Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
9.174 vizualizări
1.250 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură cu rasol şi picior de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ruladă de buturel de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Friptură de porc cu varză creaţă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Friptură ţărănească (Mâncăruri > Fripturi)
6. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Friptură de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. File de porc a la Milano (Mâncăruri > Fripturi)
12. Friptură de iepure (Mâncăruri > Fripturi)
13. Friptură de porc cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
14. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
16. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Friptură de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
19. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
22. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Friptură de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
27. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.