Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
9.170 vizualizări
1.249 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
2. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
5. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
8. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
10. Friptură la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pogaci cu jumări de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Frigărui de porc cu aromă de floare de tei (Mâncăruri > Fripturi)
17. Muşchi de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
18. Friptură de porc la tavă cu varză călită (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de porc cu vin la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
20. Friptură de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
21. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
25. Muşchi de porc la cratiţă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Costiţă de porc în folie de aluminiu (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.