Friptură berlineză cu sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Friptură berlineză cu sos de bere

Friptură berlineză cu sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,3 kg carne de vita (antricoate), 5 foi de dafin, sare, 1/2 lingurita piper alb, 1/2 lingurita faina de mustar, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1/2 lingurita cuisoare macinate, 1/2 lingurita cimbru pisat, 2 morcovi mari, 2 cepe (de arpagic), 1/2 lamaie, 2 linguri unt topit, 2 crengute cimbru, 2 crengute busuioc, 2 linguri otet, 1/2 l bere blonda, putin zahar.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta, dupa care se freaca cu un amestec de sare (1 lingurita), piper, faina de mustar, cuisoare, nucsoara, cimbru pisat si o foaie de dafin maruntita. Se curata morcovii si se taie felii, ceapa se taie cubulete si se rade coaja de lamaie. Se pune untul topit intr-o cratita, se asaza carnea cu restul de foi de dafin si se prajeste putin pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, coaja de lamaie, crengutele de cimbru si busuioc, otetul si berea. Se acopera cratita, se baga la cuptorul incins si se lasa circa 2 ore (170ˇC). Apoi se scoate carnea si se tine la cald. Se bate bine zeama de friptura (cu mixerul sau cu telul) si se adauga putin zahar. Se pun bucatile de carne pe un platou si se servesc cu sos, cu o garnitura de morcovi fierti si piure de cartofi.
10.528 vizualizări
1.151 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
2. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
4. Sos rusesc (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
5. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
8. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
10. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
11. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
14. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci)
17. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Sos grecesc de usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
20. Friptură de porc cu varză creaţă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
23. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
24. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci)
27. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
28. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi)
29. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.