Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
9.176 vizualizări
1.251 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de porc în foi de varză (Mâncăruri > Fripturi)
2. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
4. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
7. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Tobă de porc (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
11. Cotlet de porc mistreţ la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
12. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
13. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
14. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
15. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Friptură de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
17. Friptură din cap de piept de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
18. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
19. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Friptură de porc cu varză creaţă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
24. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Friptură de porc în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
27. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.