Pizza din cartofi - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pizza din cartofi

Pizza din cartofi

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru aluat: 500 g cartofi fainosi, 1/2 lingurita de sare, 2 linguri de untdelemn bun, 40 g faina alba.
Pentru umplutura: 200 g miez de rosii pasat, sare, piper, o ramurica de rozmarin, 100 g cabanos, 200 g mozzarella sau telemea proaspata (moale), 100 g masline negre fara samburi.

Mod de preparare: Se fierb cartofii cca 20 de minute in apa sarata, se curata de coaja si se preseaza prin sita. Se amesteca cu sarea, o lingura si jumatate de untdelemn si faina, se framanta un aluat. Se formeaza 8 placintute (de dimensiunea unei farfurioare), care se pun pe o tava unsa cu untdelemn si se coc la cuptor 30 de minute.
Pentru umplutura: se fierbe pulpa pasata de rosii, vreme de 3-4 minute la foc mijlociu. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarinul tocat. Se taie cabanosul si mozzarella sau telemeaua, felii. Se curata maslinele de samburi. Se intinde pasta de rosii peste pizze, se pune deasupra cabanosul, maslinele si branza. Se mai baga la cuptor 10 minute (treapta a doua). Apoi, se da cuptorul la maximum si se mai lasa pizzele 5 minute, ca sa se rumeneasca.
6.843 vizualizări
1.080 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele din cartofi cu tărîţe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Pasteta din carne rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Sarmale din Ormansag (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Budincă de pâine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pizza siciliană (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Cremă din şerbet (fondant) alb (Dulciuri > Creme)
20. Frigărui din carne de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
23. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Crochete din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.