Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.640 vizualizări
1.120 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Sos tartar (Sosuri > Sosuri reci)
5. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
6. Surimi de crab cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
15. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
17. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Sos de castraveţi (cald) (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
20. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Parfait de cafea cu sos caramel (Dulciuri > Îngheţate)
23. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
25. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Sos de iaurt (Sosuri > Sosuri albe)
27. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.