http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Perişoare cu sos de smântână

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Cateva ciuperci uscate de padure (facultativ), 1/2 apa fiarta cu Delikat, 1 felie de paine, 300 g ciuperci albe (sampinioane), 1 ceapa, 500 g carne tocata, 1 ou, sare, piper, 2 lingurite patrunjel verde tocat, 2 linguri untdelemn, 100 g smantana, 2 linguri de capere, 3 linguri de zeamil.

Mod de preparare: Ciupercile uscate se inmoaie in apa fiarta cu Delikat, iar felia de paine se inmoaie in apa rece. Ciupercile se curata, se spala si se taie in doua sau in patru.
Se curata ceapa si se toaca marunt. Se amesteca cu tocatura de carne, ceapa tocata, painea stoarsa, oul, sarea, piperul si patrunjelul tocat.
Se fac 12 perisoare rotunde, care se prajesc in untdelemnul incins, pana se rumenesc.
Se calesc ciupercile in grasimea unde s-au prajit perisoarele, se sareaza, se pipereaza. Se adauga si ciupercile inmuiate, cu lichid cu tot (sau lichidul singur). Se lasa sa fiarba impreuna cu perisoarele vreme de 10 minute (cu capac). Se adauga smantana, caperele, zeamilul. Se lasa sa dea 2-3 clocote.
Alaturi se pot servi macaroane scurte sau cartofi fierti.