Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.614 vizualizări
1.114 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
14. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
15. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
16. Mâncărică de ficat cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Peşte cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
25. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
27. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Peşte fript cu sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.