Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.670 vizualizări
1.123 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Iepure cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Sos de castraveţi (cald) (Sosuri > Sosuri cu legume)
3. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
4. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
5. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
6. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
7. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
11. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Sos rusesc (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
14. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
15. Sos de hrean cu iaurt (Sosuri > Sosuri reci)
16. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
17. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Sos Rishta (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
19. Sos pentru spaghete (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
20. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Pârjoale de ou cu sos alb (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Conopidă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
27. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Sos cu porumb (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Sos Bechamel cu lapte de soia (Sosuri > Sosuri albe)
30. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.