Omletă dulce cu migdale - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Omletă dulce cu migdale

Omletă dulce cu migdale

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 oua, 2 linguri zahar pudra, 100 ml lapte, 100 g smantana dulce subtire (sau frisca nebatuta), 75 g faina, 50 g migdale macinate, 20 g zahar tos, 75 g stafide inmuiate in rom, 40 g unt, 1 lingura de zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana ce devin spumoase, se adauga laptele, smantana, faina si migdalele si se lasa sa creasca (sa se umfle) circa 30 de minute. Se bat albusurile cu zaharul tos si se incorporeaza in aluatul preparat anterior impreuna cu stafidele inmuiate in rom. Intr-o tigaie mare se pune la incins jumatate din unt si se toarna aluatul, care se prajeste ca o omleta pe ambele parti. Cand s-a rumenit putin, se rupe bucati cu ajutorul unei linguri si al unei furculite, apoi se adauga restul de unt si se lasa bucatile sa se coloreze frumos.
Se pudreaza cu zahar farin si se servesc direct din tigaie.
3.796 vizualizări
610 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu pere şi migdale (Dulciuri > Torturi)
2. Omletă cu jumări  (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Dulceaţă de dovlecei (Conserve de fructe > Dulceaţă)
5. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
6. Omletă Hawaii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Salată de vară dulce-acrişoară (Salate > Salate de legume)
8. Omletă cu urzici (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
11. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
12. Tartă cu lămâie şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
13. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
14. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Omletă cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Omletă cu salvie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)
20. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
21. Fire de omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Supă dulce cu scorţişoară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Linzer cu brânză dulce (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Colac cu migdale şi cremă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
25. Dulceaţă de caise (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Dulceaţă din coajă de pepene verde (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Omletă cu gogoşari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Omletă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Dulceaţă de portocale (Conserve de fructe > Dulceaţă)
30. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.