Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
9.010 vizualizări
1.208 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
2. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
7. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
9. Friptură de porc în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
10. Coastă de porc umplută cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
11. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
12. Piftie de porc (răcitură) (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
14. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură de berbec cu fasole boabe (Mâncăruri > Fripturi)
16. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
18. Friptură gratinată (Mâncăruri > Fripturi)
19. Porc cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
20. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
23. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi)
24. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
25. Gulaş de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de porc în foi de varză (Mâncăruri > Fripturi)
30. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.