Friptură berlineză cu sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Friptură berlineză cu sos de bere

Friptură berlineză cu sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,3 kg carne de vita (antricoate), 5 foi de dafin, sare, 1/2 lingurita piper alb, 1/2 lingurita faina de mustar, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1/2 lingurita cuisoare macinate, 1/2 lingurita cimbru pisat, 2 morcovi mari, 2 cepe (de arpagic), 1/2 lamaie, 2 linguri unt topit, 2 crengute cimbru, 2 crengute busuioc, 2 linguri otet, 1/2 l bere blonda, putin zahar.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta, dupa care se freaca cu un amestec de sare (1 lingurita), piper, faina de mustar, cuisoare, nucsoara, cimbru pisat si o foaie de dafin maruntita. Se curata morcovii si se taie felii, ceapa se taie cubulete si se rade coaja de lamaie. Se pune untul topit intr-o cratita, se asaza carnea cu restul de foi de dafin si se prajeste putin pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, coaja de lamaie, crengutele de cimbru si busuioc, otetul si berea. Se acopera cratita, se baga la cuptorul incins si se lasa circa 2 ore (170ˇC). Apoi se scoate carnea si se tine la cald. Se bate bine zeama de friptura (cu mixerul sau cu telul) si se adauga putin zahar. Se pun bucatile de carne pe un platou si se servesc cu sos, cu o garnitura de morcovi fierti si piure de cartofi.
10.986 vizualizări
1.266 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Sos pentru piure (Sosuri > Sosuri roşii)
3. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. File de peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
8. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
11. Andive cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
15. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
18. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sos vânătoresc (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Friptură cu prune (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
24. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.