Omletă dulce cu migdale - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Omletă dulce cu migdale

Omletă dulce cu migdale

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 oua, 2 linguri zahar pudra, 100 ml lapte, 100 g smantana dulce subtire (sau frisca nebatuta), 75 g faina, 50 g migdale macinate, 20 g zahar tos, 75 g stafide inmuiate in rom, 40 g unt, 1 lingura de zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana ce devin spumoase, se adauga laptele, smantana, faina si migdalele si se lasa sa creasca (sa se umfle) circa 30 de minute. Se bat albusurile cu zaharul tos si se incorporeaza in aluatul preparat anterior impreuna cu stafidele inmuiate in rom. Intr-o tigaie mare se pune la incins jumatate din unt si se toarna aluatul, care se prajeste ca o omleta pe ambele parti. Cand s-a rumenit putin, se rupe bucati cu ajutorul unei linguri si al unei furculite, apoi se adauga restul de unt si se lasa bucatile sa se coloreze frumos.
Se pudreaza cu zahar farin si se servesc direct din tigaie.
3.654 vizualizări
571 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Linzer cu brânză dulce (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
4. Rulouri de omletă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
6. Tort din pişcoturi de şampanie cu dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
7. Brânză dulce cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Dulceaţă de morcovi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Omletă cu salvie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Omletă cu fasole verde (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Varză dulce umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Omletă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Omletă japoneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Galete de omletă cu ardei gras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Omletă cu jumări  (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omleta parohului (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de vară dulce-acrişoară (Salate > Salate de legume)
24. Omletă cu de toate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Dulceaţă de caise sau prune verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Omletă cu creier (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Omletă cu gîturi de raci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Omletă cu telemea de oaie si mărar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Omletă mediteraneană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.