Omletă dulce cu migdale - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Omletă dulce cu migdale

Omletă dulce cu migdale

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 oua, 2 linguri zahar pudra, 100 ml lapte, 100 g smantana dulce subtire (sau frisca nebatuta), 75 g faina, 50 g migdale macinate, 20 g zahar tos, 75 g stafide inmuiate in rom, 40 g unt, 1 lingura de zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana ce devin spumoase, se adauga laptele, smantana, faina si migdalele si se lasa sa creasca (sa se umfle) circa 30 de minute. Se bat albusurile cu zaharul tos si se incorporeaza in aluatul preparat anterior impreuna cu stafidele inmuiate in rom. Intr-o tigaie mare se pune la incins jumatate din unt si se toarna aluatul, care se prajeste ca o omleta pe ambele parti. Cand s-a rumenit putin, se rupe bucati cu ajutorul unei linguri si al unei furculite, apoi se adauga restul de unt si se lasa bucatile sa se coloreze frumos.
Se pudreaza cu zahar farin si se servesc direct din tigaie.
5.724 vizualizări
1.180 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Galete de omletă cu ardei gras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Omletă cu praz şi conopidă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Omletă cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Omletă mediteraneană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Salată de vară dulce-acrişoară (Salate > Salate de legume)
7. Omletă cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
14. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pîinişoare cu măsline şi migdale (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Dulceaţă de melcişori din coajă de portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
19. Omletă cu caş (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Dulceaţă de zmeură (Conserve de fructe > Dulceaţă)
21. Omletă flambată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Mini-tort cu migdale (Dulciuri > Torturi)
23. Omletă fără ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Tort Moca garnisit cu migdale (Dulciuri > Torturi)
26. Budincă de varză dulce cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
28. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
29. Turtă dulce cu mere (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
30. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.