Peşte cu legume, iute, în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi roşii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căţei de usturoi, 2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă), ulei de măsline.

Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

Într-un wok, se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele. Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei.

În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru căţei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde.

Peste legume, se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picant şi dulce-acrişor.
5.697 vizualizări
971 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Cafea irlandeză (Băuturi > Cafele)
4. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Mâncărică de verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Pasteta din carne rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Plăcinte poale-n brîu (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
14. Kalakukko (plăcintă cu hering) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
16. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Plachie de peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Pizza ţărănească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Tocăniţă de cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Mâncărică de peşte cu ţelină şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Cubuleţe de peşte dulci acrişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
27. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
29. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.