Peşte cu legume, iute, în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi roşii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căţei de usturoi, 2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă), ulei de măsline.

Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

Într-un wok, se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele. Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei.

În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru căţei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde.

Peste legume, se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picant şi dulce-acrişor.
5.632 vizualizări
964 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Scoici cu vin alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
5. Rulouri de pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Supă de urzici cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Amestec chinezesc cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Cod cu macaroane şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
14. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
15. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
16. Budincă de peşte cu busuioc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ouă umplute cu anchois (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
19. Sufleu de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Fasole cu ciolan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Spanac la cuptor cu caşcaval ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Budincă din piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Corăbioare cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Brânză telemea la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Mâncărică de mazăre uscată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
29. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.