Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
7.679 vizualizări
1.090 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
2. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pizza din cartofi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
5. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ouă de vară (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Ouă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
12. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
14. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
16. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Mâncare de iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Iepure cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Salată de ouă a la grec (Salate > Salate cu ouă)
21. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ouă fierte cleioase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Sufleu cu două feluri de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cartofi wedges (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.