Friptură berlineză cu sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Friptură berlineză cu sos de bere

Friptură berlineză cu sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,3 kg carne de vita (antricoate), 5 foi de dafin, sare, 1/2 lingurita piper alb, 1/2 lingurita faina de mustar, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1/2 lingurita cuisoare macinate, 1/2 lingurita cimbru pisat, 2 morcovi mari, 2 cepe (de arpagic), 1/2 lamaie, 2 linguri unt topit, 2 crengute cimbru, 2 crengute busuioc, 2 linguri otet, 1/2 l bere blonda, putin zahar.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta, dupa care se freaca cu un amestec de sare (1 lingurita), piper, faina de mustar, cuisoare, nucsoara, cimbru pisat si o foaie de dafin maruntita. Se curata morcovii si se taie felii, ceapa se taie cubulete si se rade coaja de lamaie. Se pune untul topit intr-o cratita, se asaza carnea cu restul de foi de dafin si se prajeste putin pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, coaja de lamaie, crengutele de cimbru si busuioc, otetul si berea. Se acopera cratita, se baga la cuptorul incins si se lasa circa 2 ore (170ˇC). Apoi se scoate carnea si se tine la cald. Se bate bine zeama de friptura (cu mixerul sau cu telul) si se adauga putin zahar. Se pun bucatile de carne pe un platou si se servesc cu sos, cu o garnitura de morcovi fierti si piure de cartofi.
8.459 vizualizări
711 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
3. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
4. Sos de măcriş (Sosuri > Sosuri cu legume)
5. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
6. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe)
7. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
9. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
11. Friptură vînătorească (Mâncăruri > Fripturi)
12. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
22. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
24. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
25. Varză de Bruxelles în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
29. Friptură de viţel cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
30. Tăiţei cu sos rece de iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.