Peşte cu legume, iute, în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi roşii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căţei de usturoi, 2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă), ulei de măsline.

Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

Într-un wok, se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele. Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei.

În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru căţei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde.

Peste legume, se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picant şi dulce-acrişor.
5.653 vizualizări
965 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată şvăbească din Banat (Salate > Salate de legume)
2. Bucatini alla matriciana (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Stea de sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Macaroane cu zarzavaturi  (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Shug israelian (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Ardei copţi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sufleu de parmezan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Budincuţe de pătrunjel (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Macaroane cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Friptură elveţiană cu tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată cu porumb şi ananas (Salate > Salate de legume)
20. Blanc-manger de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
21. Fasole verde crocantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pulpă de mânzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
24. Manga Thai (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Tajina marocană cu gutui caramelizate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
27. Brânză cu usturoi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Tarte cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
29. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.