Sos Feta - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Sos Feta

Sos Feta

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g brinza Feta (care dupa cum se stie este foarte cremoasa), 4-5 linguri iaurt (dupa preferinte se poate pune mai mult sau mai putin iaurt, in functie de care sosul va iesi mai gros sau mai subtire), 1 lingura ulei de masline, 1 catel de usturoi, 1 lingurita zeama de lamaie, piper (optional), menta (optional).

Mod de preparare: Intr-un castronel de supa se pune brinza Feta maruntita, catelul de usturoi taiat feliute, si celelate ingrediente. Intr-o prima faza se marunteste totul cu furculita. In faza a doua, se baga mixerul, ca sa se faca crema. Frunzele de menta proaspete se adauga la sfirsit (optional, ca si piperul de altfel). Nu se pune sare, deoarece de regula brinza Feta este suficient de sarata.
Merge cu cartofi prajiti sau fierti, dar si cu fripturi. Chiar si peste unele salate.
7.333 vizualizări
1.185 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
2. Peşte cu sos a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
4. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
5. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
6. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
11. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
12. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sos alb dietetic (Sosuri > Sosuri albe)
16. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Sos de hrean cu smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
19. Sos pentru spaghete (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
20. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
24. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Peşte cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Sos maioneză dietetică (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.