Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească |
Friptură de porc marinărească
Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 10 Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust. Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare. După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne. La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
8.651 vizualizări
Versiunea printabilă1.099 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Friptură de viţel în lapte (Mâncăruri > Fripturi) 2. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 3. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi) 4. Muşchi de porc în aluat (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Cotlete de porc cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Muşchi de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi) 7. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 8. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi) 10. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 12. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi) 13. Friptură de porc la tigaie (Mâncăruri > Fripturi) 14. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi) 15. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi) 16. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi) 17. Friptură gratinată (Mâncăruri > Fripturi) 18. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi) 19. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi) 21. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Friptură de porc cu vin la tavă (Mâncăruri > Fripturi) 23. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi) 24. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi) 25. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi) 26. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Friptură cu prune (Mâncăruri > Fripturi) 28. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi) |