Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
9.187 vizualizări
1.252 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
2. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Frigărui de porc cu aromă de floare de tei (Mâncăruri > Fripturi)
5. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
7. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
10. Friptură din cap de piept de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
11. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
12. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
13. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
14. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
16. Friptură gratinată (Mâncăruri > Fripturi)
17. Cotlet de porc mistreţ la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
18. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
20. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
22. Castraveţi muraţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
25. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
27. Carne de porc cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Coaste de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.