Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
7.700 vizualizări
1.092 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Iepure cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
5. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
8. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată de ouă a la grec (Salate > Salate cu ouă)
13. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Supă de cartofi cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Rozete de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ouă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ciulama de găină, gâscă, curcan, viţel, iepure domestic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.