Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
7.306 vizualizări
750 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Coastă de porc umplută cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
2. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Friptură de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
8. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
10. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
11. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
13. Friptură de raţă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
14. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură de porc la tavă cu varză călită (Mâncăruri > Fripturi)
16. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Friptură ţărănească (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
20. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi)
21. Muşchi de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
23. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ceafă de porc (garf) la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.