Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
9.151 vizualizări
1.242 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
3. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Friptură de porc în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
5. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Friptură din cap de piept de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
8. Cotlete de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
9. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Piftie de porc (răcitură) (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Friptură la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
18. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură gratinată (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tobă de porc (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Friptură elveţiană cu tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
23. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Muşchi de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
26. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură cu rasol şi picior de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.