Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
9.161 vizualizări
1.248 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
3. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
4. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
9. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
10. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
12. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
13. Friptură de jambon cu sos de măceşe (Mâncăruri > Fripturi)
14. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
16. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Pogaci cu jumări de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
21. Muşchi de porc în vin, la cratiţă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Coastă de porc umplută cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Friptură gratinată (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.