Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
8.816 vizualizări
1.148 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de raţă cu gutui coapte la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Carne de porc cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ruladă de buturel de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi)
8. Muşchi de porc în vin, la cratiţă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
11. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
13. Friptură de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
14. Friptură de mînzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
16. Friptură cu prune (Mâncăruri > Fripturi)
17. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
18. Cotlete de porc cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Friptură ţărănească (Mâncăruri > Fripturi)
21. Friptură de viţel în lapte (Mâncăruri > Fripturi)
22. Gulaş de porc cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pulpă de porc cu crustă de muştar şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Porc cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de porc la tavă cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
30. Coastă de porc umplută cu mere (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.