File de merlucius cu sos Aioli - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » File de merlucius cu sos Aioli

File de merlucius cu sos Aioli

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg merlucius, sare, 1 lamaie, piper rosu.
Sosul Aioli: 250 g maioneza, 5 catei usturoi.
Garnitura: cartofi, morcovi, patrunjel verde.

Mod de preparare: Fileul de peste se portioneaza, se condimenteaza cu sare, piper rosu, zeama de lamaie, se adauga putin unt, se aseaza intr-un vas, se acopera si se introduce la cuptor 7-8 minute. Se poate prajii si in ulei, dar trebuie sa treceti pestele prin faina. Cand pestele este gata se adauga peste el sosul Aioli, format din maioneza in care am incorporat usturoiul pisat.
Atentie: maioneza se va prepara fara a adauga mustar.
Se serveste cu garnitura din cartofi taiati cuburi si morcovi fierti in abur cu adaos de unt, sare si patrunjel taiat fin.
4.470 vizualizări
798 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Peşte cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sos pepe verde (Sosuri > Sosuri reci)
4. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
6. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. File de calcan cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
9. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
10. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
14. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
17. Limbă cu măsline în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
20. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
21. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
22. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Conopidă cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
26. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
27. Limbă cu sos Remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
30. Fructe de mare cu sos (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.