Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
7.648 vizualizări
1.084 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Păstrăvi fierţi cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
6. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Crochete din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
10. Ouă Tonnato (Salate > Salate cu peşte)
11. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
17. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
19. Ochiuri cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Ouă Soubise (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Plătică la cuptor cu cartofi copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.