Peşte cu legume, iute, în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi roşii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căţei de usturoi, 2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă), ulei de măsline.

Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

Într-un wok, se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele. Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei.

În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru căţei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde.

Peste legume, se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picant şi dulce-acrişor.
5.717 vizualizări
973 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Tort cu cremă de nectarine (Dulciuri > Torturi)
3. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Antricot de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
6. Mâncare de gutui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
9. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
11. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
12. Stufat de crap din Izmir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Fileuri de anşoa cu lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
15. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
18. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Pui umplut cu miez de pâine (Mâncăruri > Fripturi)
20. Morcovi tineri (carote) cu unt (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Gulii cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Mic dejun ţărănesc (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
28. Peşte rasol (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Potîrnichi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
30. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.