Peşte cu legume, iute, în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi roşii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căţei de usturoi, 2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă), ulei de măsline.

Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

Într-un wok, se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele. Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei.

În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru căţei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde.

Peste legume, se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picant şi dulce-acrişor.
5.634 vizualizări
964 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
3. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
5. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Pasteta din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Dulceaţă din coajă de pepene verde (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Sana (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
10. Aperitiv crocant cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
13. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
14. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ochiuri cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
18. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Gulii cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Conopidă napolitană (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Brânză la grătar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Varză gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Saramură de peşte cu ardei capia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Cotlet elveţian (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Limbă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.