Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
9.157 vizualizări
1.245 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pogaci cu jumări de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Friptură de viţel cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
6. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
8. Muşchiuleţ de porc (Mâncăruri > Fripturi)
9. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
13. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
14. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pulpă de porc cu crustă de muştar şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Friptură de mînzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
21. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. File de porc a la Milano (Mâncăruri > Fripturi)
23. Muşchi de porc în aluat (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
25. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
26. Friptură de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.