Peşte cu legume, iute, în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi roşii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căţei de usturoi, 2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă), ulei de măsline.

Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

Într-un wok, se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele. Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei.

În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru căţei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde.

Peste legume, se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picant şi dulce-acrişor.
5.628 vizualizări
961 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Brânză dulce cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
4. Marinată de macrou (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Tort de îngheţată cu cupolă de bezea (Dulciuri > Torturi)
7. Mazăre cu frigănele (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Triunghiuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
11. Mâncare de vinete cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Cuburi de somn în aluat de clătite (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Sparanghel în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Gogoşi de vin (Dulciuri > Gogoşi)
16. Vinete cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Mâncare de vinete preparată ruseşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
21. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Rasol de peşte cu maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Curcan în crustă de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
24. Macaroane cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Rasol de vacă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tort de ciocolată Daniela (Dulciuri > Torturi)
27. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Crap cu vin negru (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ciuperci umplute cu ouă jumări si smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Chiftele de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.