Omletă dulce cu migdale - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Omletă dulce cu migdale

Omletă dulce cu migdale

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 oua, 2 linguri zahar pudra, 100 ml lapte, 100 g smantana dulce subtire (sau frisca nebatuta), 75 g faina, 50 g migdale macinate, 20 g zahar tos, 75 g stafide inmuiate in rom, 40 g unt, 1 lingura de zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana ce devin spumoase, se adauga laptele, smantana, faina si migdalele si se lasa sa creasca (sa se umfle) circa 30 de minute. Se bat albusurile cu zaharul tos si se incorporeaza in aluatul preparat anterior impreuna cu stafidele inmuiate in rom. Intr-o tigaie mare se pune la incins jumatate din unt si se toarna aluatul, care se prajeste ca o omleta pe ambele parti. Cand s-a rumenit putin, se rupe bucati cu ajutorul unei linguri si al unei furculite, apoi se adauga restul de unt si se lasa bucatile sa se coloreze frumos.
Se pudreaza cu zahar farin si se servesc direct din tigaie.
3.510 vizualizări
530 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
3. Tort din pişcoturi de şampanie cu dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
4. Galete de omletă cu ardei gras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Omletă cu fasole verde (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Dulceaţă de zmeură (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Omletă cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Dulceaţă de prune (brumării) coapte (Conserve de fructe > Dulceaţă)
12. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Omletă ţărănească (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Pătrate de omletă cu legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Omletă cu cremă de castraveţi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Tort cu pere şi migdale (Dulciuri > Torturi)
19. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
20. Colac cu migdale şi cremă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
21. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
24. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi)
25. Omletă mediteraneană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Omletă cu macrouri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Omletă cu tăiţei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi)
29. Omletă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.