Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
9.077 vizualizări
1.224 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Friptură de miel (Mâncăruri > Fripturi)
3. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
5. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Muşchi de porc cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Friptură de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Muşchi de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
18. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tobă de porc (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ruladă de porc cu grepfruit (Mâncăruri > Fripturi)
24. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Friptură de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Cotlete de porc cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
30. Coaste de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.