File de merlucius cu sos Aioli - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » File de merlucius cu sos Aioli

File de merlucius cu sos Aioli

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg merlucius, sare, 1 lamaie, piper rosu.
Sosul Aioli: 250 g maioneza, 5 catei usturoi.
Garnitura: cartofi, morcovi, patrunjel verde.

Mod de preparare: Fileul de peste se portioneaza, se condimenteaza cu sare, piper rosu, zeama de lamaie, se adauga putin unt, se aseaza intr-un vas, se acopera si se introduce la cuptor 7-8 minute. Se poate prajii si in ulei, dar trebuie sa treceti pestele prin faina. Cand pestele este gata se adauga peste el sosul Aioli, format din maioneza in care am incorporat usturoiul pisat.
Atentie: maioneza se va prepara fara a adauga mustar.
Se serveste cu garnitura din cartofi taiati cuburi si morcovi fierti in abur cu adaos de unt, sare si patrunjel taiat fin.
4.205 vizualizări
725 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
2. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
3. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe)
5. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
6. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
7. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
8. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
9. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
11. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Cod file (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
15. Sos tartar (Sosuri > Sosuri reci)
16. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ştiucă cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
19. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Iepure cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Conopidă cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
23. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
25. Păstrăvi cu sos gascon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
27. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Sos rusesc (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
29. Sos iute cu chili (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Sos brun (spaniol) (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.