Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
7.683 vizualizări
1.090 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Ouă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Ouă a la Frankfurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ouă cu ceapă a la Castranova (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
22. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Tort cu lichior de ouă (Dulciuri > Torturi)
24. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Chec cu verdeţuri şi ouă fierte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ouă umplute cu pastă de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Rasol de peşte cu cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ruladă de carne cu ouă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.