Peşte cu legume, iute, în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi roşii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căţei de usturoi, 2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă), ulei de măsline.

Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

Într-un wok, se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele. Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei.

În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru căţei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde.

Peste legume, se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picant şi dulce-acrişor.
4.470 vizualizări
760 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Şalău cu caşcaval şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
7. Terină cu caise şi piersici (Dulciuri > Prăjituri)
8. Camembert pe pâine cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Merlan cu şvaiţer (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
19. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Mâncare de pătlăgele vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Peşte Teriyaki (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Minestra di Cavolfiore (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Bavarois de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
24. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Îngheţată de ciocolată cu rom (Dulciuri > Îngheţate)
27. Omletă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Pizza cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.