Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.610 vizualizări
1.114 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
2. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sos Alfredo (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
4. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi)
7. Fructe de mare cu sos (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
9. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
10. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
11. Iepure cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
15. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
16. Muşchiuleţ de viţel cu sos de ardei copţi (Mâncăruri > Fripturi)
17. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
18. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
20. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Limbă cu măsline în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.