Peşte cu legume, iute, în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi roşii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căţei de usturoi, 2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă), ulei de măsline.

Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

Într-un wok, se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele. Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei.

În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru căţei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde.

Peste legume, se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picant şi dulce-acrişor.
5.368 vizualizări
914 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
2. Peşte pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
4. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
7. Mămăligă cu brânză la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
9. Sos de hrean cu smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Spanac cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Fazan fript (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
13. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ardei capia în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
16. Medalion de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Lipie cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Supă de zarzavat cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Mămăligă italiană (Mâncăruri > Preparate din mălai)
20. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
21. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Supă de conopidă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Andive cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Iahnie de ţelină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Mâncare de conopidă (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Rasol de peşte cu cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
28. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.