Peşte din Yucatan - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Peşte din Yucatan

Peşte din Yucatan

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 lingura ulei pentru tava, 4 file de peste cca 180-200 g bucata (batog sau costras), 4 catei de usturoi zdrobiti, sare, 1/2 lingurita chimen , 1/2 lingurita oregano uscat, 1/2 lingurita piper negru macinat, 1/2 praf de achiote, zeama de la o jumatate de portocala amaruie (se poate inlocui cu zeama de la 1 portocala normala), 1 lamaie, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 2 rosii, 1 gogosar rosu
1 ardei chili rosu, 2 lingura frunze tocate de coriandru.

Mod de preparare: Se unge o tava plata cu ulei si se pune pestele in aceasta.
Usturoiul se amesteca cu sare, chimen, o-regano, piper, praf de achiote si suc de portocale. Se face o marinata care se toarna peste peste.
Ceapa se taie in rondele subtiri, iar usturoiul se toaca marunt. Se indeparteaza coditele de la rosii si se taie felii. Gogosarul se taie fasii, iar ardeiul in rondele.
Legumele se aseaza peste peste, tava se a-copera cu un capac sau cu folie transparenta si se pune in frigider sa stea aproximativ 1 ora.
Cu 15 minute inainte de terminarea timpului de marinat se incalzeste cuptorul la 200°C. Tava cu pestele se scoate din frigider si se introduce in cuptor 15-20 de minute, inainte de servire se presara cu frunze de coriandru.
Se consuma cu tortillas.
6.528 vizualizări
1.274 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte marinat (uşor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
3. Peşte cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Bautură întăritoare din ceai rusesc (Băuturi > Ceaiuri)
6. Peşte cu ţelină la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Pasteta din carne rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Pacheţele de praz cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
18. Desert din piure de castane (Dulciuri > Creme)
19. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
20. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
21. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
22. Aspic de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
28. Budincă de orez (Dulciuri > Budinci)
29. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Cebiche (salată de peşte crud marinat) (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.