Omletă dulce cu migdale - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Omletă dulce cu migdale

Omletă dulce cu migdale

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 oua, 2 linguri zahar pudra, 100 ml lapte, 100 g smantana dulce subtire (sau frisca nebatuta), 75 g faina, 50 g migdale macinate, 20 g zahar tos, 75 g stafide inmuiate in rom, 40 g unt, 1 lingura de zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana ce devin spumoase, se adauga laptele, smantana, faina si migdalele si se lasa sa creasca (sa se umfle) circa 30 de minute. Se bat albusurile cu zaharul tos si se incorporeaza in aluatul preparat anterior impreuna cu stafidele inmuiate in rom. Intr-o tigaie mare se pune la incins jumatate din unt si se toarna aluatul, care se prajeste ca o omleta pe ambele parti. Cand s-a rumenit putin, se rupe bucati cu ajutorul unei linguri si al unei furculite, apoi se adauga restul de unt si se lasa bucatile sa se coloreze frumos.
Se pudreaza cu zahar farin si se servesc direct din tigaie.
5.707 vizualizări
1.176 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Dulceaţă de pătlăgele verzi (gogonele) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
3. Dulceaţă de căpşuni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
4. Dulceaţă de prune (brumării) coapte (Conserve de fructe > Dulceaţă)
5. Brânză dulce cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
7. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Omletă ţărănească cu ton (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Romburi cu stafide şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
15. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Omletă cu gîturi de raci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Omletă cu jumări  (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Pricomigdale (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
19. Omletă cu gogoşari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
23. Supă de mazăre cu migdale (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
25. Clătite cu urdă dulce (Dulciuri > Clătite)
26. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi)
29. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.