Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Omletă dulce cu migdale |
Omletă dulce cu migdale
Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 2 oua, 2 linguri zahar pudra, 100 ml lapte, 100 g smantana dulce subtire (sau frisca nebatuta), 75 g faina, 50 g migdale macinate, 20 g zahar tos, 75 g stafide inmuiate in rom, 40 g unt, 1 lingura de zahar farin pentru pudrat. Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana ce devin spumoase, se adauga laptele, smantana, faina si migdalele si se lasa sa creasca (sa se umfle) circa 30 de minute. Se bat albusurile cu zaharul tos si se incorporeaza in aluatul preparat anterior impreuna cu stafidele inmuiate in rom. Intr-o tigaie mare se pune la incins jumatate din unt si se toarna aluatul, care se prajeste ca o omleta pe ambele parti. Cand s-a rumenit putin, se rupe bucati cu ajutorul unei linguri si al unei furculite, apoi se adauga restul de unt si se lasa bucatile sa se coloreze frumos. Se pudreaza cu zahar farin si se servesc direct din tigaie.
5.344 vizualizări
Versiunea printabilă1.056 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Rulouri de omletă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă) 2. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Turtă dulce cu mere (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) 4. Dulceaţă de morcovi (Conserve de fructe > Dulceaţă) 5. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă) 6. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă) 7. Omletă cu gogoşari (Aperitive > Aperitive cu ouă) 8. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă) 9. Colac cu migdale şi cremă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri) 10. Dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Omletă cu urzici (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Dulceaţă de portocale (Conserve de fructe > Dulceaţă) 13. Tartă cu lămâie şi migdale (Dulciuri > Prăjituri) 14. Omletă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 17. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 19. Păstrăvi cu migdale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă) 21. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 22. Omletă cu kaizer şi cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă) 23. Omletă verde cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă) 24. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi) 25. Dulceaţă de căpşuni (Conserve de fructe > Dulceaţă) 26. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă) 27. Omletă cu cremă de castraveţi (Aperitive > Aperitive cu ouă) 28. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 29. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii) |