Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
7.516 vizualizări
1.058 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Borş de iepure vînat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
7. Papricaş de iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ouă a la Frankfurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Buşeuri de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ouă umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
15. Ouă umplute cu ficat de gâscă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri)
18. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme)
19. Crochete din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Fileuri de peşte în haină de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ouă pe mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
27. Cartofi la cuptor cu ienupăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ouă umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Ouă umplute cu ficat la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.