Peşte din Yucatan - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Peşte din Yucatan

Peşte din Yucatan

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 lingura ulei pentru tava, 4 file de peste cca 180-200 g bucata (batog sau costras), 4 catei de usturoi zdrobiti, sare, 1/2 lingurita chimen , 1/2 lingurita oregano uscat, 1/2 lingurita piper negru macinat, 1/2 praf de achiote, zeama de la o jumatate de portocala amaruie (se poate inlocui cu zeama de la 1 portocala normala), 1 lamaie, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 2 rosii, 1 gogosar rosu
1 ardei chili rosu, 2 lingura frunze tocate de coriandru.

Mod de preparare: Se unge o tava plata cu ulei si se pune pestele in aceasta.
Usturoiul se amesteca cu sare, chimen, o-regano, piper, praf de achiote si suc de portocale. Se face o marinata care se toarna peste peste.
Ceapa se taie in rondele subtiri, iar usturoiul se toaca marunt. Se indeparteaza coditele de la rosii si se taie felii. Gogosarul se taie fasii, iar ardeiul in rondele.
Legumele se aseaza peste peste, tava se a-copera cu un capac sau cu folie transparenta si se pune in frigider sa stea aproximativ 1 ora.
Cu 15 minute inainte de terminarea timpului de marinat se incalzeste cuptorul la 200°C. Tava cu pestele se scoate din frigider si se introduce in cuptor 15-20 de minute, inainte de servire se presara cu frunze de coriandru.
Se consuma cu tortillas.
6.509 vizualizări
1.271 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură din cap de piept de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
2. Zeamă de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Chiftele de peşte în stil indian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Mini-eclere cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Clătite cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Budincă cu zmeură şi nucă de cocos (Dulciuri > Budinci)
13. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. File de peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Peşte la cuptor pe tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
21. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Nuferi din cozonac cu fructe (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
25. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
26. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Saramură de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.