Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
8.972 vizualizări
1.204 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
3. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
8. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
9. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Friptură de viţel în lapte (Mâncăruri > Fripturi)
11. File de porc a la Milano (Mâncăruri > Fripturi)
12. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Cotlet de porc cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
14. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
16. Muşchi de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
17. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ruladă de buturel de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Friptură de porc la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
20. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
21. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
22. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Friptură de raţă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Friptură de berbec umplută cu ficat (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
29. Gulaş de porc cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.