Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
7.249 vizualizări
734 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
2. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
4. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
5. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Friptură cu rasol şi picior de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
9. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Muşchi de porc în vin, la cratiţă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
13. Muşchiuleţ de porc (Mâncăruri > Fripturi)
14. Cârnaţi de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Friptură de berbec umplută cu ficat (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Pogaci cu jumări de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
19. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
26. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.