Peşte din Yucatan - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Peşte din Yucatan

Peşte din Yucatan

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 lingura ulei pentru tava, 4 file de peste cca 180-200 g bucata (batog sau costras), 4 catei de usturoi zdrobiti, sare, 1/2 lingurita chimen , 1/2 lingurita oregano uscat, 1/2 lingurita piper negru macinat, 1/2 praf de achiote, zeama de la o jumatate de portocala amaruie (se poate inlocui cu zeama de la 1 portocala normala), 1 lamaie, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 2 rosii, 1 gogosar rosu
1 ardei chili rosu, 2 lingura frunze tocate de coriandru.

Mod de preparare: Se unge o tava plata cu ulei si se pune pestele in aceasta.
Usturoiul se amesteca cu sare, chimen, o-regano, piper, praf de achiote si suc de portocale. Se face o marinata care se toarna peste peste.
Ceapa se taie in rondele subtiri, iar usturoiul se toaca marunt. Se indeparteaza coditele de la rosii si se taie felii. Gogosarul se taie fasii, iar ardeiul in rondele.
Legumele se aseaza peste peste, tava se a-copera cu un capac sau cu folie transparenta si se pune in frigider sa stea aproximativ 1 ora.
Cu 15 minute inainte de terminarea timpului de marinat se incalzeste cuptorul la 200°C. Tava cu pestele se scoate din frigider si se introduce in cuptor 15-20 de minute, inainte de servire se presara cu frunze de coriandru.
Se consuma cu tortillas.
6.386 vizualizări
1.233 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe din carne de mînzat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Cubuleţe de peşte dulci acrişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Tocană din orice fel de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Budincă de somn (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
8. Budincă de vanilie (Dulciuri > Budinci)
9. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
10. Ouă suedeze cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
13. Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
15. Peşte spadă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Crochete de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. File de peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Tort de ciocolată Daniela (Dulciuri > Torturi)
20. File de peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Zeamă de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.