Peşte cu legume, iute, în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi roşii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căţei de usturoi, 2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă), ulei de măsline.

Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

Într-un wok, se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele. Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei.

În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru căţei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde.

Peste legume, se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picant şi dulce-acrişor.
5.680 vizualizări
967 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Şniţel parizian (I) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sufleu cu brânză (Dulciuri > Creme)
4. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată de vinete Mustafa (Salate > Salate de legume)
10. Peşte în aspic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de peşte cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
17. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Tort norvegian cu îngheţată (Dulciuri > Torturi)
21. Sos brun (spaniol) (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Găluşte de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
25. Biban de mare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
27. Supă cremă de spanac cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Piept de curcan cu cremă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.