Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
6.164 vizualizări
659 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
3. Rasol de iepure împănat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Sufleu cu două feluri de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
7. Melci cu cartofi egipteni (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ouă umplute (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
12. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
13. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
15. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Huevos Motulenos (ouă în stilul Motul) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
22. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
24. Cartofi copţi pe cărbuni (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
30. Cartofi pai prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.