Peşte din Yucatan - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Peşte din Yucatan

Peşte din Yucatan

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 lingura ulei pentru tava, 4 file de peste cca 180-200 g bucata (batog sau costras), 4 catei de usturoi zdrobiti, sare, 1/2 lingurita chimen , 1/2 lingurita oregano uscat, 1/2 lingurita piper negru macinat, 1/2 praf de achiote, zeama de la o jumatate de portocala amaruie (se poate inlocui cu zeama de la 1 portocala normala), 1 lamaie, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 2 rosii, 1 gogosar rosu
1 ardei chili rosu, 2 lingura frunze tocate de coriandru.

Mod de preparare: Se unge o tava plata cu ulei si se pune pestele in aceasta.
Usturoiul se amesteca cu sare, chimen, o-regano, piper, praf de achiote si suc de portocale. Se face o marinata care se toarna peste peste.
Ceapa se taie in rondele subtiri, iar usturoiul se toaca marunt. Se indeparteaza coditele de la rosii si se taie felii. Gogosarul se taie fasii, iar ardeiul in rondele.
Legumele se aseaza peste peste, tava se a-copera cu un capac sau cu folie transparenta si se pune in frigider sa stea aproximativ 1 ora.
Cu 15 minute inainte de terminarea timpului de marinat se incalzeste cuptorul la 200°C. Tava cu pestele se scoate din frigider si se introduce in cuptor 15-20 de minute, inainte de servire se presara cu frunze de coriandru.
Se consuma cu tortillas.
4.470 vizualizări
735 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Peşte pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
7. Peşte sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
16. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
19. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
20. Peşte cu muguri de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
22. Sufleu de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
25. Peşte la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ragout de ţelină cu rulouri de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
28. Supă de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
30. Saramură de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.