Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.607 vizualizări
1.114 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Limbă cu sos Remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Sos Feta (Sosuri > Sosuri reci)
9. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
14. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
15. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Sos spumos de vin (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
17. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
22. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
27. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Sos de muştar cu tarhon (I) (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.