Peşte din Yucatan - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Peşte din Yucatan

Peşte din Yucatan

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 lingura ulei pentru tava, 4 file de peste cca 180-200 g bucata (batog sau costras), 4 catei de usturoi zdrobiti, sare, 1/2 lingurita chimen , 1/2 lingurita oregano uscat, 1/2 lingurita piper negru macinat, 1/2 praf de achiote, zeama de la o jumatate de portocala amaruie (se poate inlocui cu zeama de la 1 portocala normala), 1 lamaie, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 2 rosii, 1 gogosar rosu
1 ardei chili rosu, 2 lingura frunze tocate de coriandru.

Mod de preparare: Se unge o tava plata cu ulei si se pune pestele in aceasta.
Usturoiul se amesteca cu sare, chimen, o-regano, piper, praf de achiote si suc de portocale. Se face o marinata care se toarna peste peste.
Ceapa se taie in rondele subtiri, iar usturoiul se toaca marunt. Se indeparteaza coditele de la rosii si se taie felii. Gogosarul se taie fasii, iar ardeiul in rondele.
Legumele se aseaza peste peste, tava se a-copera cu un capac sau cu folie transparenta si se pune in frigider sa stea aproximativ 1 ora.
Cu 15 minute inainte de terminarea timpului de marinat se incalzeste cuptorul la 200°C. Tava cu pestele se scoate din frigider si se introduce in cuptor 15-20 de minute, inainte de servire se presara cu frunze de coriandru.
Se consuma cu tortillas.
6.524 vizualizări
1.273 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Budincă de şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
5. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
7. Ragout de ţelină cu rulouri de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Rulouri cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Crochete de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
13. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Peşte cu praz la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Bărcuţe din andive (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Yum Yum (Peşte thailandez) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ouă umplute cu pastă de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
24. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
25. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
28. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
30. Peşte la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.