Peşte din Yucatan - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Peşte din Yucatan

Peşte din Yucatan

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 lingura ulei pentru tava, 4 file de peste cca 180-200 g bucata (batog sau costras), 4 catei de usturoi zdrobiti, sare, 1/2 lingurita chimen , 1/2 lingurita oregano uscat, 1/2 lingurita piper negru macinat, 1/2 praf de achiote, zeama de la o jumatate de portocala amaruie (se poate inlocui cu zeama de la 1 portocala normala), 1 lamaie, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 2 rosii, 1 gogosar rosu
1 ardei chili rosu, 2 lingura frunze tocate de coriandru.

Mod de preparare: Se unge o tava plata cu ulei si se pune pestele in aceasta.
Usturoiul se amesteca cu sare, chimen, o-regano, piper, praf de achiote si suc de portocale. Se face o marinata care se toarna peste peste.
Ceapa se taie in rondele subtiri, iar usturoiul se toaca marunt. Se indeparteaza coditele de la rosii si se taie felii. Gogosarul se taie fasii, iar ardeiul in rondele.
Legumele se aseaza peste peste, tava se a-copera cu un capac sau cu folie transparenta si se pune in frigider sa stea aproximativ 1 ora.
Cu 15 minute inainte de terminarea timpului de marinat se incalzeste cuptorul la 200°C. Tava cu pestele se scoate din frigider si se introduce in cuptor 15-20 de minute, inainte de servire se presara cu frunze de coriandru.
Se consuma cu tortillas.
4.549 vizualizări
750 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)
3. Pizza din mămăligă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Bautură întăritoare din ceai rusesc (Băuturi > Ceaiuri)
5. Sufleu de peşte cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
8. Jambon de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. File de peşte cu condimente (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
12. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Cremă din prune uscate (Dulciuri > Creme)
14. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
15. Peşte cu sos a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ornamente din zahăr (Dulciuri > Ornamente torturi)
17. Icre de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Budincă de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
20. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
22. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Stufat de crap din Izmir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sirop din porumbe (Băuturi > Siropuri)
27. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Ragout de ţelină cu rulouri de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Peşte la tigaie cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.