Sos de iaurt - reţetă tradiţională din Bulgaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Bulgaria » Sos de iaurt

Sos de iaurt

Reţetă tradiţională din Bulgaria
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 iaurt gros (preferabil de oaie si bivolita), sare, usturoi.

Mod de preparare: Iaurtul se bate cu furculita pina se omogenizeaza bine; usturoiul se striveste pina se obtine o pasta si se amesteca cu iaurtul, se sareaza dupa gust. Daca iaurtul nu este gros, se pune intr-un tifon dublu si se lasa sa se scurga peste noapte.
Se serveste ca garnitura la oua ochiuri sau la ardei cu orez, ca pasta pentru sandwich, daca se adauga nuci pisate, ca salata, daca se amesteca si nuci si castraveti, in cubulete mici.
13.067 vizualizări
1.174 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
3. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
4. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
8. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
13. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Sos de hrean cu iaurt (Sosuri > Sosuri reci)
18. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
25. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sos de muştar cu tarhon (I) (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe)
30. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.