Omletă dulce cu migdale - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Omletă dulce cu migdale

Omletă dulce cu migdale

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 oua, 2 linguri zahar pudra, 100 ml lapte, 100 g smantana dulce subtire (sau frisca nebatuta), 75 g faina, 50 g migdale macinate, 20 g zahar tos, 75 g stafide inmuiate in rom, 40 g unt, 1 lingura de zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana ce devin spumoase, se adauga laptele, smantana, faina si migdalele si se lasa sa creasca (sa se umfle) circa 30 de minute. Se bat albusurile cu zaharul tos si se incorporeaza in aluatul preparat anterior impreuna cu stafidele inmuiate in rom. Intr-o tigaie mare se pune la incins jumatate din unt si se toarna aluatul, care se prajeste ca o omleta pe ambele parti. Cand s-a rumenit putin, se rupe bucati cu ajutorul unei linguri si al unei furculite, apoi se adauga restul de unt si se lasa bucatile sa se coloreze frumos.
Se pudreaza cu zahar farin si se servesc direct din tigaie.
5.715 vizualizări
1.178 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Linzer cu brânză dulce (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Gogoşi cu dulceaţă (Crafle) (Dulciuri > Gogoşi)
3. Tom Yum Goong (Supă de creveţi dulce-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Omletă cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Omletă cu gogoşari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Dulceaţă de zmeură (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Omletă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Tort cu migdale şi mascarpone (Dulciuri > Torturi)
12. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi)
15. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Tort din pişcoturi de şampanie cu dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
18. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu urzici (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Tort cu pere şi migdale (Dulciuri > Torturi)
21. Omletă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Omletă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Pricomigdale (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
25. Dulceaţă de caise sau prune verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Dulceaţă de caise (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Clătite cu marmeladă sau dulceaţă (Dulciuri > Clătite)
28. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
29. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ruladă de omletă cu mentă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.