Friptură berlineză cu sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Friptură berlineză cu sos de bere

Friptură berlineză cu sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,3 kg carne de vita (antricoate), 5 foi de dafin, sare, 1/2 lingurita piper alb, 1/2 lingurita faina de mustar, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1/2 lingurita cuisoare macinate, 1/2 lingurita cimbru pisat, 2 morcovi mari, 2 cepe (de arpagic), 1/2 lamaie, 2 linguri unt topit, 2 crengute cimbru, 2 crengute busuioc, 2 linguri otet, 1/2 l bere blonda, putin zahar.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta, dupa care se freaca cu un amestec de sare (1 lingurita), piper, faina de mustar, cuisoare, nucsoara, cimbru pisat si o foaie de dafin maruntita. Se curata morcovii si se taie felii, ceapa se taie cubulete si se rade coaja de lamaie. Se pune untul topit intr-o cratita, se asaza carnea cu restul de foi de dafin si se prajeste putin pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, coaja de lamaie, crengutele de cimbru si busuioc, otetul si berea. Se acopera cratita, se baga la cuptorul incins si se lasa circa 2 ore (170ˇC). Apoi se scoate carnea si se tine la cald. Se bate bine zeama de friptura (cu mixerul sau cu telul) si se adauga putin zahar. Se pun bucatile de carne pe un platou si se servesc cu sos, cu o garnitura de morcovi fierti si piure de cartofi.
10.491 vizualizări
1.141 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
2. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Sos tartar (Sosuri > Sosuri reci)
5. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
6. Tăiţei cu sos rece de iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
12. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
17. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
18. Sos Guacamole (I) (Sosuri > Sosuri reci)
19. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
20. Sos de mărar cu ou (Sosuri > Sosuri albe)
21. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Pârjoale de ou cu sos alb (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
25. Sos spumos de vin (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
26. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
28. Sos Alfredo (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
29. Sos pentru spaghete (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
30. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.