Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez |
Sos genovez
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat. Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.019 vizualizări
Versiunea printabilă981 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi) 2. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume) 5. Sos mexican (Sosuri > Sosuri condimentate) 6. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 7. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Peşte cu sos pescador (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi) 10. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 12. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume) 13. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume) 14. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 16. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 17. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă) 20. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate) 21. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 23. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi) 25. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi) 26. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 27. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre) 28. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) 29. Sos rusesc (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 30. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe) |