Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
7.416 vizualizări
777 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi)
3. Friptură cu prune (Mâncăruri > Fripturi)
4. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
5. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
6. Muşchi de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Gulaş de porc cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
11. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
12. Friptură de porc (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cârnaţi de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Friptură de viţel cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
15. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
18. Coaste de porc cu miere şi ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
19. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Friptură de raţă cu gutui coapte la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Friptură înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură din cap de piept de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
23. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
25. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
26. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Friptură de raţă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.