Pizza din cartofi - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pizza din cartofi

Pizza din cartofi

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru aluat: 500 g cartofi fainosi, 1/2 lingurita de sare, 2 linguri de untdelemn bun, 40 g faina alba.
Pentru umplutura: 200 g miez de rosii pasat, sare, piper, o ramurica de rozmarin, 100 g cabanos, 200 g mozzarella sau telemea proaspata (moale), 100 g masline negre fara samburi.

Mod de preparare: Se fierb cartofii cca 20 de minute in apa sarata, se curata de coaja si se preseaza prin sita. Se amesteca cu sarea, o lingura si jumatate de untdelemn si faina, se framanta un aluat. Se formeaza 8 placintute (de dimensiunea unei farfurioare), care se pun pe o tava unsa cu untdelemn si se coc la cuptor 30 de minute.
Pentru umplutura: se fierbe pulpa pasata de rosii, vreme de 3-4 minute la foc mijlociu. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarinul tocat. Se taie cabanosul si mozzarella sau telemeaua, felii. Se curata maslinele de samburi. Se intinde pasta de rosii peste pizze, se pune deasupra cabanosul, maslinele si branza. Se mai baga la cuptor 10 minute (treapta a doua). Apoi, se da cuptorul la maximum si se mai lasa pizzele 5 minute, ca sa se rumeneasca.
6.463 vizualizări
981 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Buşeuri de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
6. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)
9. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Tocană din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
11. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
13. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
15. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Chiftele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
20. Sirop din porumbe (Băuturi > Siropuri)
21. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
25. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Cartofi la cuptor cu ienupăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.