Pui cu smântână ca la Suceava - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Pui cu smântână ca la Suceava

Pui cu smântână ca la Suceava

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg pui, 100 g unt, 50 g făină, 175 ml lapte, 600 g smântână, 1 legătură verdeaţă, 1 g piper, sare.

Mod de preparare: Puiul se porţionează, se sărează şi se prăjeşte în jumătate din cantitatea de unt.

Din restul de unt, făină, lapte, smântână se prepara un sos de smântână, care se fierbe circa 15 min., se strecoară printr-o pânză curată, se toarnă peste carnea de pui şi se potriveşte de sare şi piper.

Se lasă să fiarbă 20 min. la foc moale.

Se serveşte cald, ornat cu verdeaţă, alături de mămăliguţă caldă.
13.292 vizualizări
1.223 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ţelină cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Melci cu cartofi egipteni (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Carne de vînat în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
7. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Crochete de creier şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
11. Salată Gozva (Salate > Salate de legume)
12. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Alivancă (III) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Şuncă fiartă în vin cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Terină de şalău cu surimi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
18. Ruladă de cotlet cu pastă de mici (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
20. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Piept de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Zacuscă de dovleac pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Melcişori cu broccoli (Orecchiette con i broccoli) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Dovlecei la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ghiveci grecesc (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.