Sos Amatriciana - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos Amatriciana

Sos Amatriciana

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 150-200 g kaiser (sau alt mezel afumat cu un pic de grasime), 2 cutii rosii intregi decojite in conserva, 1 ceapa, ulei de masline, ardei iute (optional), 500 ml vin rosu (optional), busuioc, sare, piper.

Mod de preparare: Intr-o tigaie adanca de teflon, se caleste ceapa taiata pe lungime in ulei de masline, impreuna cu kaiserul taiat cubulete. Cand ceapa devine transparenta si moale, se adauga cele 2 cutii de rosii, sare, piper, busuioc, eventual un pic de ardei iute maruntit. Se fierbe la foc mic timp de 10 min. Se poate adauga vinul rosu daca doriti, si se mai lasa sa fiarba cateva minute.
Se serveste cu parmezan.
10.236 vizualizări
1.207 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu sos a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sos de hrean fiert (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
10. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci)
12. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
13. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
14. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
16. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
19. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sos de hrean cu iaurt (Sosuri > Sosuri reci)
21. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe)
22. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
26. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
30. Sos de muştar cu gălbenuşuri (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.