Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.659 vizualizări
1.122 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu sos a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
8. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Surimi cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
14. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
17. Sos Tabasco cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
19. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
22. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
24. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri)
29. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.