Omletă dulce cu migdale - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Omletă dulce cu migdale

Omletă dulce cu migdale

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 oua, 2 linguri zahar pudra, 100 ml lapte, 100 g smantana dulce subtire (sau frisca nebatuta), 75 g faina, 50 g migdale macinate, 20 g zahar tos, 75 g stafide inmuiate in rom, 40 g unt, 1 lingura de zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana ce devin spumoase, se adauga laptele, smantana, faina si migdalele si se lasa sa creasca (sa se umfle) circa 30 de minute. Se bat albusurile cu zaharul tos si se incorporeaza in aluatul preparat anterior impreuna cu stafidele inmuiate in rom. Intr-o tigaie mare se pune la incins jumatate din unt si se toarna aluatul, care se prajeste ca o omleta pe ambele parti. Cand s-a rumenit putin, se rupe bucati cu ajutorul unei linguri si al unei furculite, apoi se adauga restul de unt si se lasa bucatile sa se coloreze frumos.
Se pudreaza cu zahar farin si se servesc direct din tigaie.
3.716 vizualizări
585 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bezele cu migdale (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
2. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Omletă flambată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Omletă cu macrouri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Supă de mazăre cu migdale (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Tort cu pere şi migdale (Dulciuri > Torturi)
8. Omletă verde cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Pătrate de omletă cu legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Omletă cu fasole verde (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
16. Omletă cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Pătrate cu migdale zdrobite (Dulciuri > Prăjituri)
18. Omletă japoneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Omletă cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Romburi cu stafide şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
24. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
25. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
26. Dulceaţă de caise coapte (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Ruladă de omletă cu mentă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Tort cu migdale şi mascarpone (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.