Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
7.642 vizualizări
1.083 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
3. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Ouă umplute cu anchois (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
14. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri)
15. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ouă cu costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Cartofi noi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Chiftele din cartofi cu tărîţe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Ouă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ouă florentine (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
29. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.