Peşte din Yucatan - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Peşte din Yucatan

Peşte din Yucatan

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 lingura ulei pentru tava, 4 file de peste cca 180-200 g bucata (batog sau costras), 4 catei de usturoi zdrobiti, sare, 1/2 lingurita chimen , 1/2 lingurita oregano uscat, 1/2 lingurita piper negru macinat, 1/2 praf de achiote, zeama de la o jumatate de portocala amaruie (se poate inlocui cu zeama de la 1 portocala normala), 1 lamaie, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 2 rosii, 1 gogosar rosu
1 ardei chili rosu, 2 lingura frunze tocate de coriandru.

Mod de preparare: Se unge o tava plata cu ulei si se pune pestele in aceasta.
Usturoiul se amesteca cu sare, chimen, o-regano, piper, praf de achiote si suc de portocale. Se face o marinata care se toarna peste peste.
Ceapa se taie in rondele subtiri, iar usturoiul se toaca marunt. Se indeparteaza coditele de la rosii si se taie felii. Gogosarul se taie fasii, iar ardeiul in rondele.
Legumele se aseaza peste peste, tava se a-copera cu un capac sau cu folie transparenta si se pune in frigider sa stea aproximativ 1 ora.
Cu 15 minute inainte de terminarea timpului de marinat se incalzeste cuptorul la 200°C. Tava cu pestele se scoate din frigider si se introduce in cuptor 15-20 de minute, inainte de servire se presara cu frunze de coriandru.
Se consuma cu tortillas.
6.313 vizualizări
1.195 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte prăjit în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Pizza din mămăligă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
4. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
7. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
11. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Papricaş din carne cu boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
14. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Peşte în aluat (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Budincă de mere (Dulciuri > Budinci)
17. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Sufleu de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Peşte la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Piftie de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Rasol de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
23. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ouă umplute cu pastă de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Peşte a Suisse (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.