Pizza din cartofi - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pizza din cartofi

Pizza din cartofi

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru aluat: 500 g cartofi fainosi, 1/2 lingurita de sare, 2 linguri de untdelemn bun, 40 g faina alba.
Pentru umplutura: 200 g miez de rosii pasat, sare, piper, o ramurica de rozmarin, 100 g cabanos, 200 g mozzarella sau telemea proaspata (moale), 100 g masline negre fara samburi.

Mod de preparare: Se fierb cartofii cca 20 de minute in apa sarata, se curata de coaja si se preseaza prin sita. Se amesteca cu sarea, o lingura si jumatate de untdelemn si faina, se framanta un aluat. Se formeaza 8 placintute (de dimensiunea unei farfurioare), care se pun pe o tava unsa cu untdelemn si se coc la cuptor 30 de minute.
Pentru umplutura: se fierbe pulpa pasata de rosii, vreme de 3-4 minute la foc mijlociu. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarinul tocat. Se taie cabanosul si mozzarella sau telemeaua, felii. Se curata maslinele de samburi. Se intinde pasta de rosii peste pizze, se pune deasupra cabanosul, maslinele si branza. Se mai baga la cuptor 10 minute (treapta a doua). Apoi, se da cuptorul la maximum si se mai lasa pizzele 5 minute, ca sa se rumeneasca.
6.779 vizualizări
1.062 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Papricaş din carne cu boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Bautură întăritoare din ceai rusesc (Băuturi > Ceaiuri)
10. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Pizza de legume colorată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Desert din pepene cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Ochiuri cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Pizza Tonno-Ciuff (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
17. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
19. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
21. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Budincă din piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
29. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Budincă de creier (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.