Friptură berlineză cu sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Friptură berlineză cu sos de bere

Friptură berlineză cu sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,3 kg carne de vita (antricoate), 5 foi de dafin, sare, 1/2 lingurita piper alb, 1/2 lingurita faina de mustar, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1/2 lingurita cuisoare macinate, 1/2 lingurita cimbru pisat, 2 morcovi mari, 2 cepe (de arpagic), 1/2 lamaie, 2 linguri unt topit, 2 crengute cimbru, 2 crengute busuioc, 2 linguri otet, 1/2 l bere blonda, putin zahar.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta, dupa care se freaca cu un amestec de sare (1 lingurita), piper, faina de mustar, cuisoare, nucsoara, cimbru pisat si o foaie de dafin maruntita. Se curata morcovii si se taie felii, ceapa se taie cubulete si se rade coaja de lamaie. Se pune untul topit intr-o cratita, se asaza carnea cu restul de foi de dafin si se prajeste putin pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, coaja de lamaie, crengutele de cimbru si busuioc, otetul si berea. Se acopera cratita, se baga la cuptorul incins si se lasa circa 2 ore (170ˇC). Apoi se scoate carnea si se tine la cald. Se bate bine zeama de friptura (cu mixerul sau cu telul) si se adauga putin zahar. Se pun bucatile de carne pe un platou si se servesc cu sos, cu o garnitura de morcovi fierti si piure de cartofi.
8.528 vizualizări
720 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
2. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci)
3. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
4. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
5. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
6. Peşte fript cu sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Friptură de viţel cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
11. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
12. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe)
14. Curcan cu sos de măruntaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
16. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Peşte cu sos pescador (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
20. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ton cu sos de capere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Friptură la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sos spumos de vin (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
27. Sos cu muşchi de viţel (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
28. Sos Alfredo (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
29. Iepure cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.