Peşte cu legume, iute, în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi roşii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căţei de usturoi, 2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă), ulei de măsline.

Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

Într-un wok, se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele. Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei.

În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru căţei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde.

Peste legume, se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picant şi dulce-acrişor.
2.739 vizualizări
401 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spaghete de castraveţi gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
3. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
5. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
6. Supă de curcan ca în Ardeal (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
8. Mâncărică de pipote cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Merdenele cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Cafea irlandeză (Băuturi > Cafele)
17. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
19. Crostini cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Chifle umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
25. Găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Pastă de brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.