Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
9.164 vizualizări
1.249 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
2. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
3. Carne de porc cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Friptură de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Friptură de porc în foi de varză (Mâncăruri > Fripturi)
12. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
16. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Friptură de mînzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de iepure (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
21. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ruladă de buturel de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pogaci cu jumări de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
25. Frigărui de porc cu aromă de floare de tei (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Friptură vînătorească (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.