Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
9.165 vizualizări
1.249 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
3. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
4. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Piftie de porc (răcitură) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Cotlet de porc cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Friptură înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
13. Friptură de iepure (Mâncăruri > Fripturi)
14. Friptură de porc în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
17. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Castraveţi muraţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Friptură de miel (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură de viţel cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
25. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Porc cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
27. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.