Peşte cu legume, iute, în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi roşii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căţei de usturoi, 2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă), ulei de măsline.

Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

Într-un wok, se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele. Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei.

În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru căţei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde.

Peste legume, se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picant şi dulce-acrişor.
5.656 vizualizări
965 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Orez a la Canton (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
2. Sufleu de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
5. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
6. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Sufleu de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
10. Tort crocant cu zmeura (Dulciuri > Torturi)
11. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
12. Cremă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
14. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
15. Inele de ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)
17. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
19. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
22. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Cotlet în vin (Mâncăruri > Fripturi)
24. Supă de spanac cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
28. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Icre de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.