Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
9.166 vizualizări
1.249 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
2. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
3. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Friptură de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
6. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
8. Costiţă de porc în folie de aluminiu (Mâncăruri > Fripturi)
9. Friptură vînătorească (Mâncăruri > Fripturi)
10. Frigărui de porc cu aromă de floare de tei (Mâncăruri > Fripturi)
11. Cotlet de porc cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
12. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
13. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
14. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
16. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Coaste de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Porc cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
25. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
30. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.