Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.646 vizualizări
1.122 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sos caramel (Sosuri > Sosuri roşii)
4. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
5. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
6. Sos de căpşuni cu găluşte de albuş (Dulciuri > Creme)
7. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos de migdale mexican (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Sos de busuioc (Sosuri > Sosuri albe)
11. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Îngheţată de vanilie cu sos de prune (Dulciuri > Îngheţate)
16. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ficat de gâscă cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
27. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
28. Mâncărică de ficat cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
30. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.