Friptură berlineză cu sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Friptură berlineză cu sos de bere

Friptură berlineză cu sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,3 kg carne de vita (antricoate), 5 foi de dafin, sare, 1/2 lingurita piper alb, 1/2 lingurita faina de mustar, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1/2 lingurita cuisoare macinate, 1/2 lingurita cimbru pisat, 2 morcovi mari, 2 cepe (de arpagic), 1/2 lamaie, 2 linguri unt topit, 2 crengute cimbru, 2 crengute busuioc, 2 linguri otet, 1/2 l bere blonda, putin zahar.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta, dupa care se freaca cu un amestec de sare (1 lingurita), piper, faina de mustar, cuisoare, nucsoara, cimbru pisat si o foaie de dafin maruntita. Se curata morcovii si se taie felii, ceapa se taie cubulete si se rade coaja de lamaie. Se pune untul topit intr-o cratita, se asaza carnea cu restul de foi de dafin si se prajeste putin pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, coaja de lamaie, crengutele de cimbru si busuioc, otetul si berea. Se acopera cratita, se baga la cuptorul incins si se lasa circa 2 ore (170ˇC). Apoi se scoate carnea si se tine la cald. Se bate bine zeama de friptura (cu mixerul sau cu telul) si se adauga putin zahar. Se pun bucatile de carne pe un platou si se servesc cu sos, cu o garnitura de morcovi fierti si piure de cartofi.
10.916 vizualizări
1.252 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
4. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Friptură de porc la tavă cu varză călită (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ton cu sos de capere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Friptură de berbec umplută cu ficat (Mâncăruri > Fripturi)
13. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
14. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
15. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
16. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
20. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
23. Sos Rishta (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
24. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
25. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.