Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
9.189 vizualizări
1.252 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muşchi de porc în aluat (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ceafă de porc (garf) la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
5. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
6. Friptură gratinată (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Tobă de porc (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
13. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
14. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Friptură cu rasol şi picior de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
17. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
18. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
27. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de miel (Mâncăruri > Fripturi)
29. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.