Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
7.703 vizualizări
1.092 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chec cu verdeţuri şi ouă fierte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Buşeuri de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)
5. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Ouă cu ceapă a la Castranova (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
12. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Păstrăvi fierţi cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
20. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Borş de iepure (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Cartofi călugăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
25. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Terină de legume cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ouă umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.