Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
7.677 vizualizări
1.090 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciulama de găină, gâscă, curcan, viţel, iepure domestic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
7. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)
8. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Ouă de vară (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ouă umplute picante (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
13. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
15. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
24. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
30. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.