Sos Feta - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Sos Feta

Sos Feta

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g brinza Feta (care dupa cum se stie este foarte cremoasa), 4-5 linguri iaurt (dupa preferinte se poate pune mai mult sau mai putin iaurt, in functie de care sosul va iesi mai gros sau mai subtire), 1 lingura ulei de masline, 1 catel de usturoi, 1 lingurita zeama de lamaie, piper (optional), menta (optional).

Mod de preparare: Intr-un castronel de supa se pune brinza Feta maruntita, catelul de usturoi taiat feliute, si celelate ingrediente. Intr-o prima faza se marunteste totul cu furculita. In faza a doua, se baga mixerul, ca sa se faca crema. Frunzele de menta proaspete se adauga la sfirsit (optional, ca si piperul de altfel). Nu se pune sare, deoarece de regula brinza Feta este suficient de sarata.
Merge cu cartofi prajiti sau fierti, dar si cu fripturi. Chiar si peste unele salate.
7.377 vizualizări
1.197 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Sos de usturoi (mujdei) rece (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)
7. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
8. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
11. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
13. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
14. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sos Blue Cheese (Sosuri > Sosuri reci)
17. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
19. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
21. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Sos Rishta (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
24. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
25. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
27. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
30. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.