Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
7.630 vizualizări
1.078 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
3. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
4. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Papricaş de iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
11. Supă cremă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
13. Tort fără ouă (Dulciuri > Torturi)
14. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
17. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
20. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
24. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
26. Chifteluţe cu ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Chiftele de cartofi cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.