Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
7.635 vizualizări
1.080 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ouă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Ouă fierte tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
9. Cartofi noi cu mujdei de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
11. Iepure cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ouă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Borş de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Ouă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Huevos Motulenos (ouă în stilul Motul) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ouă puişor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
21. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
23. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Iepure cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ciulama de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.