Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
9.188 vizualizări
1.252 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
2. Coaste de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Friptură de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
5. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură de jambon cu sos de măceşe (Mâncăruri > Fripturi)
8. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Frigărui de porc cu aromă de floare de tei (Mâncăruri > Fripturi)
11. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
12. Friptură argentiniană (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
16. Friptură de raţă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
17. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Cotlete de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
19. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
20. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Friptură de porc cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură de porc în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
23. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
25. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de porc la tavă cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Muşchi de porc la cratiţă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.