Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure |
Ouă scoţiene cu cartofi pure
Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce. Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc. Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine. Se servesc calde.
7.395 vizualizări
Versiunea printabilă1.020 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume) 3. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte) 5. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume) 6. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri) 9. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Ouă cu costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă) 11. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 12. Chifteluţe cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 13. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri) 14. Ouă cu orez (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Supă de cartofi cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă) 17. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 18. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Terină de legume cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Ouă umplute cu ficat de gâscă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 22. Supă de spanac cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne) 24. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă) 25. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte) 26. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă) 27. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 28. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi) 29. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume) |