Peşte cu legume, iute, în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi roşii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căţei de usturoi, 2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă), ulei de măsline.

Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

Într-un wok, se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele. Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei.

În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru căţei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde.

Peste legume, se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picant şi dulce-acrişor.
5.698 vizualizări
971 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
2. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Cabanos cu varză călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Supă de peşte cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Peşte marinat (uşor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
8. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
11. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
13. Mujdei de usturoi dobrogean (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
14. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
17. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Pastă de brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Peşte Teriyaki (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tort fin de ciocolată (Dulciuri > Torturi)
21. Chiftele de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Ardei capia în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
23. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
27. Tocană de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
30. Tartă Tatin cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.