Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.651 vizualizări
1.122 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
6. Limbă cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
11. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
13. Sos Feta (Sosuri > Sosuri reci)
14. Sos de căpşuni cu găluşte de albuş (Dulciuri > Creme)
15. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Peşte fript cu sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
20. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
21. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
26. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi)
27. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
29. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.