Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
9.012 vizualizări
1.208 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Ruladă de buturel de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
4. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Piftie de porc (răcitură) (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Friptură de viţel în lapte (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură vînătorească (Mâncăruri > Fripturi)
9. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
11. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
12. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
13. Friptură de porc (Mâncăruri > Fripturi)
14. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură din cap de piept de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
16. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ceafă de porc (garf) la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Friptură de raţă cu gutui coapte la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
23. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
24. Friptură de viţel cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
25. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
26. Friptură de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
27. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Escalop de porc cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
30. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.