Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
7.655 vizualizări
1.086 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
4. Ouă cu costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Păstrăvi fierţi cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ouă umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ouă umplute picante în aspic (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
12. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
16. Crochete din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)
20. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
21. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ouă cu ceapă a la Castranova (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Chiftele de cartofi cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
28. Ouă Soubise (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
30. Ouă Benedicte (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.