Sos Feta - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Sos Feta

Sos Feta

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g brinza Feta (care dupa cum se stie este foarte cremoasa), 4-5 linguri iaurt (dupa preferinte se poate pune mai mult sau mai putin iaurt, in functie de care sosul va iesi mai gros sau mai subtire), 1 lingura ulei de masline, 1 catel de usturoi, 1 lingurita zeama de lamaie, piper (optional), menta (optional).

Mod de preparare: Intr-un castronel de supa se pune brinza Feta maruntita, catelul de usturoi taiat feliute, si celelate ingrediente. Intr-o prima faza se marunteste totul cu furculita. In faza a doua, se baga mixerul, ca sa se faca crema. Frunzele de menta proaspete se adauga la sfirsit (optional, ca si piperul de altfel). Nu se pune sare, deoarece de regula brinza Feta este suficient de sarata.
Merge cu cartofi prajiti sau fierti, dar si cu fripturi. Chiar si peste unele salate.
7.263 vizualizări
1.162 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
3. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sos de mărar (Sosuri > Sosuri albe)
10. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sos pepe verde (Sosuri > Sosuri reci)
12. Păstrăvi în sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
15. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ruladă de carne cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Creveţi Balti în sos iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos genovez (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
21. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Sos de praz (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
25. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Sos Bechamel cu bere (Sosuri > Sosuri albe)
27. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
28. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
30. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.