căpşuni cu găluşte de albuş (Dulciuri > Creme)
15. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
17. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos roşu (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri)
20. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
22. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
24. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Sos Tabasco cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
30. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.