Pui cu smântână ca la Suceava - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Pui cu smântână ca la Suceava

Pui cu smântână ca la Suceava

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg pui, 100 g unt, 50 g făină, 175 ml lapte, 600 g smântână, 1 legătură verdeaţă, 1 g piper, sare.

Mod de preparare: Puiul se porţionează, se sărează şi se prăjeşte în jumătate din cantitatea de unt.

Din restul de unt, făină, lapte, smântână se prepara un sos de smântână, care se fierbe circa 15 min., se strecoară printr-o pânză curată, se toarnă peste carnea de pui şi se potriveşte de sare şi piper.

Se lasă să fiarbă 20 min. la foc moale.

Se serveşte cald, ornat cu verdeaţă, alături de mămăliguţă caldă.
13.341 vizualizări
1.237 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui la capac (Mâncăruri > Fripturi)
2. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Ciuperci pe frigănele (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sos mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Chec aperitiv cu şunculiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Mâncărică de peşte cu ţelină şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Portocale umplute cu căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Cârnaţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
17. Cubuleţe de pui marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Piftie de porc (răcitură) (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Îngheţată de alune cu ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
22. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Cod cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
28. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Plăcintă cu varză (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Salată de şuncă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.