Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.590 vizualizări
1.113 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
4. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
7. Sos tartar (Sosuri > Sosuri reci)
8. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Sos brun (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Sos Alfredo (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
12. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Sos de mărar cu iaurt (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Sos de usturoi (mujdei) rece (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Peşte cu sos de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Friptură de jambon cu sos de măceşe (Mâncăruri > Fripturi)
28. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.