Sos de iaurt - reţetă tradiţională din Bulgaria - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Bulgaria » Sos de iaurt

Sos de iaurt

Reţetă tradiţională din Bulgaria
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 iaurt gros (preferabil de oaie si bivolita), sare, usturoi.

Mod de preparare: Iaurtul se bate cu furculita pina se omogenizeaza bine; usturoiul se striveste pina se obtine o pasta si se amesteca cu iaurtul, se sareaza dupa gust. Daca iaurtul nu este gros, se pune intr-un tifon dublu si se lasa sa se scurga peste noapte.
Se serveste ca garnitura la oua ochiuri sau la ardei cu orez, ca pasta pentru sandwich, daca se adauga nuci pisate, ca salata, daca se amesteca si nuci si castraveti, in cubulete mici.
10.366 vizualizări
658 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
3. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
4. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Pateuri cu şuncă şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Îngheţată cu iaurt şi căpşuni (Dulciuri > Îngheţate)
10. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Sos de hrean cu iaurt (Sosuri > Sosuri reci)
12. Sos de muştar cu gălbenuşuri (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Peşte cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
17. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
23. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
24. Ştiucă cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
27. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.