Friptură berlineză cu sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Friptură berlineză cu sos de bere

Friptură berlineză cu sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,3 kg carne de vita (antricoate), 5 foi de dafin, sare, 1/2 lingurita piper alb, 1/2 lingurita faina de mustar, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1/2 lingurita cuisoare macinate, 1/2 lingurita cimbru pisat, 2 morcovi mari, 2 cepe (de arpagic), 1/2 lamaie, 2 linguri unt topit, 2 crengute cimbru, 2 crengute busuioc, 2 linguri otet, 1/2 l bere blonda, putin zahar.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta, dupa care se freaca cu un amestec de sare (1 lingurita), piper, faina de mustar, cuisoare, nucsoara, cimbru pisat si o foaie de dafin maruntita. Se curata morcovii si se taie felii, ceapa se taie cubulete si se rade coaja de lamaie. Se pune untul topit intr-o cratita, se asaza carnea cu restul de foi de dafin si se prajeste putin pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, coaja de lamaie, crengutele de cimbru si busuioc, otetul si berea. Se acopera cratita, se baga la cuptorul incins si se lasa circa 2 ore (170ˇC). Apoi se scoate carnea si se tine la cald. Se bate bine zeama de friptura (cu mixerul sau cu telul) si se adauga putin zahar. Se pun bucatile de carne pe un platou si se servesc cu sos, cu o garnitura de morcovi fierti si piure de cartofi.
11.151 vizualizări
1.302 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
2. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
3. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
4. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Sos Feta (Sosuri > Sosuri reci)
7. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
8. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
9. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
10. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi)
12. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
13. Sos de mărar cu ou (Sosuri > Sosuri albe)
14. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
15. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
20. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
25. Peşte cu sos de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sos pentru spaghete (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
27. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
28. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
30. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.