Omletă dulce cu migdale - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Omletă dulce cu migdale

Omletă dulce cu migdale

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 oua, 2 linguri zahar pudra, 100 ml lapte, 100 g smantana dulce subtire (sau frisca nebatuta), 75 g faina, 50 g migdale macinate, 20 g zahar tos, 75 g stafide inmuiate in rom, 40 g unt, 1 lingura de zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana ce devin spumoase, se adauga laptele, smantana, faina si migdalele si se lasa sa creasca (sa se umfle) circa 30 de minute. Se bat albusurile cu zaharul tos si se incorporeaza in aluatul preparat anterior impreuna cu stafidele inmuiate in rom. Intr-o tigaie mare se pune la incins jumatate din unt si se toarna aluatul, care se prajeste ca o omleta pe ambele parti. Cand s-a rumenit putin, se rupe bucati cu ajutorul unei linguri si al unei furculite, apoi se adauga restul de unt si se lasa bucatile sa se coloreze frumos.
Se pudreaza cu zahar farin si se servesc direct din tigaie.
3.380 vizualizări
509 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Păstrăvi cu migdale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Omleta parohului (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Pătrate de omletă cu legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Dulceaţă de pătlăgele verzi (gogonele) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
8. Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Omletă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
12. Omletă ţărănească (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Turtă dulce cu mere (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
14. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Supă de castraveţi dulce-acrişoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Omletă cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Omletă cu raci sau cu langustă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu kaizer şi cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Dulceaţă de morcovi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
22. Dulceaţă de caise (Conserve de fructe > Dulceaţă)
23. Dulceaţă de căpşuni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
24. Omletă cu praz şi conopidă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Omletă cu caş (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Linzer cu brânză dulce (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
28. Pricomigdale (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
29. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Omletă italiană (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.