Omletă dulce cu migdale - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Omletă dulce cu migdale

Omletă dulce cu migdale

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 oua, 2 linguri zahar pudra, 100 ml lapte, 100 g smantana dulce subtire (sau frisca nebatuta), 75 g faina, 50 g migdale macinate, 20 g zahar tos, 75 g stafide inmuiate in rom, 40 g unt, 1 lingura de zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana ce devin spumoase, se adauga laptele, smantana, faina si migdalele si se lasa sa creasca (sa se umfle) circa 30 de minute. Se bat albusurile cu zaharul tos si se incorporeaza in aluatul preparat anterior impreuna cu stafidele inmuiate in rom. Intr-o tigaie mare se pune la incins jumatate din unt si se toarna aluatul, care se prajeste ca o omleta pe ambele parti. Cand s-a rumenit putin, se rupe bucati cu ajutorul unei linguri si al unei furculite, apoi se adauga restul de unt si se lasa bucatile sa se coloreze frumos.
Se pudreaza cu zahar farin si se servesc direct din tigaie.
3.425 vizualizări
514 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Varză dulce umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pătrate cu migdale zdrobite (Dulciuri > Prăjituri)
3. Fasole verde cu omletă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Romburi cu stafide şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
5. Omletă pizza (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Omletă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
8. Omletă cu urzici (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Omletă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Omletă cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
14. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Tort cu pere şi migdale (Dulciuri > Torturi)
18. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Dulceaţă de nuci verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
20. Omletă cu jumări  (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
22. Supă de castraveţi dulce-acrişoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Omletă italiană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Omletă mexicană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Linzer cu brânză dulce (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
29. Dulceaţă de struguri (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
30. Tagliatelle cu şuncă, broccoli şi smântână dulce (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.