Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
7.639 vizualizări
1.083 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
2. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
3. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
6. Chifteluţe cu ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Muşchi de iepure cu smântână (Mâncăruri > Fripturi)
11. Iepure cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
14. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
17. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
18. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme)
19. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
20. Coşuleţe de parizer cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Pastă de jumări cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.