Peşte cu legume, iute, în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi roşii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căţei de usturoi, 2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă), ulei de măsline.

Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

Într-un wok, se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele. Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei.

În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru căţei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde.

Peste legume, se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picant şi dulce-acrişor.
2.508 vizualizări
359 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu sos la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Îngheţată de vanilie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
3. Îngheţată de fragi (Dulciuri > Îngheţate)
4. Peşte la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Somn marinat la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Mere prăjite cu îngheţată (Dulciuri > Îngheţate)
7. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
8. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
9. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Saramură de peşte cu ardei capia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Zacuscă franţuzească (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Plachie de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Aperitiv Zestran (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Îngheţată de cacao (Dulciuri > Îngheţate)
20. Varză de China la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Pizza americană (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Peşte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Heringi cu ou (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Fasole verde cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.