Peşte cu legume, iute, în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi roşii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căţei de usturoi, 2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă), ulei de măsline.

Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

Într-un wok, se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele. Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei.

În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru căţei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde.

Peste legume, se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picant şi dulce-acrişor.
5.655 vizualizări
965 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Orecchiette gratinate cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Cremă de vanilie pentru plăcintă (Dulciuri > Creme)
4. Îngheţată cu caise (Dulciuri > Îngheţate)
5. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ouă florentine (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
8. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Humus israelian (Sosuri > Sosuri reci)
14. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
16. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă de linte cu spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Mâncărică de crap (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
23. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
24. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciorbă de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Aluat franţuzesc (Dulciuri > Aluaturi)
28. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
29. Cremă de zahăr ars cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
30. Somon marinat în stil marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.