Omletă dulce cu migdale - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Omletă dulce cu migdale

Omletă dulce cu migdale

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 oua, 2 linguri zahar pudra, 100 ml lapte, 100 g smantana dulce subtire (sau frisca nebatuta), 75 g faina, 50 g migdale macinate, 20 g zahar tos, 75 g stafide inmuiate in rom, 40 g unt, 1 lingura de zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana ce devin spumoase, se adauga laptele, smantana, faina si migdalele si se lasa sa creasca (sa se umfle) circa 30 de minute. Se bat albusurile cu zaharul tos si se incorporeaza in aluatul preparat anterior impreuna cu stafidele inmuiate in rom. Intr-o tigaie mare se pune la incins jumatate din unt si se toarna aluatul, care se prajeste ca o omleta pe ambele parti. Cand s-a rumenit putin, se rupe bucati cu ajutorul unei linguri si al unei furculite, apoi se adauga restul de unt si se lasa bucatile sa se coloreze frumos.
Se pudreaza cu zahar farin si se servesc direct din tigaie.
3.601 vizualizări
557 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de varză dulce cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Mini-tort cu migdale (Dulciuri > Torturi)
3. Omletă colorată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Supă dulce cu scorţişoară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Omletă cu macrouri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Dulceaţă de prune (brumării) coapte (Conserve de fructe > Dulceaţă)
8. Pătrate cu migdale zdrobite (Dulciuri > Prăjituri)
9. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
11. Omletă cu nectarine (Dulciuri > Budinci)
12. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
15. Tort cu brânză dulce şi coacăze (Dulciuri > Torturi)
16. Turtă dulce cu mere (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
17. Dulceaţă de zmeură (Conserve de fructe > Dulceaţă)
18. Omletă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Dulceaţă de căpşuni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
20. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Tagliatelle cu şuncă, broccoli şi smântână dulce (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Varză dulce călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Dulceaţă din coajă de pepene verde (Conserve de fructe > Dulceaţă)
25. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
27. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Dulceaţă de melcişori din coajă de portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.