Omletă dulce cu migdale - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Omletă dulce cu migdale

Omletă dulce cu migdale

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 oua, 2 linguri zahar pudra, 100 ml lapte, 100 g smantana dulce subtire (sau frisca nebatuta), 75 g faina, 50 g migdale macinate, 20 g zahar tos, 75 g stafide inmuiate in rom, 40 g unt, 1 lingura de zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana ce devin spumoase, se adauga laptele, smantana, faina si migdalele si se lasa sa creasca (sa se umfle) circa 30 de minute. Se bat albusurile cu zaharul tos si se incorporeaza in aluatul preparat anterior impreuna cu stafidele inmuiate in rom. Intr-o tigaie mare se pune la incins jumatate din unt si se toarna aluatul, care se prajeste ca o omleta pe ambele parti. Cand s-a rumenit putin, se rupe bucati cu ajutorul unei linguri si al unei furculite, apoi se adauga restul de unt si se lasa bucatile sa se coloreze frumos.
Se pudreaza cu zahar farin si se servesc direct din tigaie.
5.703 vizualizări
1.173 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Omletă cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Turtă dulce (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
4. Omletă cu cremă de castraveţi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)
6. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Tagliatelle cu şuncă, broccoli şi smântână dulce (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Dulceaţă de caise coapte (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Omletă cu praz şi conopidă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
11. Romburi cu stafide şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
12. Varză dulce călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Varză dulce umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Omletă japoneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Piroşti cu varză dulce (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Omletă cu jumări  (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Dulceaţă de caise (Conserve de fructe > Dulceaţă)
19. Pîinişoare cu măsline şi migdale (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
22. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Dulceaţă de morcovi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Omletă cu telemea de oaie si mărar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
29. Ruladă de omletă cu şuncă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Omletă cu gîturi de raci (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.