Peşte cu legume, iute, în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi roşii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căţei de usturoi, 2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă), ulei de măsline.

Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

Într-un wok, se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele. Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei.

În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru căţei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde.

Peste legume, se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picant şi dulce-acrişor.
5.629 vizualizări
962 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Scrumbie italiană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Cafea irlandeză (Băuturi > Cafele)
3. Sos de hrean cu iaurt (Sosuri > Sosuri reci)
4. Peşte cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
6. Ruladă de piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
8. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
9. Muşchi de porc în aluat (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Tort cu smântână ca la Bucovina (Dulciuri > Torturi)
12. Tagliatelle carbonara cu peşte afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Chifle cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Plachie de peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Mix marin (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Prăjitură cu mere întregi (Dulciuri > Prăjituri)
18. File de calcan cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
21. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată de ghebe cu hrean (Salate > Salate de legume)
23. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Heringi pe spumă de lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Fazan fript (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.