Pizza din cartofi - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pizza din cartofi

Pizza din cartofi

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru aluat: 500 g cartofi fainosi, 1/2 lingurita de sare, 2 linguri de untdelemn bun, 40 g faina alba.
Pentru umplutura: 200 g miez de rosii pasat, sare, piper, o ramurica de rozmarin, 100 g cabanos, 200 g mozzarella sau telemea proaspata (moale), 100 g masline negre fara samburi.

Mod de preparare: Se fierb cartofii cca 20 de minute in apa sarata, se curata de coaja si se preseaza prin sita. Se amesteca cu sarea, o lingura si jumatate de untdelemn si faina, se framanta un aluat. Se formeaza 8 placintute (de dimensiunea unei farfurioare), care se pun pe o tava unsa cu untdelemn si se coc la cuptor 30 de minute.
Pentru umplutura: se fierbe pulpa pasata de rosii, vreme de 3-4 minute la foc mijlociu. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarinul tocat. Se taie cabanosul si mozzarella sau telemeaua, felii. Se curata maslinele de samburi. Se intinde pasta de rosii peste pizze, se pune deasupra cabanosul, maslinele si branza. Se mai baga la cuptor 10 minute (treapta a doua). Apoi, se da cuptorul la maximum si se mai lasa pizzele 5 minute, ca sa se rumeneasca.
6.953 vizualizări
1.115 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Pasteta din creier crud (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Budincă de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Tort cu fructe Daniela (Dulciuri > Torturi)
9. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Pizza Everything (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
13. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
17. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
19. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
22. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
25. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
27. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
30. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.