Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
7.667 vizualizări
1.088 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
4. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
6. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
7. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
9. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
13. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Chiftele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ouă florentine (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
19. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Ouă umplute cu anchois (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de ouă cu avocado (Salate > Salate cu ouă)
23. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)
24. Friptură de iepure (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ouă umplute cu ficat cu aromă de coniac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
27. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Ruladă de carne cu ouă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.