Peşte din Yucatan - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Peşte din Yucatan

Peşte din Yucatan

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 lingura ulei pentru tava, 4 file de peste cca 180-200 g bucata (batog sau costras), 4 catei de usturoi zdrobiti, sare, 1/2 lingurita chimen , 1/2 lingurita oregano uscat, 1/2 lingurita piper negru macinat, 1/2 praf de achiote, zeama de la o jumatate de portocala amaruie (se poate inlocui cu zeama de la 1 portocala normala), 1 lamaie, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 2 rosii, 1 gogosar rosu
1 ardei chili rosu, 2 lingura frunze tocate de coriandru.

Mod de preparare: Se unge o tava plata cu ulei si se pune pestele in aceasta.
Usturoiul se amesteca cu sare, chimen, o-regano, piper, praf de achiote si suc de portocale. Se face o marinata care se toarna peste peste.
Ceapa se taie in rondele subtiri, iar usturoiul se toaca marunt. Se indeparteaza coditele de la rosii si se taie felii. Gogosarul se taie fasii, iar ardeiul in rondele.
Legumele se aseaza peste peste, tava se a-copera cu un capac sau cu folie transparenta si se pune in frigider sa stea aproximativ 1 ora.
Cu 15 minute inainte de terminarea timpului de marinat se incalzeste cuptorul la 200°C. Tava cu pestele se scoate din frigider si se introduce in cuptor 15-20 de minute, inainte de servire se presara cu frunze de coriandru.
Se consuma cu tortillas.
6.290 vizualizări
1.187 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Salată din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
4. Saramură de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Bulete de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Stufat de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Zacuscă cu peşte (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Tort din griş (Dulciuri > Torturi)
10. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
11. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Legume cu rasol de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Peşte la cuptor cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
16. Peşte cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Peşte cu sos a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Tort cu fructe Daniela (Dulciuri > Torturi)
21. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Crochete din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Peşte la sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
26. Peşte mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
30. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.