Pui cu smântână ca la Suceava - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Pui cu smântână ca la Suceava

Pui cu smântână ca la Suceava

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg pui, 100 g unt, 50 g făină, 175 ml lapte, 600 g smântână, 1 legătură verdeaţă, 1 g piper, sare.

Mod de preparare: Puiul se porţionează, se sărează şi se prăjeşte în jumătate din cantitatea de unt.

Din restul de unt, făină, lapte, smântână se prepara un sos de smântână, care se fierbe circa 15 min., se strecoară printr-o pânză curată, se toarnă peste carnea de pui şi se potriveşte de sare şi piper.

Se lasă să fiarbă 20 min. la foc moale.

Se serveşte cald, ornat cu verdeaţă, alături de mămăliguţă caldă.
13.149 vizualizări
1.183 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de ciocolată Daniela (Dulciuri > Torturi)
2. Peşte sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
5. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ouă a la Frankfurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Plăcinţele de ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată de castraveţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
11. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Chifle umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Castraveţi cu rulouri de scrumbie marinată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Salată de cicoare de vară (Salate > Salate de legume)
18. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ciorbă de crenvurşti cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
22. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Supă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Tort baiser cu lămâie (Dulciuri > Torturi)
28. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
29. Pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.