Pizza din cartofi - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pizza din cartofi

Pizza din cartofi

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru aluat: 500 g cartofi fainosi, 1/2 lingurita de sare, 2 linguri de untdelemn bun, 40 g faina alba.
Pentru umplutura: 200 g miez de rosii pasat, sare, piper, o ramurica de rozmarin, 100 g cabanos, 200 g mozzarella sau telemea proaspata (moale), 100 g masline negre fara samburi.

Mod de preparare: Se fierb cartofii cca 20 de minute in apa sarata, se curata de coaja si se preseaza prin sita. Se amesteca cu sarea, o lingura si jumatate de untdelemn si faina, se framanta un aluat. Se formeaza 8 placintute (de dimensiunea unei farfurioare), care se pun pe o tava unsa cu untdelemn si se coc la cuptor 30 de minute.
Pentru umplutura: se fierbe pulpa pasata de rosii, vreme de 3-4 minute la foc mijlociu. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarinul tocat. Se taie cabanosul si mozzarella sau telemeaua, felii. Se curata maslinele de samburi. Se intinde pasta de rosii peste pizze, se pune deasupra cabanosul, maslinele si branza. Se mai baga la cuptor 10 minute (treapta a doua). Apoi, se da cuptorul la maximum si se mai lasa pizzele 5 minute, ca sa se rumeneasca.
6.889 vizualizări
1.091 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Supă de cartofi cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Pollo Parisianno (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Budincă de creier (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Pizza cu praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi)
13. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
19. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
24. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
27. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ornamente din zahăr (Dulciuri > Ornamente torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.