Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
7.673 vizualizări
1.089 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
2. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Iepure cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Ouă umplute cu telemea (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ochiuri cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Supă cremă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
15. Păstrăvi fierţi cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Ouă cu ceapă a la Castranova (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Huevos Motulenos (ouă în stilul Motul) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
20. Ouă umplute delicioase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
23. Ouă umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Ouă umplute cu ficat la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme)
29. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
30. Chiftele din cartofi cu tărîţe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.