Sos Feta - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Sos Feta

Sos Feta

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g brinza Feta (care dupa cum se stie este foarte cremoasa), 4-5 linguri iaurt (dupa preferinte se poate pune mai mult sau mai putin iaurt, in functie de care sosul va iesi mai gros sau mai subtire), 1 lingura ulei de masline, 1 catel de usturoi, 1 lingurita zeama de lamaie, piper (optional), menta (optional).

Mod de preparare: Intr-un castronel de supa se pune brinza Feta maruntita, catelul de usturoi taiat feliute, si celelate ingrediente. Intr-o prima faza se marunteste totul cu furculita. In faza a doua, se baga mixerul, ca sa se faca crema. Frunzele de menta proaspete se adauga la sfirsit (optional, ca si piperul de altfel). Nu se pune sare, deoarece de regula brinza Feta este suficient de sarata.
Merge cu cartofi prajiti sau fierti, dar si cu fripturi. Chiar si peste unele salate.
6.897 vizualizări
1.056 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Păstrăvi cu sos gascon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sos scordolea (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
4. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Sos Bechamel cu bere (Sosuri > Sosuri albe)
8. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
12. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
18. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
25. Spaghete cu sos la cuptor (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Tăiţei cu sos rece de iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Andive cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.