Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.652 vizualizări
1.122 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Sos de muştar cu tarhon (I) (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)
8. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
11. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
12. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Sos maioneză dietetică (Sosuri > Sosuri albe)
14. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
16. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
17. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
19. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
25. Sos Blue Cheese (Sosuri > Sosuri reci)
26. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Sos de usturoi (mujdei) rece (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.