Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
7.271 vizualizări
976 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Rasol de peşte cu cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ouă cu orez (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
11. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Tort de piscoturi cu oua (Dulciuri > Torturi)
13. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Salată boeuf cu ouă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
17. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
22. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
23. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
27. Ouă umplute cu muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ouă florentine (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.