Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
9.163 vizualizări
1.249 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ceafă de porc (garf) la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
3. Piftie de porc (răcitură) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
5. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
6. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură de porc cu vin la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură de curcan pe pat de legume (Mâncăruri > Fripturi)
9. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ruladă de buturel de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
13. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
16. Friptură de berbec cu fasole boabe (Mâncăruri > Fripturi)
17. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
18. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
19. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Friptură argentiniană (Mâncăruri > Fripturi)
23. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Friptură vînătorească (Mâncăruri > Fripturi)
25. Friptură de raţă cu gutui coapte la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.