Friptură de raţă cu gutui coapte la tavă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Friptură de raţă cu gutui coapte la tavă

Friptură de raţă cu gutui coapte la tavă

Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 raţă întreagă (aproximativ 2 kg), 2 portocale, 1,2 kg gutui, 10 linguri sos de soia, 50 ml coniac sau brandy, 4 linguri miere, 2 linguri marmeladă de portocale (sau gem), 2 linguriţe rase nucşoară, 2 linguriţe rase scorţişoară, 12 cuişoare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curăţă raţa de eventualele urme de pene sau tuleie, eventual se pârleşte. Curăţaţi sau îndepărtaţi excesul de piele de la gât. Înfigeţi în pieptul raţei cele 12 cuişoare, câte 6 pe fiecare jumătate de piept.

Faceţi o marinată din miere, marmelada de portocale, sosul de soia, coniac, sucul celor 2 portocale şi câte o linguriţă rasă de scorţişoară şi nucşoară.

Turnaţi marinata peste pasăre şi fiţi siguri că ajunge peste tot, atât în interior cât şi în exteriorul raţei. Introduceţi raţa la rece pentru minim 6 ore întorcând-o de câteva ori ca marinata să o pătrundă uniform.

Tăiaţi gutuile în sferturi, pe lungime, amestecaţi-le cu puţin ulei şi cu restul de scorţişoară, nucşoară şi puţin piper. Puneţi raţa în tavă şi gutuile în jurul ei. Pentru aromarea păsării, nu strică să introduceţi în cavitatea toracică două sferturi de gutuie.

Stropiţi raţa cu marinată, acoperiţi-o cu o folie – ca să se facă înnăbuşit – şi introduceţi-o la cuptor la 175°C timp de o oră. După o oră, scădeţi focul la 150°C, îndepărţaţi folia şi lăsaţi pasărea să se rumenească încă o jumătate de oră, stropind-o din când în când cu sosul din tavă.

Raţa se serveşte fierbinte, stropită cu sosul din tavă, cu gutuile coape pe post de garnitură. Pentru o prezentare de efect stropiţi raţa cu coniac când o aduceţi la masă şi flambaţi-o.

Dacă nu aveţi gem de portocale, puneţi încă două linguri de miere şi coaja unei portocale. În loc de o raţă întreagă, puteţi folosi 4 pulpe sau 4 bucăţi de piept de raţă.
5.094 vizualizări
448 tipăriri
10 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
13. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
21. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
26. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.