Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Pui cu smântână ca la Suceava |
Pui cu smântână ca la Suceava
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1 kg pui, 100 g unt, 50 g făină, 175 ml lapte, 600 g smântână, 1 legătură verdeaţă, 1 g piper, sare. Mod de preparare: Puiul se porţionează, se sărează şi se prăjeşte în jumătate din cantitatea de unt. Din restul de unt, făină, lapte, smântână se prepara un sos de smântână, care se fierbe circa 15 min., se strecoară printr-o pânză curată, se toarnă peste carnea de pui şi se potriveşte de sare şi piper. Se lasă să fiarbă 20 min. la foc moale. Se serveşte cald, ornat cu verdeaţă, alături de mămăliguţă caldă.
12.894 vizualizări
Versiunea printabilă1.118 tipăriri 6 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 4. Spumă capucino (Dulciuri > Spume) 5. Gulii umplute cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 6. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 7. Mămăligă italiană (Mâncăruri > Preparate din mălai) 8. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză) 9. Gulii cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte) 11. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Muşchi cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 14. Tocană de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 17. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume) 19. Quesadillas rapidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Macrou la cuptor cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Îngheţată de lămâie (I) (Dulciuri > Îngheţate) 22. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate) 23. Salată de creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 24. Tort cu cremă de căpşuni (Dulciuri > Torturi) 25. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Patlican Musakka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi) 28. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci) 29. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate) 30. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |