Pizza din cartofi - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pizza din cartofi

Pizza din cartofi

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru aluat: 500 g cartofi fainosi, 1/2 lingurita de sare, 2 linguri de untdelemn bun, 40 g faina alba.
Pentru umplutura: 200 g miez de rosii pasat, sare, piper, o ramurica de rozmarin, 100 g cabanos, 200 g mozzarella sau telemea proaspata (moale), 100 g masline negre fara samburi.

Mod de preparare: Se fierb cartofii cca 20 de minute in apa sarata, se curata de coaja si se preseaza prin sita. Se amesteca cu sarea, o lingura si jumatate de untdelemn si faina, se framanta un aluat. Se formeaza 8 placintute (de dimensiunea unei farfurioare), care se pun pe o tava unsa cu untdelemn si se coc la cuptor 30 de minute.
Pentru umplutura: se fierbe pulpa pasata de rosii, vreme de 3-4 minute la foc mijlociu. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarinul tocat. Se taie cabanosul si mozzarella sau telemeaua, felii. Se curata maslinele de samburi. Se intinde pasta de rosii peste pizze, se pune deasupra cabanosul, maslinele si branza. Se mai baga la cuptor 10 minute (treapta a doua). Apoi, se da cuptorul la maximum si se mai lasa pizzele 5 minute, ca sa se rumeneasca.
6.736 vizualizări
1.052 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
2. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
4. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)
8. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
9. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pizza ţărănească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Rulouri de macrou cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Chiftele din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
18. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)
21. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
23. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ton cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pastă de jumări cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.