Peşte cu legume, iute, în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi roşii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căţei de usturoi, 2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă), ulei de măsline.

Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

Într-un wok, se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele. Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei.

În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru căţei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde.

Peste legume, se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picant şi dulce-acrişor.
5.616 vizualizări
960 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap în foi de dafin stropit cu vin roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salata şefului, cu dovlecei crocanţi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Pâine cu ierburi aromate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Borş de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Îngheţată de cacao (Dulciuri > Îngheţate)
6. Peşte sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
8. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
9. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
10. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Camembert pe pâine cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Ochiuri cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Supă minestrone cu cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Piept de gâscă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Struguri marinaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Chiftele din cartofi cu tărîţe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
20. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
22. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Terină din peşte cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
27. Găină umplută cu orez şi paprică (Mâncăruri > Fripturi)
28. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.