Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos Amatriciana |
Sos Amatriciana
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 150-200 g kaiser (sau alt mezel afumat cu un pic de grasime), 2 cutii rosii intregi decojite in conserva, 1 ceapa, ulei de masline, ardei iute (optional), 500 ml vin rosu (optional), busuioc, sare, piper. Mod de preparare: Intr-o tigaie adanca de teflon, se caleste ceapa taiata pe lungime in ulei de masline, impreuna cu kaiserul taiat cubulete. Cand ceapa devine transparenta si moale, se adauga cele 2 cutii de rosii, sare, piper, busuioc, eventual un pic de ardei iute maruntit. Se fierbe la foc mic timp de 10 min. Se poate adauga vinul rosu daca doriti, si se mai lasa sa fiarba cateva minute. Se serveste cu parmezan.
9.940 vizualizări
Versiunea printabilă1.120 tipăriri 11 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre) 3. Sos de mărar cu iaurt (Sosuri > Sosuri condimentate) 4. Sos de mărar (Sosuri > Sosuri albe) 5. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume) 8. Limbă cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 9. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi) 10. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume) 11. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi) 14. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci) 15. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 16. File de peşte cu sos de smântână şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii) 20. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri) 21. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate) 22. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi) 23. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume) 24. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 25. Sos de urzici (Sosuri > Sosuri cu legume) 26. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume) 27. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi) 28. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi) 29. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi) 30. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |