Pui cu smântână ca la Suceava - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Pui cu smântână ca la Suceava

Pui cu smântână ca la Suceava

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg pui, 100 g unt, 50 g făină, 175 ml lapte, 600 g smântână, 1 legătură verdeaţă, 1 g piper, sare.

Mod de preparare: Puiul se porţionează, se sărează şi se prăjeşte în jumătate din cantitatea de unt.

Din restul de unt, făină, lapte, smântână se prepara un sos de smântână, care se fierbe circa 15 min., se strecoară printr-o pânză curată, se toarnă peste carnea de pui şi se potriveşte de sare şi piper.

Se lasă să fiarbă 20 min. la foc moale.

Se serveşte cald, ornat cu verdeaţă, alături de mămăliguţă caldă.
13.235 vizualizări
1.211 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dulceaţă de portocale (Conserve de fructe > Dulceaţă)
2. Tort cu caise (Dulciuri > Torturi)
3. Pui cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Supă franţuzească cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Inel de cuş-cuş cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Salată de midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
8. Sufleu de ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
10. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sos mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Mici ca la Buzău (Mâncăruri > Fripturi)
13. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
14. Raţă la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Zacuscă de ghebe (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Dovlecei cu bulion (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Merlan cu şvaiţer (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Prăjitură regală cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
23. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Cremă de vanilie cu rom la pahar (Dulciuri > Creme)
25. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Bule de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.