Sos Amatriciana - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos Amatriciana

Sos Amatriciana

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 150-200 g kaiser (sau alt mezel afumat cu un pic de grasime), 2 cutii rosii intregi decojite in conserva, 1 ceapa, ulei de masline, ardei iute (optional), 500 ml vin rosu (optional), busuioc, sare, piper.

Mod de preparare: Intr-o tigaie adanca de teflon, se caleste ceapa taiata pe lungime in ulei de masline, impreuna cu kaiserul taiat cubulete. Cand ceapa devine transparenta si moale, se adauga cele 2 cutii de rosii, sare, piper, busuioc, eventual un pic de ardei iute maruntit. Se fierbe la foc mic timp de 10 min. Se poate adauga vinul rosu daca doriti, si se mai lasa sa fiarba cateva minute.
Se serveste cu parmezan.
10.182 vizualizări
1.187 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
3. Sos tzatziki (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Friptură de jambon cu sos de măceşe (Mâncăruri > Fripturi)
5. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
8. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme)
9. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Sos Best (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
13. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
17. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
18. Sos de iaurt cu mentă (Sosuri > Sosuri albe)
19. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
24. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
25. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
30. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.