Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
6.119 vizualizări
647 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ouă umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
14. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
18. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
19. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Ouă umplute cu ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată de vară cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
25. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
26. Ouă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
28. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ouă răţuşcă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.