Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
9.195 vizualizări
1.253 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Friptură de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
4. Friptură de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
5. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
6. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
7. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pulpă de porc umplută (Mâncăruri > Fripturi)
10. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Muşchiuleţ de porc (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
14. Friptură de iepure (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
16. Gulaş de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
18. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
20. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
21. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Friptură elveţiană cu tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
23. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
27. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Cârnaţi de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Coastă de porc umplută cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
30. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.