Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
9.180 vizualizări
1.251 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de curcan pe pat de legume (Mâncăruri > Fripturi)
2. Friptură de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
3. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Friptură înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
8. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Muşchiuleţ de porc (Mâncăruri > Fripturi)
11. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
14. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
15. Piftie de porc (răcitură) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
17. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
18. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură argentiniană (Mâncăruri > Fripturi)
20. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Muşchi de porc în aluat (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Castraveţi muraţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.