Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
7.611 vizualizări
1.073 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rozete de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
3. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ouă umplute cu ficat de gâscă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Cartofi copţi pe cărbuni (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Conopidă cu ouă (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
20. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Cartofi noi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
25. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Plătică la cuptor cu cartofi copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Omletă fără ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.