Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.603 vizualizări
1.113 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
11. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Sos brun (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
16. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
17. Peşte cu sos la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Limbă cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Sos de usturoi (mujdei) rece (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
22. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tăiţei cu sos rece de iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Sos pentru spaghete (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
26. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Conopidă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.