Friptură berlineză cu sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Friptură berlineză cu sos de bere

Friptură berlineză cu sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,3 kg carne de vita (antricoate), 5 foi de dafin, sare, 1/2 lingurita piper alb, 1/2 lingurita faina de mustar, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1/2 lingurita cuisoare macinate, 1/2 lingurita cimbru pisat, 2 morcovi mari, 2 cepe (de arpagic), 1/2 lamaie, 2 linguri unt topit, 2 crengute cimbru, 2 crengute busuioc, 2 linguri otet, 1/2 l bere blonda, putin zahar.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta, dupa care se freaca cu un amestec de sare (1 lingurita), piper, faina de mustar, cuisoare, nucsoara, cimbru pisat si o foaie de dafin maruntita. Se curata morcovii si se taie felii, ceapa se taie cubulete si se rade coaja de lamaie. Se pune untul topit intr-o cratita, se asaza carnea cu restul de foi de dafin si se prajeste putin pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, coaja de lamaie, crengutele de cimbru si busuioc, otetul si berea. Se acopera cratita, se baga la cuptorul incins si se lasa circa 2 ore (170ˇC). Apoi se scoate carnea si se tine la cald. Se bate bine zeama de friptura (cu mixerul sau cu telul) si se adauga putin zahar. Se pun bucatile de carne pe un platou si se servesc cu sos, cu o garnitura de morcovi fierti si piure de cartofi.
10.872 vizualizări
1.243 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
6. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
9. Şuncă în bere (Bierschinken) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Şniţele cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
12. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
14. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
15. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
18. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Sos cu muşchi de viţel (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
21. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci)
22. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
23. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
24. Sos roşu (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Friptură de porc la tavă cu varză călită (Mâncăruri > Fripturi)
26. Friptură argentiniană (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
30. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.