Peşte din Yucatan - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Peşte din Yucatan

Peşte din Yucatan

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 lingura ulei pentru tava, 4 file de peste cca 180-200 g bucata (batog sau costras), 4 catei de usturoi zdrobiti, sare, 1/2 lingurita chimen , 1/2 lingurita oregano uscat, 1/2 lingurita piper negru macinat, 1/2 praf de achiote, zeama de la o jumatate de portocala amaruie (se poate inlocui cu zeama de la 1 portocala normala), 1 lamaie, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 2 rosii, 1 gogosar rosu
1 ardei chili rosu, 2 lingura frunze tocate de coriandru.

Mod de preparare: Se unge o tava plata cu ulei si se pune pestele in aceasta.
Usturoiul se amesteca cu sare, chimen, o-regano, piper, praf de achiote si suc de portocale. Se face o marinata care se toarna peste peste.
Ceapa se taie in rondele subtiri, iar usturoiul se toaca marunt. Se indeparteaza coditele de la rosii si se taie felii. Gogosarul se taie fasii, iar ardeiul in rondele.
Legumele se aseaza peste peste, tava se a-copera cu un capac sau cu folie transparenta si se pune in frigider sa stea aproximativ 1 ora.
Cu 15 minute inainte de terminarea timpului de marinat se incalzeste cuptorul la 200°C. Tava cu pestele se scoate din frigider si se introduce in cuptor 15-20 de minute, inainte de servire se presara cu frunze de coriandru.
Se consuma cu tortillas.
6.423 vizualizări
1.244 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu fructe Daniela (Dulciuri > Torturi)
2. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ciorbă de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ouă cu pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
16. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Budincă de conopidă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Zacuscă cu peşte (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Bărcuţe din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)
22. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
25. Terină din peşte cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Budincă de praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.