Omletă dulce cu migdale - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Omletă dulce cu migdale

Omletă dulce cu migdale

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 oua, 2 linguri zahar pudra, 100 ml lapte, 100 g smantana dulce subtire (sau frisca nebatuta), 75 g faina, 50 g migdale macinate, 20 g zahar tos, 75 g stafide inmuiate in rom, 40 g unt, 1 lingura de zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana ce devin spumoase, se adauga laptele, smantana, faina si migdalele si se lasa sa creasca (sa se umfle) circa 30 de minute. Se bat albusurile cu zaharul tos si se incorporeaza in aluatul preparat anterior impreuna cu stafidele inmuiate in rom. Intr-o tigaie mare se pune la incins jumatate din unt si se toarna aluatul, care se prajeste ca o omleta pe ambele parti. Cand s-a rumenit putin, se rupe bucati cu ajutorul unei linguri si al unei furculite, apoi se adauga restul de unt si se lasa bucatile sa se coloreze frumos.
Se pudreaza cu zahar farin si se servesc direct din tigaie.
5.732 vizualizări
1.182 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
3. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Omletă colorată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Dulceaţă de zmeură (Conserve de fructe > Dulceaţă)
8. Omletă mexicană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi)
11. Omletă japoneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
13. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Dulceaţă de pătlăgele verzi (gogonele) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
15. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Pîinişoare cu măsline şi migdale (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Dulceaţă de dude (Conserve de fructe > Dulceaţă)
18. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
19. Supă de castraveţi dulce-acrişoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Brânză dulce cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Colac cu migdale şi cremă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
23. Linzer cu brânză dulce (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Varză dulce călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Omletă cu cremă de castraveţi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Dulceaţă de dovlecei (Conserve de fructe > Dulceaţă)
28. Omletă cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de vară dulce-acrişoară (Salate > Salate de legume)
30. Omletă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.