File de merlucius cu sos Aioli - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » File de merlucius cu sos Aioli

File de merlucius cu sos Aioli

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg merlucius, sare, 1 lamaie, piper rosu.
Sosul Aioli: 250 g maioneza, 5 catei usturoi.
Garnitura: cartofi, morcovi, patrunjel verde.

Mod de preparare: Fileul de peste se portioneaza, se condimenteaza cu sare, piper rosu, zeama de lamaie, se adauga putin unt, se aseaza intr-un vas, se acopera si se introduce la cuptor 7-8 minute. Se poate prajii si in ulei, dar trebuie sa treceti pestele prin faina. Cand pestele este gata se adauga peste el sosul Aioli, format din maioneza in care am incorporat usturoiul pisat.
Atentie: maioneza se va prepara fara a adauga mustar.
Se serveste cu garnitura din cartofi taiati cuburi si morcovi fierti in abur cu adaos de unt, sare si patrunjel taiat fin.
4.623 vizualizări
837 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muşchi la cuptor cu sos de muştar (Mâncăruri > Fripturi)
2. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
3. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Sos de mărar cu ou (Sosuri > Sosuri albe)
7. Şniţele cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
11. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Sos pentru piure (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
14. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
19. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
21. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Sos roşu (Sosuri > Sosuri roşii)
24. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
26. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Mâncărică de ficat cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.