Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
6.728 vizualizări
654 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos Rishta (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
2. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
3. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
5. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
6. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
9. Peşte cu sos la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. File de peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
16. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Sos cu muşchi de viţel (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
19. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
22. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Spaghete cu sos la cuptor (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
27. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
28. Conopidă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.