Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
7.579 vizualizări
1.069 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Ouă umplute cu pastă de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Sufleu de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Papricaş de iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ouă umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată verde cu ouă şi mărar (Salate > Salate cu ouă)
26. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
29. Omletă fără ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.