Peşte din Yucatan - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Peşte din Yucatan

Peşte din Yucatan

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 lingura ulei pentru tava, 4 file de peste cca 180-200 g bucata (batog sau costras), 4 catei de usturoi zdrobiti, sare, 1/2 lingurita chimen , 1/2 lingurita oregano uscat, 1/2 lingurita piper negru macinat, 1/2 praf de achiote, zeama de la o jumatate de portocala amaruie (se poate inlocui cu zeama de la 1 portocala normala), 1 lamaie, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 2 rosii, 1 gogosar rosu
1 ardei chili rosu, 2 lingura frunze tocate de coriandru.

Mod de preparare: Se unge o tava plata cu ulei si se pune pestele in aceasta.
Usturoiul se amesteca cu sare, chimen, o-regano, piper, praf de achiote si suc de portocale. Se face o marinata care se toarna peste peste.
Ceapa se taie in rondele subtiri, iar usturoiul se toaca marunt. Se indeparteaza coditele de la rosii si se taie felii. Gogosarul se taie fasii, iar ardeiul in rondele.
Legumele se aseaza peste peste, tava se a-copera cu un capac sau cu folie transparenta si se pune in frigider sa stea aproximativ 1 ora.
Cu 15 minute inainte de terminarea timpului de marinat se incalzeste cuptorul la 200°C. Tava cu pestele se scoate din frigider si se introduce in cuptor 15-20 de minute, inainte de servire se presara cu frunze de coriandru.
Se consuma cu tortillas.
6.475 vizualizări
1.259 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
3. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Peşte cu muguri de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Chiftele din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Găluşte de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)
11. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Zacuscă de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Sirop din porumbe (Băuturi > Siropuri)
14. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Rasol de peşte cu maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Peşte cu mâncărică de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
18. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
19. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Sufleu de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Supă de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Peşte la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi)
26. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
27. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Desert din brânză de vaci cu zmeură, căpşuni, frăguţe (Dulciuri > Creme)
29. Salată de peşte Primăvara (Salate > Salate cu peşte)
30. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.