Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pește cu legume, iute, în stil thailandez
Rețetă tradițională din Thailanda
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pește cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei grași, 2 ardei iuți roșii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căței de usturoi, 2 linguri de sos de pește, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găsește congelată, la pungă), ulei de măsline.

Mod de preparare: Peștele se curăță și se crestează, pe o parte și pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

Într-un wok, se încinge ulei de măsline și se adaugă apoi patru căței de usturoi pisați și un ardei iute tocat. Se pune peștele. Când peștele este gata, se scoate pe o farfurie și se scurge de ulei.

În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alți patru căței de usturoi pisați și celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâșii și ceapa verde tăiată bucăți mari se amestecă cu fasolea verde.

Peste legume, se toarnă două linguri de sos de pește, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă și o linguriță de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul și legumele se toarnă peste pește. Se mănâncă cu orez fiert, de preferință de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinație dintre picant și dulce-acrișor.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.