Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
7.645 vizualizări
1.083 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
6. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
7. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
13. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Cartofi chips (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume)
16. Salată de ouă la pahar (Salate > Salate cu ouă)
17. Iepure împănat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
18. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
19. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pizza din cartofi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ouă umplute (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ouă umplute cu ficat la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.