Peşte cu legume, iute, în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi roşii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căţei de usturoi, 2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă), ulei de măsline.

Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

Într-un wok, se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele. Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei.

În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru căţei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde.

Peste legume, se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picant şi dulce-acrişor.
5.640 vizualizări
964 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă umplute picante (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Limonadă finlandeză (Băuturi > Sucuri)
3. Peşte alb cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Stroganoff portugez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Heringi afumaţi cu plante aromate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
7. Budincă cu şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Gazpacho andaluz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă minestrone cu cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Budincuţe de pătrunjel (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Budincă de praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Perişoare cu smântână şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
18. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Caponatina (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
23. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Sirop din porumbe (Băuturi > Siropuri)
25. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Clătite americane (Dulciuri > Clătite)
28. Friptură de curcan pe pat de legume (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.