Spanac conservat - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Conserve din legume, murături » Conserve de iarnă » Spanac conservat

Spanac conservat

Ingrediente: Spanac, aspirină.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Spanacul se spală bine. Frunzele de spanac, fără codiţe, se opăresc, pe rînd, în aceeaşi apă clocotită (1/2 l), numai 5 minute (ca să-i scadă volumul), răsturnîndu-le incontinuu cu lingura, ca să ajungă toate în apă; vor lăsa multă apă, pînă cînd se termină toate de opărit. O parte din spanac se conservă sub formă de piure (trecut prin maşina de tocat, după ce s-a răcit) şi o parte - numai frunze întregi - pentru mîncare şi carne. Atît piureul, cît şi frunzele se aşează pînă la 2/3 din capacitatea borcanelor (pentru 1-2 mîncăruri) şi restul spaţiului se completează cu apa în care a fiert spanacul, lăsînd un spaţiu liber de 2 cm pînă la gura borcanelor. Spanacul se amestecă, apoi, cu o linguriţă cu sucul, pînă la fundul borcanelor; deasupra se pune cîte o aspirină pentru fiecare borcan de 1 l sau cîte 1/2 aspirină pentru borcane de 400-500 ml. Se leagă şi, apoi, se sterilizează 30 minute. Spanacul opărit ca mai sus, trecut prin maşină sau lăsat frunze întregi, după ce s-a scurs bine, se poate conserva la congelator mare, în pungi de nylon.
10.662 vizualizări
813 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Usturoi conservat iranian (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Sufleu de spanac cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
9. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
16. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
17. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
18. Stridii gratinate cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
20. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
21. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de spanac cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Omletă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
30. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.