Omletă dulce cu migdale - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Omletă dulce cu migdale

Omletă dulce cu migdale

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 oua, 2 linguri zahar pudra, 100 ml lapte, 100 g smantana dulce subtire (sau frisca nebatuta), 75 g faina, 50 g migdale macinate, 20 g zahar tos, 75 g stafide inmuiate in rom, 40 g unt, 1 lingura de zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana ce devin spumoase, se adauga laptele, smantana, faina si migdalele si se lasa sa creasca (sa se umfle) circa 30 de minute. Se bat albusurile cu zaharul tos si se incorporeaza in aluatul preparat anterior impreuna cu stafidele inmuiate in rom. Intr-o tigaie mare se pune la incins jumatate din unt si se toarna aluatul, care se prajeste ca o omleta pe ambele parti. Cand s-a rumenit putin, se rupe bucati cu ajutorul unei linguri si al unei furculite, apoi se adauga restul de unt si se lasa bucatile sa se coloreze frumos.
Se pudreaza cu zahar farin si se servesc direct din tigaie.
5.734 vizualizări
1.183 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dulceaţă de zmeură (Conserve de fructe > Dulceaţă)
2. Ruladă de omletă cu mentă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Omletă cu nectarine (Dulciuri > Budinci)
4. Omletă cu urzici (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Omletă japoneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Omletă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Colac cu migdale şi cremă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
11. Galete de omletă cu ardei gras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
16. Omletă cu tăiţei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Omletă cu cremă de castraveţi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)
21. Omletă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Clătite cu urdă dulce (Dulciuri > Clătite)
23. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Omletă mediteraneană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
26. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tort Moca garnisit cu migdale (Dulciuri > Torturi)
28. Omletă flambată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Dulceaţă de prune (brumării) coapte (Conserve de fructe > Dulceaţă)
30. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.