Sos Amatriciana - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos Amatriciana

Sos Amatriciana

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 150-200 g kaiser (sau alt mezel afumat cu un pic de grasime), 2 cutii rosii intregi decojite in conserva, 1 ceapa, ulei de masline, ardei iute (optional), 500 ml vin rosu (optional), busuioc, sare, piper.

Mod de preparare: Intr-o tigaie adanca de teflon, se caleste ceapa taiata pe lungime in ulei de masline, impreuna cu kaiserul taiat cubulete. Cand ceapa devine transparenta si moale, se adauga cele 2 cutii de rosii, sare, piper, busuioc, eventual un pic de ardei iute maruntit. Se fierbe la foc mic timp de 10 min. Se poate adauga vinul rosu daca doriti, si se mai lasa sa fiarba cateva minute.
Se serveste cu parmezan.
10.298 vizualizări
1.217 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
2. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
3. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
4. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Surimi de crab cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
13. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
15. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
17. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
18. Sos Blue Cheese (Sosuri > Sosuri reci)
19. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Carne de vacă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
29. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Spaghete cu sos la cuptor (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.