Peşte cu legume, iute, în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi roşii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căţei de usturoi, 2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă), ulei de măsline.

Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

Într-un wok, se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele. Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei.

În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru căţei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde.

Peste legume, se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picant şi dulce-acrişor.
5.666 vizualizări
966 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
2. Îngheţată de căpşuni (Dulciuri > Îngheţate)
3. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
5. Chifle cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Găluşte de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Spumă capucino (Dulciuri > Spume)
9. Tort ieftin cu frişcă şi gem (Dulciuri > Torturi)
10. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
11. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Mâncare de gutui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
14. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
15. Marinată de peşte cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
18. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Andive cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri)
21. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
22. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Salată de banane cu rom şi frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Chiftele de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Mâncare de pătlăgele vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Banane cu bezea (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Budincă de varză dulce cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.