Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
9.178 vizualizări
1.251 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
2. Friptură de iepure (Mâncăruri > Fripturi)
3. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Coastă de porc umplută cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pulpă de porc cu crustă de muştar şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
9. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
10. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
11. Coaste de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
12. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
16. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
18. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
22. Porc cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
23. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Friptură din cap de piept de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
25. Friptură de porc cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
26. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.