Perişoare cu sos de smântână - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne tocată » Perişoare cu sos de smântână

Perişoare cu sos de smântână

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Cateva ciuperci uscate de padure (facultativ), 1/2 apa fiarta cu Delikat, 1 felie de paine, 300 g ciuperci albe (sampinioane), 1 ceapa, 500 g carne tocata, 1 ou, sare, piper, 2 lingurite patrunjel verde tocat, 2 linguri untdelemn, 100 g smantana, 2 linguri de capere, 3 linguri de zeamil.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ciupercile uscate se inmoaie in apa fiarta cu Delikat, iar felia de paine se inmoaie in apa rece. Ciupercile se curata, se spala si se taie in doua sau in patru.
Se curata ceapa si se toaca marunt. Se amesteca cu tocatura de carne, ceapa tocata, painea stoarsa, oul, sarea, piperul si patrunjelul tocat.
Se fac 12 perisoare rotunde, care se prajesc in untdelemnul incins, pana se rumenesc.
Se calesc ciupercile in grasimea unde s-au prajit perisoarele, se sareaza, se pipereaza. Se adauga si ciupercile inmuiate, cu lichid cu tot (sau lichidul singur). Se lasa sa fiarba impreuna cu perisoarele vreme de 10 minute (cu capac). Se adauga smantana, caperele, zeamilul. Se lasa sa dea 2-3 clocote.
Alaturi se pot servi macaroane scurte sau cartofi fierti.
1.820 vizualizări
311 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
9. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
14. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă de zarzavat cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
26. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de conopidă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.