Omletă dulce cu migdale - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Omletă dulce cu migdale

Omletă dulce cu migdale

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 oua, 2 linguri zahar pudra, 100 ml lapte, 100 g smantana dulce subtire (sau frisca nebatuta), 75 g faina, 50 g migdale macinate, 20 g zahar tos, 75 g stafide inmuiate in rom, 40 g unt, 1 lingura de zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana ce devin spumoase, se adauga laptele, smantana, faina si migdalele si se lasa sa creasca (sa se umfle) circa 30 de minute. Se bat albusurile cu zaharul tos si se incorporeaza in aluatul preparat anterior impreuna cu stafidele inmuiate in rom. Intr-o tigaie mare se pune la incins jumatate din unt si se toarna aluatul, care se prajeste ca o omleta pe ambele parti. Cand s-a rumenit putin, se rupe bucati cu ajutorul unei linguri si al unei furculite, apoi se adauga restul de unt si se lasa bucatile sa se coloreze frumos.
Se pudreaza cu zahar farin si se servesc direct din tigaie.
5.549 vizualizări
1.127 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
2. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
4. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
9. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
10. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Dulceaţă de dude (Conserve de fructe > Dulceaţă)
12. Dulceaţă de caise sau prune verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
13. Colac cu migdale şi cremă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
14. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
16. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Pătrate de omletă cu legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Omletă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Dulceaţă de caise (Conserve de fructe > Dulceaţă)
21. Supă de castraveţi dulce-acrişoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Dulceaţă de pepeni verzi sau galbeni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
23. Omletă cu praz şi conopidă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Pîinişoare cu măsline şi migdale (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Galete de omletă cu ardei gras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Omletă dulce cu lichior de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
29. Omletă cu telemea de oaie si mărar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.