Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
9.197 vizualizări
1.253 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Friptură de porc cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură de iepure (Mâncăruri > Fripturi)
8. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Gulaş de porc cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Costiţă de porc în folie de aluminiu (Mâncăruri > Fripturi)
11. Friptură de pui cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
12. Friptură de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
13. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Coastă de porc umplută cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
16. Muşchiuleţ de porc (Mâncăruri > Fripturi)
17. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
18. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
19. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Piftie de porc (răcitură) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
23. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Friptură de viţel în lapte (Mâncăruri > Fripturi)
25. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Friptură la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Friptură înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.