Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
9.130 vizualizări
1.236 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură de porc la tavă cu varză călită (Mâncăruri > Fripturi)
8. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
10. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
11. Muşchi de porc în vin, la cratiţă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Muşchi de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
13. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
14. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
15. Cotlet de porc licnez (Mâncăruri > Fripturi)
16. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
18. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Friptură de porc (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
23. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
25. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
26. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Friptură cu rasol şi picior de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de porc cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.