Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
7.508 vizualizări
1.056 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă portugheză cu pâine şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Mâncare de iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
7. Ouă umplute cu ficat de gâscă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Buşeuri de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
13. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Chifteluţe cu ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ouă de vară (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ouă ochiuri în cuiburi de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
30. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.