![]() |
| Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
| Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
| Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » File de merlucius cu sos Aioli |
|
File de merlucius cu sos Aioli
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 kg merlucius, sare, 1 lamaie, piper rosu. Sosul Aioli: 250 g maioneza, 5 catei usturoi. Garnitura: cartofi, morcovi, patrunjel verde. Mod de preparare: Fileul de peste se portioneaza, se condimenteaza cu sare, piper rosu, zeama de lamaie, se adauga putin unt, se aseaza intr-un vas, se acopera si se introduce la cuptor 7-8 minute. Se poate prajii si in ulei, dar trebuie sa treceti pestele prin faina. Cand pestele este gata se adauga peste el sosul Aioli, format din maioneza in care am incorporat usturoiul pisat. Atentie: maioneza se va prepara fara a adauga mustar. Se serveste cu garnitura din cartofi taiati cuburi si morcovi fierti in abur cu adaos de unt, sare si patrunjel taiat fin.
4.570 vizualizări
814 tipăriri 9 trimiteri Versiunea printabilă Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter
|
| Alte reţete |
|
|