Omletă dulce cu migdale - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Omletă dulce cu migdale

Omletă dulce cu migdale

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 oua, 2 linguri zahar pudra, 100 ml lapte, 100 g smantana dulce subtire (sau frisca nebatuta), 75 g faina, 50 g migdale macinate, 20 g zahar tos, 75 g stafide inmuiate in rom, 40 g unt, 1 lingura de zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana ce devin spumoase, se adauga laptele, smantana, faina si migdalele si se lasa sa creasca (sa se umfle) circa 30 de minute. Se bat albusurile cu zaharul tos si se incorporeaza in aluatul preparat anterior impreuna cu stafidele inmuiate in rom. Intr-o tigaie mare se pune la incins jumatate din unt si se toarna aluatul, care se prajeste ca o omleta pe ambele parti. Cand s-a rumenit putin, se rupe bucati cu ajutorul unei linguri si al unei furculite, apoi se adauga restul de unt si se lasa bucatile sa se coloreze frumos.
Se pudreaza cu zahar farin si se servesc direct din tigaie.
5.737 vizualizări
1.183 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Dulceaţă din coajă de pepene verde (Conserve de fructe > Dulceaţă)
3. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi)
4. Omletă fără ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Omletă flambată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Omletă cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
8. Omletă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
10. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ştrudel cu varză dulce şi salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Ruladă de omletă cu mentă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Omletă ţărănească (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Gogoşi cu dulceaţă (Crafle) (Dulciuri > Gogoşi)
16. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
17. Omletă cu urzici (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Fasole verde cu omletă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Tagliatelle cu şuncă, broccoli şi smântână dulce (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi)
22. Dulceaţă de pătlăgele verzi (gogonele) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
23. Bezele cu migdale (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
24. Omletă dulce cu lichior de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
25. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Dulceaţă de morcovi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Colac cu migdale şi cremă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
28. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Dulceaţă de pepeni verzi sau galbeni (Conserve de fructe > Dulceaţă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.