Friptură berlineză cu sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Friptură berlineză cu sos de bere

Friptură berlineză cu sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,3 kg carne de vita (antricoate), 5 foi de dafin, sare, 1/2 lingurita piper alb, 1/2 lingurita faina de mustar, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1/2 lingurita cuisoare macinate, 1/2 lingurita cimbru pisat, 2 morcovi mari, 2 cepe (de arpagic), 1/2 lamaie, 2 linguri unt topit, 2 crengute cimbru, 2 crengute busuioc, 2 linguri otet, 1/2 l bere blonda, putin zahar.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta, dupa care se freaca cu un amestec de sare (1 lingurita), piper, faina de mustar, cuisoare, nucsoara, cimbru pisat si o foaie de dafin maruntita. Se curata morcovii si se taie felii, ceapa se taie cubulete si se rade coaja de lamaie. Se pune untul topit intr-o cratita, se asaza carnea cu restul de foi de dafin si se prajeste putin pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, coaja de lamaie, crengutele de cimbru si busuioc, otetul si berea. Se acopera cratita, se baga la cuptorul incins si se lasa circa 2 ore (170ˇC). Apoi se scoate carnea si se tine la cald. Se bate bine zeama de friptura (cu mixerul sau cu telul) si se adauga putin zahar. Se pun bucatile de carne pe un platou si se servesc cu sos, cu o garnitura de morcovi fierti si piure de cartofi.
11.077 vizualizări
1.285 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
2. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Friptură elveţiană cu tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
5. Friptură de curcan pe pat de legume (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Friptură cu prune (Mâncăruri > Fripturi)
8. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
10. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
15. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
17. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
18. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Varză de Bruxelles în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Şuberec cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Sos Bigarad (Sosuri > Sosuri cu legume)
25. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
27. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Sos de zmeură (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.