Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
9.190 vizualizări
1.252 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muşchi de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
2. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Friptură de raţă cu gutui coapte la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pogaci cu jumări de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Piftie de porc (răcitură) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Friptură la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
12. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
13. Friptură de porc cu varză creaţă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
15. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Friptură de porc în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
17. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
18. Friptură de pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de porc (Mâncăruri > Fripturi)
20. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
21. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
24. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Muşchi de porc în aluat (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.