Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
7.712 vizualizări
1.094 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
2. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ouă Soubise (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
12. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Bărcuţe (cartofi copţi umpluţi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Ouă cu ceapă a la Castranova (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
23. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
25. Frigărui cu piure de cartofi şi gulii (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
27. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
28. Ouă Tonnato (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ton cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.