Peşte cu legume, iute, în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi roşii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căţei de usturoi, 2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă), ulei de măsline.

Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

Într-un wok, se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele. Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei.

În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru căţei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde.

Peste legume, se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picant şi dulce-acrişor.
4.224 vizualizări
699 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Varză gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Pizza din mămăligă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
10. Marinată de macrou (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
13. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
17. Piept de pui cu oregano (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
20. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
21. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Tort de argint (Dulciuri > Torturi)
23. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
24. Pâine mozaic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Gazpacho andaluz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Sirop din muguri de brad (Băuturi > Siropuri)
27. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Plăcinte de mălai cu măsline (Mâncăruri > Preparate din mălai)
29. Cabanos cu varză călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.