Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.655 vizualizări
1.122 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
5. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
10. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
14. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Şniţele cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Peşte cu sos la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Sos mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
29. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
30. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.