Peşte cu legume, iute, în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi roşii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căţei de usturoi, 2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă), ulei de măsline.

Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

Într-un wok, se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele. Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei.

În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru căţei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde.

Peste legume, se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picant şi dulce-acrişor.
5.683 vizualizări
968 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume)
2. Spumă capucino (Dulciuri > Spume)
3. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
5. Ridichi umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Flanuri cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
7. Îngheţată de caise (Dulciuri > Îngheţate)
8. Chiftele finlandeze (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Peşte cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Aperitiv New Zealand (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Plăcintă cu trei prune (Dulciuri > Prăjituri)
13. Colcannon (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Frigărui din carne de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
18. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Varză de China la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Cremă de vanilie cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
21. Macaroane cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Omletă cu kaizer şi cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Păstrăvi în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Banane caramelizate (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Midii cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Prăjitură cu mango (Dulciuri > Prăjituri)
27. Iahnie de ţelină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Găluşte de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Supă de peşte cu varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.